Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Eli minkä ikäinen lapsi oli kun pukemiset ja vaipanvaidot yms. hoidettiin aina jossain muualla kuin hoitoalustan päällä?

Kommentit (17)

Toinen lapsi kääntyi ensimmäisen kerran selältä mahalleen

hoitopöydällä - ja putosi patteria päin 5 kk:n iässä. Siihen loppui

hoitopöydän käyttö meidän perheessä. Onneksi ei käynyt pahemmin!Kolmannen lapsen kanssa en aio ottaa hoitopöytää ollenkaan

käyttöön. Noin 3-4 kk:n ajaksi sitä on ihan turha viritellä, ja

vanhemman vauvan kanssa en sitä uskalla enää käyttää. :(

Hoitopöytä on vain niin hyvällä työskentelykorkeudella, että siinä on helppo pestä istuvan taaperon hampaat ja laittaa yövaippa. Toki siinä vaihdetaan 1v5kk pikkusiskonkin vaipat. Itse en ole koskaan ihastunut sängyllä vaipanvaihtoihin, siinähän täytyy niin varoakin ettei mene kakkaa lakanoihin tai vauva pissaa kesken vaipanvaihdon.Meidän hoitopoytämme on kaiken lisäksi erittäin tukeva, sillä se on puuhella :o) Emme sitä koskaan käytä, joten olen vain laittanut siihen esikoisen äitiyspakkauksen mukana tulleen hoitoalustan vahakankaalla päällystettynä sekä siihen päälle harson, ja hyvin toimii!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kylpyhuoneessa on lattialämmitys, joten siellä on ainakin

mukava vauvan makailla lattian päällä.Herkkupupu:

Lainaus:


Itse en ole koskaan ihastunut sängyllä vaipanvaihtoihin, siinähän täytyy niin varoakin ettei mene kakkaa lakanoihin tai vauva pissaa kesken vaipanvaihdon.
Silloin kun laitetaan teippivaippa, niin onhan se kätevä se hoitotaso. Samoin suihkun/kylvyn jälkeen kuivailuun (+lämpimässä kylppärissä on kiva kuivatella, hoitotaso siis siellä).Sen päällä ei ole vaatteita puettu moneen kuukauteen (en ees muista milloin), lähinnä on kuivailu- ja teippivaipanlaittopaikka.

Esikoinen oli vielä yli 2-vuotiaaksi hoitopöydällä, kun laitettiin yövaippa tai rasvattiin poika. Päivävaipat (oppi päiväkuivaksi 2-vuotiaaksi) laitettiin sylissä, samoin vaatteet. Muutettiin nykyiseen asuntoomme, kun poika oli 2 v 3 kk ja silloin heivattiin hoitopöytä pois (joka meillä oli vain hoitoalusta pesukoneen päällä).Kuopuksen kanssa ei ole hoitopöytää taas ollut koskaan käytössä. Tässä nykyisessä asunnossa ei hoitoalustaa saa pesukoneen päälle ja ainoa vaihtoehto olisi ollut ostaa kunnollinen hoitopöytä olohuoneeseen. Se ei meitä napannut, joten vauvan ollessa pieni, tehtiin hoitotoimenpiteet ja vaihdettiin vaipat meidän sängyn päällä tai lattialla hoitoalustan päällä. Mulla on tosi huono selkä, jolle toi ei kyllä tehnyt hyvää. 3 kk iässä tyttö oppi kääntymään selältä mahalleen, jonka jälkeen on vaipat vaihdettu pääosin sylissä. Eli vaikka esikoisen kanssa käytettiin hoitopöytää pitkään, olisi se kuopuksen kanssa ollut aika turha.

-Fassiloora-:

Lainaus:


Kuopuksen kanssa ei ole hoitopöytää taas ollut koskaan käytössä. Tässä nykyisessä asunnossa ei hoitoalustaa saa pesukoneen päälle ja ainoa vaihtoehto olisi ollut ostaa kunnollinen hoitopöytä olohuoneeseen. Se ei meitä napannut, joten vauvan ollessa pieni, tehtiin hoitotoimenpiteet ja vaihdettiin vaipat meidän sängyn päällä tai lattialla hoitoalustan päällä. Mulla on tosi huono selkä, jolle toi ei kyllä tehnyt hyvää.
ja yhä käytämmä hoitopöytää! Vaipat vaihdetaan ja vaatteet puetaan. Usein neiti kyllä nousee seisomaan pöydälle ja kiskoo kaikki tavarat hyllyiltä... Kohta ollaan muuttamassa ja siellä varmaan luovun hoitopöydästä ja laitamme sen hyllyksi (meillä se ikean lipasto-systeemi)...ei kyllä ole mikään kiire vielä luopua siitä!

Hyvää jumppaahan se vain on, kun menee lattialle ja nousee

sieltä ylös. Kyykistyessä pitää vain muistaa pitää selkä suorana.

Sama pätee kaikkiin nostoihin: tavaraa ei saa nostaa selkä kaarella,

vaan työ pitää tehdä jalkojen lihaksilla.(Viesti karkasi ensin kädestä - pahoittelen!)

Kissa nukkuu sen päällä ja tyttö kipuaa sille korokejakkaran avulla, varmistan tosin, että tulee pois ilman havereita, ei siis ykinään kiipeä.

Mutta vaatteita / minkäänlaisen vaippojenvaihtanut en ole sitä käyttänyt aikoihin. Taisi loppua, kun tyttö oppi nousemaan istumaan, koska se tarkoitti, ettei maannut hoitotasolla yhtään. Mutta edellisistä viesteistä päätellen on ihan lapsen luonteesta kiinni. Meillä ajatus, että pysyisi paikallaan esim kylvyn jälkeen köllimässä on ihan utopiaa.

Meillä ei ole hoitopöytää eikä hoitotasoakaan. Esikoisen aikana oli hoitopöytä, jota käytin muutaman kuukauden, kakkosen aikana ehkä kuukauden ja sitten päätimme myydä sen pois, koska vaihdoin aina vaipat jossain muualla :DKolmannen kanssa ei siis ole hoitotasoja käytetty, vaipat vaihdetaan joko sängyllä tai lattialla tai sohvalla tai sylissä ;) Ja esim. sängyn päällä voi kyllä käyttää jotain suojaa, jos pelkää sängyn kastumista.

Esikoine taisi olal 5 kk kun alkoi sellaiseksi väkkäräksi ett¨aoli parasta siirtyä laittialle.Kakkosen kanssa en hoitopöytää ottanut esille ollenkaan, vaan vaipat on vaihdettu vaihtelevasti sohvalla, sängyllä tai lattialla.

Herkkupupu:

Lainaus:


Hoitopöytä on vain niin hyvällä työskentelykorkeudella.

Itse en ole koskaan ihastunut sängyllä vaipanvaihtoihin, siinähän täytyy niin varoakin ettei mene kakkaa lakanoihin tai vauva pissaa kesken vaipanvaihdon.

Meidän hoitopoytämme on kaiken lisäksi erittäin tukeva
Meillä vähän sama tilanne: muksu nyt 1,5v ja hoitopöytä on koko ajan käytössä. Työskentelykorkeus on hyvä, kaikki tarvittava (vaatteet, vaipat, roskis, rasvat yms) äärellä ja hoitopöytä tukeva. Istuva lapsi on helppo pukea hoitopöydällä ja (etenkin teippi-)vaippa siinä vaihtaa; sängyllä meidän lapsi karkaa aina käsistä joten kylässä " hoitotoimenpiteet" on aina vähän hankalaa hommaa (varsinkin kun oli pienempi ja kääntyili, hoittiksella osaa olla tosi nätisti)!!!

eli sinne lähemmäs 2v. tykkäsi siinä makoilla kovasti ja oli pienikasvuinen. Vaatteet puettiin kyllä sylissä. Rasvaukset kylvyn jälkeen oli myös kätevä tehdä siinä kun lapsi viihtyi eikä juoksennellut ympäri taloutta.

Kuopus puolestaan jätti hoitopöydän tuossa vuoden vanhan paikkeilla viimeistään.

Luovuin hoitotason käytöstä, kun poika oli 6 kk. Sen käyttö alkoi hankaloitua huomattavasti, kun aktiivinen vauva oppi kääntymään mahalleen eikä pysynyt selällään sekuntia kauemmin ilman jotain erikoista katseltavaa.Viimeinen kuukausi oli lähinnä turhaa taistelua eikä tasolla vaihdettu enää kuin vaippa.MupsiPoiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat