Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Isin työnantaja on huonossa jamassa eikä ole voinut maksaa palkkoja muutamaan kuukauteen. Tästä syystä vuokrat ovat jääneet maksamati työnantajan uusien lupauksien (että työnantaja maksaa palkat...) nimissä. Nyt on häätö edessä. Mitä silloin voi tehdä? Muuta kuin pakata kimpsut ja kampsut? Onko neuvoja?

Kommentit (24)

Käännäpä sievää päätäsi ympärillesi ja huomaa, että jotkut pitävät vuokralla asumista lopun ikää sopivana vaihtoehtona itselleen. En näe siinä mitään ihmeellistä. Sanoinko että ensimmäinen lapsi vasta nyt 4kymppisenä? En. Voisikohan äiti olla nuorempi?hhhmmm joten hedelmällisyyttä kyllä riittää.Ei ole vain yhtä ryhmää, jotka 4kymppisinä asuvat velattomassa omakotitalossa ja perässä seuraa liuta lapsia. Näitä kait on paljon, itse lukeudun esim näihin, mutta muitakin tapoja on ja paljon!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muakin kyllä ihmetyttää, miksi on päästänyt asiat noinkin pitkälle? Häätöä kun ei ihan heti saa jos vuokra vähän myöhästyy...Kurja tilanne kuitenkin.

ja muutenkin kaksi aikuista ihmistä, lapsen vanhemmat kaiken lisäksi,eivät ole voineet osata toimia ennen häädön saamista!!! Yhteys liittoon tai jos ei ole liiton jäsen niin tietysti palkkaturvaan HETI kun palkanmaksu alkaa tökkiä...Jos on hyväsydäminen ja/tai hyväuskoinen ja suostuu käymään töissä vielä siinäkin vaiheessa kun palkkaa on rästissä niin eihän siinä sitten mitään JOS kukkaro sen kestää...Mutta luulisi, että siinä vaiheessa jos omat rahat todella on loppu, vuokrat rästissä ja häätö uhkaa niin ei olisi varaa olla hyväsydäminen tai -uskoinen työnantajaa kohtaan! Minä olisin soittanut palkkturvaan jo heti ekan palkkarästin jälkeen. Ja jos palkkoja ei tosiaan saa mistään SOSIAALITOIMISTO auttaa...Nythän ei ole missään määrin ko. pariskunnan vika, ettei heillä ole rahaa maksaa vuokraa; silloin he ovat tietysti oikeutettuja toimeentulotukeen (sitä en sitten tiedä, perisikö fatta rahat takaisin mahdollisien takautuvien palkanmaksujen jälkeen, mutta ainakin he olisivat takuuvarmasti saaneet ne vuokrarahat akuuttiin hätään)...Siis miten aikuiset ihmiset vaan istuvat perseellään ja antavat häädön tulla, eivätkä PERÄÄ OIKEUKSIAAN ja hoida hommaa. Nyt on tosiaan vissiin vähän myöhäistä rykäistä, mutta kehoita nyt ap ainakin tätä pariskuntaa soittamaan HETI sossuun ja selittämään tilanne. Jos vaikka häätö voitaisiin vielä perua jos vuokrat maksettaisiin välittömästi. Tai ainakin sosiaalitoimisto voi auttaa kämpän hankkimisessa...

Jos tulee kaupungin kanssa vaikeuksia, otatte yhteyttä alueenne sosiaalityöntekijään. Asuntohakemukseen mukaan häätökirje ja tämän lisäksi menette itse toimistoon näyttämään sitä. Jos ei auta, niin sosiaalitäti soittaa teidän puolestanne ja selittää, että olette ihan kunnon kansalaisia, vaikka nyt onkin vaikeaa.

Näitä ihmisiä pitää sääliä kun eivät osaa auttaa avun tarvitsijaa. Ai niin, he tarvitsevat ensin apua omista ongelmistaan ennen kuin voivat muita auttaa. Surkeita PUMMEJA nämä törkyvastaajat=röökiäpolttavia ylilihavia, siannäköisiä halppisäitejä.ja ap: neuvo heitä ottamaan yhteyttä sossuun. Varata aika sieltä ja keskustelemaan tilanteesta. Syyhän lähtee työnantajasta, jonka takia vuokratkin on maksamatta. En tunne koko juttua, mutta tämä voisi olla alkua.

Soittaakaa sossuun, mahdollisesti voivat jopa maksaa vuokrat, joudutte sitten maksamaan takaisin kun saatte rahaa. Jokatapauksessa saatte toimeentulotukea ja teille aletaan etsiä toista asuntoa

josko saisitte toimeentulotukea vuokranmaksuun, jos vielä ehtii.Ja kaupunkiin/kuntaan josko sieltä löytyisi asunto. Myös seurakunnilla voi olla ns. hätäasuntoja.Ja sitten liiton kautta selvittelemään, millä todennäköisyydellä palkan sieltä saa.Ja jos työnantajan meno ei näytä yhtään kohenevan, äkkiä isä uuden työpaikana hakuun tai sitten isä vanhempainlomalle ja äiti töihin.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat