Vierailija

Jotenkin kauhistuttaa lukea täältä näitä tarinoita, ettei ole rahaa ruokaan, joululahjoihin etc.Oliko teillä sama tilanne ennen lapsia vai vasta lapsiperhe-elämä on tehnyt " köyhyyden" ?Pelottaa edes tehdä lapsia, jos mäkin saan kitkutella sitten tulevaisuudessa kaurapuurolla ja valitella av:lla ainaista rahapulaa.Onko muka niin, ettei lapsiperheessä ole koskaan ylimääräistä rahaa? Nyt tuntuu mukavalta, kun olen työelämässä ja on rahaa tehdä sitä mitä haluaa. Palkka ei ole iso, mutta koska en ole tuhlaajatyyppiä, palkka riittää oikein hyvin kaikkeen normaalieloon, matkusteluun ja hemmotteluunkin. Pitääkö näistä kaikista sitten luopua, kun minusta ehkä joskus tulee mamma? Vai saako omilla valinnoilla rahat riittämään?Haukkukaa vaan, että tyhmiä kyselet, mutta oikeasti asia kiinostaa luettuani pitkään näitä av:n ainaisia rahanvalittelujuttuja.

Kommentit (8)

toki nykyisin saan keskituloista palkkaa, mutta asunto-ja opintolainat sekä suuren perheen kulut pitävät huolen, että koskaan ei ole rahaa.

Meillä rahatilanne on parantunut jatkuvasti. Kun mies etenee urallaan (siis ei perheen kustannuksella kuitenkaan), niin palkkakin nousee. Elämme huomattavasti leveämmin nyt kuin takavuosina, vaikka lapsia on siunaantunut.Minusta pienet lapset eivät vie paljon mitään rahaa. Vauva ei tarvi muuta kuin vaippoja. Kirppiksiltä saa vaikka mitä. Tietysti jokaisen pitää maksaa matkoista, mutta kun vertailee, niin löytää lapset-puoleen-hintaan juttuja, tai vuokraa mökkejä tai jotain muuta, mihin ei ole lapsilta erillista taksaa.Meidän esikoinen on nyt 6 v, ja eikä hän vieläkään erota, onko jokin vanhaa tavaraa, eikä kaiken pidä olla uutta.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tottahan se on, että lapsiin menee rahaa. vauvalle mm. vaunuihin, istuimiin ja vaippoihin. Isommille sitten tulee harrastuksiin isoja rahareikiä ym, mutta tokihan sitä vähemmälläkin pärjää. Riippuu tietenkin paljon siitä mistä itse on mahdollisesti valmis luopumaan, jos tulee tiukkoja aikoja?

Me kyllä elämme aikalailla " kädestä suuhun" , mutta en minä ainakaan niin kauhean huolestunut ole, eiköhän tässä selvitä. Sossussa ei ole kuitenkaan tarvinnut käydä.

Mutta kun mietin rahapulassa olevia kavereitani, niin kyllä ne on ne samat ihmiset, jotka valittavat vuosi vuoden jälkeen. Oli lapsia tai ei.* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat