Seuraa 

Kertokaas kokeneemmat, miten konttaava ja vähitellen pystyyn nouseva vaavi pärjäilee joulukkusen kanssa? Vai olisiko kaikkien hermoille leppoisampaa jättää kuusi tänä vuonna väliin, tai ottaa vaikka vaan pöytäkuusi?

Kommentit (13)

Mutta tyttö jouluna 11 kk eikä oteta kuusta kotiin sisälle, pelkästään terassille ikkunan taakse. Nousee koko ajan ja kaikkea vasten pystyyn, kuusi olisi varmasti tosi houkutus. Joulunpyhinä mummolassa tosin on kuusi, mutta sielläkin tehdään jotain huonekaluesteitä, kuusi nurkkaan ja nojatuolit eteen tms...Anlii

Moi,hauska huomata, että muutkin jo pohtii tätä tuikitärkeää kuusiasiaa :)Meillä kovaa konttaava ja ketterästi ylös nouseva poika 10+ kk. Kuusikeskustelua käyty miehen kanssa, joka on sitä mieltä että kuusi & poika-yhdistelmästä ei seuraa mitään hyvää... Mutta ehdottomasti olen sitä mieltä että kuusi hankitaan, koska ei tule minullekaan joulua ilman sitä. Meillä on tosi jämerä kuusenjalka, eli poika varmasti puun alle jää. Ja samallahan voidaan harjoitella sitä ei-sanan tottelemista.Mutta kun siis kysyit että " _kannattaako_ hankkia joulukuusi" niin ei se varmaan kannata, mutta otetaan huvin ja urheilun kannalta ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä joulu on ilman kuusta.Eikä meillä muksut ole ollut kuusen kimpussa kuin sen ekan joulun, kun on liikkumaan oppinut.Kolmen lapsen äiti, joista vanhin on 8½v ja nuorin just 11kk

koska vietetään joulua kuitenkin anopilla(lahjat sun muut siellä)Nyt vanhempi tyttö on 3vuotta ja odottaa jo joulua ja sanoi että meille tulee sitten joulukuusi. Luulen että meillä tyydytän ainakin tänä vuonna muovikuuseen ja tosiaan sehän voisi olla sellaine pöytämalli niin ei tuo vähän vajaa yksi vee pääsisi käsiksi.Meillä esikoispoika oli ensimmäisenä joulunaan n. 10kk:n ikäinen, käveli jo silloin ja tietysti kiipesi joka paikkaan jne...Meillä oli kuusi, ei kyllä edes mietitty ettei otettaisi.

Kuusen neulasethan on pistäviä ja meillä ainankin poika oppi kun annettiin alkuun tutustua kuuseen että ne pistää. Sen jälkeen kuusen annettiin olla aika rauhassa..Nyt meillä poika on jo himpun vajaa 3v ja nauttii ihan eri tavalla joulusta ja kaikesta siihen liittyvästä tavarasta.. Meillä jouluun on aina kuulunut kuusi :o)Terkuin,

Camelot ja poika 2v10kk ja tyttö 6vkoa

Ihmettelin tuota otsikkoa tai siis kysymystä. Meille ei ole ennen tätä edes tullut mieleen etteikö kuusta hankittaisi. Sehän kuuluu jouluun. Poika jouluna 9,5 kk:tta ja nousee nyt hyvin kaikkea vasten ja kaikki kiinnostaa. Kävelee tukea vasten. Kiellon ymmärtää aivan selvästi, eikä kotona ole mitään muutakaan siirrelty eikä pois ulottuvilta nosteltu. Kukat, takka, kaijuttimet, kitarat, kirjahyllyn tavarat yms. on kiellettyjä mennä nykimään ja uutterasti täytyy vain komentaa. Näkyy kyllä poika oppivan hyvin, kun muutamaan otteeseen taistellaan kustakin asiasta. Jokainen tietenkin taplaa tyylillään, mutta minusta tuntuisi, että kaikkea pitäisi olla siirtelemässä, jos sille tielle lähtisi. Kieltäminen ja näin häntä opettaminen on meille helpompi tapa. Meidän jouluun ja elämään muutenkin todellakin kuuluu kaikki, mikä on tähänkin asti kuulunut!terveisin

mine + poju 9 kk

Tyttö on kohta 10 kk, eikä todellakaan usko mitään kieltoja. Pari kuukautta jaksettiin yrittää kieltää tyttöä repimästä sohvapöydän alatasolta lehtiä, repimästä viherkasveja ja niistä multia yms. Tyttö ei muuta tehnytkään kun oli noissa kielletyissä paikoissa. Vaikka kuinka kiellettiin ja vietiin tyttöä muualle (tai kiinnitettiin huomio toiseen paikkaan/tavaraan), tyttö oli taas sekunnin päästä samassa paikassa tekemässä tuhojaan. Ja tosiaan pari kuukautta tota jatkuvaa kieltämistä jaksettiin, mutta kun neiti ei usko, niin helpommalla päästään, kun siirrettiin lehdet pois ja samalla koko sohvapöytä viherkasvin ja parin muun kielletyn paikan eteen.Tiedän, että joulukuusen kanssa tulee olemaan sama ongelma. Oishan se hienoa, jos tyttö parin kiellon jälkeen (tai edes parinkymmenen kiellon jälkeen) uskoisi ja jättäisi kuusen rauhaan. Kaikki lapset eivät vaan ole yhtä tottelevaisia. Meillä on aikaisemmin ollut kuusi olohuoneessa yhden seinän vieressä, missä kuusesta on kolme " sivua" esillä, mutta nyt kuusta ei ainakaan voisi siihen laittaa. Ainoa mahdollisuus on kahden sohden sohvan tekemässä nurkassa, mutta siinä on tilaa reippasti alle neliömetri, joten siihen ei kovin isoa kuusta saa mahtumaan. Mä tykkään kamalasti joulukuusen tuoksusta ja koristeista yms. ja meillä on aina ennen ollut joulukuusi, mutta tänä vuonna vielä mietitään. Ollaan jouluna 4-5 päivää reissussa ja kyläpaikoissa tulee olemaan joulukuuset. Ei huvittaisi kaikkia päiviä joulun alla istua kuusen vieressä estämässä tyttöä pääsemästä kuusen kimppuun.Esikoinen oli ekana jouluna 6 kk, eikö liikkunut silloin mitenkään. Tokana jouluna oli 1,5 v ja viime jouluna 2,5 v, joten hänen kanssaan ei ole ollut ongelmia kuusen kanssa.

Mies meillä jo sanoi ettei laiteta joulukuusta,poika kaataa sen varmasti ja repii kaikki koristeet joihin yltää mutta kyllä mä vaan meinaan olla niin hullu että laitan kuusen=)

Kun tyttö oli 1v 4kk ekana joulunaan,se tosi vähän repi koristeita,poika eri maata mutta tytöllekin tärkeää koristella kuusi joten katsotaan miten käy=)

poika ei vielä kävele mutta menee tukia vasten ja seisoo ilman tukea ja konttaa.äityliini ja typy 5v ja poika 1v

ja todellakin aion hankkia kuusen! Pitää vaan laittaa se korkeahkolle pöydälle, ettei neiti " kaikki mulle ja heti" pääse siihen käsiksi;) Mulle ei joulu tule jos ei oo oikeaa kuusta ja on se vauvallekin varmaan kiva katsella.

oikeaa kuusta. Miksi ei? Esikoinen oli reilun vuoden silloin joulun aikaan ja hyvin meni. Äkkiä kyllä oppi, että pistää, jos kovin menee kuusen kimppuun. Ja mitäs siitä, jos vähän puistelee kuusta? :)Kuopus on nyt vuoden ja tottakai kuusi tulee. Pallot tosin varmaan hiljoitellen " siirtyvät" taas yläoksille, kun ne niin kivasti lattialla pomppivat ja niitä ei malta olla koskematta. Näin luulisin :)

Onhan se vähän rasittava varsinkin aluksi kieltää, mutta aito joulukuusi on mielestäni niin " tärkeä" joulun symboli ja perinne, etten ole sitä ikinä lapsien kehityskauden vuoksi pois jättänyt. Meillä kuusi on ollut nurkassa sohvan ja nojatuolin välissä niin, että tuolia on välillä saanut siirrettyä hieman kuusen eteen, jos taaperon meno on käynyt mahdottomaksi. Alaoksille lapsiystävälliset koristeet, joita voi rauhassa ihailla (tosin olen opettanyt, ettei kuusta ruveta kuitenkaan riisumaan) ... Ja joka joulu olen uhannut laittaa kuusen kattoon kiinni rautalangalla! Ikinä en ole kuitenkaan vielä sitä saanut toteutettua, mutta kuin ihmeen kaupalla kuusi on aina pysynyt pystyssä.Tietysti pöytäkuusi tai iso sypressi voisi olla helpompi, mutta itselleni joulukuusi ja sen hakeminen metsästä on tärkeä perinne :-)meillä poika 8,5 kk jouluna ja konttaa ja nousee tukea vasten ja osaa kyllä jo penkoa paikkoja mutta kyllä mulla ei ole tullut mieleenkää ettei kuusta tuotais. Sittenhän sen näkee, että miten se onnistuu. Tai aion kyllä laittaa onnistumaan ;) Kuusi on niin ihana koriste.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat