Seuraa 

Meillä kasiluokkalainen poika usein valittaa, ettei mukamas vois syödä koulussa,milloin on ns."kumiperunoita" ja milloin mitäkin. Tuolloin usein soittaa ja pyyttää lupaa lainata rahaa kavereilta, että voisi ostaa kaupasta jotain ruokaa (siwa on aivan koulun vieressä). Pyyttää, että antaisin hänelle sitten rahaa seuravaksi päiväksi, jotta voisi maksaa velan pois. En ole tähän suostunut. Olen sitä mieltä, että jos kouluroka ei kelpaa, niin sitten olkoon ilman (aina voi syödä leipää ja juoda maitoa). Olenko liian tiukka? Tuntuu mälsältä kieltääkkin, mutta loppuviimeksi ajattelen mielestäni poitsun parasta. Ei kai ole hyvä, että oppii aina saamaa sitä parasta ja herkkuruokaa. Toki vikkorahallansa saa ostaa,mutta lisärahaa en ruokailuun mielelläni anna.Miten teillä muilla??

Kaikki muutkin kuulema saa aina rahaa jne...T:nurse

Kommentit (4)

Meillä ongelmana on ollut se, että kouluruokaa ei vanhimman lapsen mukaan ole riittävästi. Hän siis kyllä syö, mutta ei ehdi hakea lisää, kun jonot ovat niin pitkät. Hän alkoi myös kinuta rahaa, mutta minä käskin ottaa evästä mukaan.

Joskus ottaa omenan tai klementtiinin, pitkinä päivinä on tänä syksynä kelvannut ihan ruisleipäeväätkin, joten näyttää nälkä oikesti olevan.

Rahaa en ole antanut muulloin kuin perjantaisin, koska epäilen sen menevän kuitenkin karamelliin. Saa siis perjantaina käydä ostamassa rahallaan makeisia. Jos ostaa, niin lauantaina joutuu kuivin suin katselemaan, kun perheen pienimmillä on kotona namupäivä. Ellei sitten säästä niitä omia karkkejaan edelliseltä päivältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tosin taitavat ostaa lähinnä herkkuja sieltä lähi-Siwasta, tai esim. tällä viikolla olivat ostaneet kuulemma pari munkkia! (kun oli kaalilaatikkopäivä). Yritin vähän kyllä kertoa, miten käy verensokerin kun lounas on 2 munkkia.....Ja vissiin ostavat niitä Juissi-mehuja myös, joita juovat tölkistä suoraan... Yhdessä vaiheessa taisi olla Play-maitokaakao "in", sellainen tölkki oli hajonnut reppuunkin, kun ne täytyy pitää koulussa piilossa.

Mutta itse asiassa meidän lasten yläasteella on Siwassa käynti kesken koulupäivän KIELLETTY (myös pidemmällä ruokavälkällä). Tätä kuulemma vahditaankin tiukasta, mutta vissiin joskus livahtavat kuitenkin... Pojalle oli tullut jo huomautus että oli ollut luvatta kaupassa (sillon kun lounaan sijaan olivat käyneet munkki-ostoksilla).

Ja en tosiaan ole antanut lisärahaa tuollaiseen - tai jos ovat akuutisti tarvinneet käteistä maksaakseen velkansa tms., vähennän summan aina vk-rahoista.Ala-asteella oli erikseen välipalamyynti koulussa pitkiä iltapäiviä varten, ja siihen annoin hieman rahaa, jos oli pitkä päivä.

pojan kohdalla tullut samaa ongelmaa. Poika aloitti lukion, tiedä sitten onko oikeasti "huonompi" ruoka kuin peruskoulussa oli.Poika on aina ollut kaikkiruokainen, mutta nyt on pari kertaa esittänyt, että kun on huonoa ruokaa, pitäisi saada rahaa, että hakisi Siwasta leivän. En nyt vielä ainakaan ole tähän mennyt, periaatteesta. Mitä tahansa voi syödä, vaikkei se nyt ihan herkkua olisikaan. Ja aina voi salaatilla ja leivällä sitten täyttää vatsansa, jos varsinaista ruokaa ottaakin vähemmän..Pojalla on tässä jaksossa kaksi tosi pitkää päivää, on kotona vasta neljän jälkeen iltapäivällä. Näinä päivinä ottaa mukaan mehua ja välipalapatukan tms.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat