Seuraa 

Koko syksy lasten nukkumaanmeno on tökkinyt pahasti. Meillä 4v poika ja 2,5v tyttö. Ennen kaikki oli hyvin, mutta nyt ei suju. Edelleen samat rutiinit: iltapala, hampaiden pesu, iltasatu, iltarukous, pusuttelut.

Sen jälkeen kun vanhempi lähtee huoneesta- meno alkaa. Lapset hakee leluja, pelleilee keskenään tai tappelee. Monien yritysten jälkeen komentaminen ei tehoa, eivätkä uhkaukset, pois jääminen kerhosta ja jne.

Olen sortunut uhkamaan piiskalla ja jopa läimäyttämään takapuoleelle näyttääkseni, että pidän sanani, jollei totella. Se kaikki tuntuu hirveän pahalta ja alhaiselta. Olen siirtynyt huutamiseen ja nukkumaanmenotunnelmasta on tullut kireä. Olemme ajautuneet jonkinlaiseen kierteseen, kun tuntuu, että mitkä keinot eivät auta.

Onkos ollut samanlaisia tilanteita ja miten ootte pärjänneet?

Kommentit (4)

Meillä saman ikäiset tytöt ja juuri tänään nukkumista tehtiin klo:20.30-22.30!!oon aikani nukuttanut laulamalla ja silittelemällä, mutta kun sekin meni aina mahdottoman pitkäksi, päätin lopettaa. Nyt meno on sitten aina vaan villinpää! Hyppivät, leikkivät tulevat sängystä pois jne...TIEDÄN JUST MILTÄ SUSTA TUNTUU!! Tsemppiä vaan tosi kovasti, kyllä tääkin vaihe ohi menee.Ulkoilla pitäisi iltapäivälläkin kunnolla, se varmasti auttaisi hieman, mutta eipä tuonne sateeseen huvita paljoa mennä. Kotihoito päivinä voivat olla myös nukkumatta päiväunia, niin sekin saattaa helpottaa. Neuvoa en hommaan ole löytänyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

4 v kohdalla voisi toimia palkitseminen tarroilla ja vaikka 5 rauhallisen nukkumaanmenon jälkeen joku muu pikku palkinto. Meidän 2 v ei vielä sen päälle ymmärrä mutta 6 kk ikäeroa on paljon tässä vaiheessa.Meillä tarroilla ja palkinnolla saatiin poika nukkumaan omassa sängyssään kun oli vähän alle 4 v.Nyt kun poika on 6 v paras rangaistus on tv-kielto. Pari päivää ilman ja alkaa aalut ja illat sujumaan .... kunnes taas lipsuu ja uusi kielto.

Oletko uhkannut laittaa toisen muualle nukkumaan? Eli jos ette ole kunnolla, toinen joutuu eteiseen sänkynsä kanssa nukkumaan. Jos meno jatkuu, nostanut toisen sängyn/pedin eteiseen yksikseen nukkumaan. Yksin siihen riehumiseen saattaa mennä maku kun on tottunut sitä tekeen kaverin kans.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat