Seuraa 

Miten saisi meidän pikkuneidin 1v1kk nukkumaan aamulla pidempään? Tyttö alkaa huudella sängyssään usein jopa jo klo 05. Useimmiten herää 6:00-6:30. Ongelma ei sinänsä ole aikainen herääminen, kyllä minä vielä jotenkin jaksan itse nuo. Mutta kun tyttö itse on vielä tuohon aikaan tosi väsynyt! Itkeskelee, nurisee, ja nyhjöttää sylissä vaan ensimmäiset puoli tuntia tai tunninkin. Ei maistu ruoka eikä juoma, eli tuskin nälkäkään herättää.Aamut menee näin: tyttö herää ja alkaa vaimeasti itkeskellä, ei mitään hätäitkua. Menen kippaamaan takaisin pitkälleen ja hän jää siihen, mutta 5-10min kuluttua taas uudestaan pystyyn ja itku jatkuu. joskus kaatuu itse pitkälleen jopa jo siitä, kun sinne huoneeseen vain menee ovesta sisään. Jos sinne ei mene, niin itku yltyy ja sitten on kiukku valloillaan. Kauheasti ei voi alkaa huudattamaankaan, koska isoveljen (3v) unet sitten häiriintyy ja sitten on toinenkin liian aikaisin herännyt kiukkupussi talossa... Olen yrittänyt, että jos vaan sitkeästi käyn kippaamassa takaisin sänkyyn, niin oppisi että vielä ei nousta ylös. Mutta ei ole viimesen parin kuukauden aikana auttanut yhtään! Samaa yliaikaisin heräämista ja kiukuttelua jatkuu.Päivät meillä menee näin:

- aamulla ylös noin 6:30, aamupuuro noin klo 7, imetys sen jälkeen.

- leikkiä ja ulkoilua

- lounas klo 11, imetys sen jälkeen

- päiväunille noin klo 13 (nukkuu päikkärit 2,5-3h)

- lämmin ruoka noin klo 16

- leikkiä ja ulkoilua, imetys noin klo 19

- iltapesut ja iltapuuro klo 20

- sänkyyn noin klo 20:45 ja unessa yleensä klo 21En tajua miten saisin tytön aamuihin venytettyä edes pikkuisen lisää unta...On koetettu syöttää enemmän, muuttaa rytmejä, laittaa myöhemmin nukkumaan, aikaisemmin nukkumaan (ei nukahda kuitenkaan ennenkuin 21), mutta mikään ei ole auttanut. Tyttö on vaan niin kärttyinen ja väsynyt aamulla, että selvästi kaipaisi enemmän unta! Miten ihmeessä sen saisi pysymään sängyssään ja nukkumaan edes pikkuisen pitempään aamulla??Olisiko kellään vinkkejä?!

Kommentit (5)

Meillä siis aivan samat pimennysmekanismit pistettiin makkariin, ärsytti kun sälekaihtimista ei ollut pimentämään ollenkaan, päätin juuri että kun muutetaan seuraavan kerran niin en aio edes kaihtimia hommata. Makkarissa täytyy olla PIMEÄÄ, muuten en itsekään pysty nukkumaan. Ja meillä ei myöskään ilman unipussia nukuta rauhallisesti, joten suosittelen myös sitä kokeilemaan. Plus että lapsi nukkuu paremmin jos makkarissa on todella viileää, ja silloin unipussi on hyvä kun ei tule kesken yötä kylmä, peitto lähtee päältä niin helposti.

että vaikka tyttönne herää noin aikaisin, menee vasta klo 13 päikkäreille. Meidän tyttö herää myöskin 6.30-7.00, mutta menee illalla jo 19.30 nukkumaan ja päikkärit nukkuu jo klo 11.30-13.30 joten saa tarpeeksi unta eikä ole kiukkuinen aamulla. Joskus menee jo klo 11 päikyille ja sitten ei haittaa vaikka päikkärit venyisivät pitkiksikin, kun herää kuitenkin tarpeeksi aikaisin ettei yöunet häiriinny. Olen huomannut että jos päikyt jatkuvat klo 14 jälkeen, yöunille on vaikea saada ajoissa.Suosittelen siis ensin kokeilemaan päiväunien aikaistamista ja sitä myötä yöunille menoa aikaisemmin. Tämä nimittäin meillä ei ainakaan ollenkaan vaikuta aamuihin, ihan sama mihin aikaan menee nukkumaan ja aina herää samaan aikaan.Ja meillä auttoi myös tuo huoneen pimentäminen, aamut alkoivat heti vähän myöhemmin kun auringonvalo ei herättänyt!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ainakaan meidän neitiä ei ole saanut nukkumaan "kirveelläkään", jos herää 6.30, aamu alkaa sit siitä. Onneksi yleensä herää vasta 7.00-7.30, mutta siis meillä tuo 6.30 on maaginen aika, jonka jälkeen uni ei enää tule, jos on kerran herännyt. Sitä ennen annan huudella, ja nukahtaakin yleensä, teillähän tuo ei tuntunut toimivan.Meillä tyttö menee myös aiemmin nukkumaan, tuossa vuoden iässä meni usein jo tosiaan 11.30 päiväunille. Nyt ikää on 1v9kk ja edelleen nukahtaa yleensä n. klo 12. Illalla iltapalaa tarjoillaan klo 19 ja nukkumaan viedään klo 20, vuoden iässä nukahti usein jo 19.30. Eli kannattaa ainakin kokeilla niitä aikaisempia päiväunia, kuten aiemmat vastaajatkin ehdottivat.Toivottavasti saatte tytölle riittävät unet!

Hyviä vinkkejä esittivät tuossa edellä. AIkaisempi nukkumaanmeno voi nurinkurisesti myös myöhentää heräämistä. Meillä mennään nukkumaan kahdeksalta.Meillä auttoi aikaisiin aamuihin myös imukykyisemmät vaipat. Vaikka aiemmat housuvaipat eivät olleetkaan aamulla "vuotaneet", ne varmaan tuntui aamuyöllä ikäviltä päällä. Eli isommat tarravaipat jalkaan nukkumaanmennessä. Rajoitimme myös vähän illan maidonlipitystä, puuroa meni paremmin ja pisua ei kerry yöllä niin paljon.Toinen ehdoton vinkki oli pimentää huone kunnolla. Meillä on sälekaihtimet (ei mitään apua), pimennysrullaverho (falskaa sivuilta) ja sitten vielä irralliset pimennyssivuverhot.Vielä kantsisi koittaa unipussia. Se jotenkin rauhoittaa levotonta nukkujaa, ja aamuyöllä pyöritään ja hyöritään unissaan vähän vähemmän.Meillä nukutaan nykyään noin seitsemään, joten olo on kaikilla parempi aiemman puoli kuuden heräämisen kanssa.

Hei!Meidänkin tyttö oli 1-vuotiaana varsin varhainen herääjä ainakin ajoittain. Ja se oli tosi raskasta. Minä imetin aika pitkään aamulla yhden kerran jolloin hän nukahti vielä takaisin ainakin tunniksi.Päivärytmissänne kiinnitti huomiota hiukan se että vaikka hän herää niin aikaisin, menee päiväunille vasta klo 13 aikaan. Miten vaikuttaisi jos hän nukkuisi päiväunet aiemmin, kenties hän nukkuisi vähän lyhyemmät päiväunet ja kenties hänet saisi illalla nukahtamaan aiemmin joten hän olisi sitten ainakin vähän paremmin nukkunut aamulla herätessään?Ja onko huoneessa riittävän hämärää aamullakin? Meillä ainakin unet pitenivät puolella tunnilla kun laitettiin lisää pimennystä.Toivottavasti neitinne oppii nukkumaan aamulla pidempään jo piankin!t. Sirita

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat