Vierailija

Tuttavapereheessä pn vuoden ikäinen poika joka on oksennellut ja oli eilen sairaalassa nesteytyksessä. Meillä olisi yhteinen meno ensi launtaina, voimmeko mennä jos emme anna tyttömme koskea poikaan tai tavaroihin joihin hän on koskenut? Tarttuuko rota pisaratartuntana?

Sivut

Kommentit (55)


Rota on todellakin raju sairaus, potilas voi oksentaa tai ripuloida vaikkapa kymmenen minuutin välein vuorokausitolkulla. Pääosa lasten infektio-osastojen potilaista on nimenomaan rotapotilaita (ystävä on lasten sairaanhoitajana Jorvin lasten infektio-osastolla) ja rs-potilaita.Kummipoika 2 vee ja sisko 6 v sairastivat rotan, molemmat olivat päiväkausia tiputuksessa ja pienempi myös nenä-mahaletkussa. Pojan toipuminen kunnolla kesti kuukausia, itse raju tautivaihe kesti 10 päivää. Äitikin sairastui, mutta selvisi itse vuorokauden oksentamisella ja ripuloimisella.Mitä enemmän on tekemisissä sairastuneen ja eritteiden kanssa (=mitä suurempi määrä kontekteja), sitä suurempi todennäköisyys on sairastua. Huonolla tuurilla tartunnan saa silti kertaheitollakin.Sairastumista voi yrittää ehkäistä ja paranemista edistää maitohappobakteereilla, ainakin Rela-dropseja ja Gefiluksia annetaan sairaalassakiin.

Meidän sairasti todennäköisesti rotan noin vuoden ikäisenä ja meillä oksentaminen kesti puoli päivää, ripuli pari päivää. Meillä vanhemmillakin kesti about saman verran. Mutta lapsen kaverilla jolle sen tartutti kestikin tauti ja sitä seurannut huono kunto yli viikon :(

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos siis kyse on vauvateatterista jossa on todella paljon pieniä lapsia niin on hävytöntä ottaa riskiä että rota tarttuu muille tyyliin jostain heidän talvitakeistaan tms!!!

Virus voidaan tutkia ulosteesta, mutta noin muuten sitä ei erota helposti muista rajuista mahataudeista.Vierailija:

Lainaus:


Kestääkö se aina monta päivää ja on tosi raju?
Plus tässä et muuten varmuudella sanonut peruvasi menoasi. Vaan suhtaudut epäillen asiaan.Joten älä syyttele muita lukihäiriöstä.Vierailija:

Lainaus:


ttä virus säilyy tarttuvana pinnoilla muutaman vuorokauden, mutta ei nyt viikkotolkulla. En tietenkään ota mitään riskejä ja taitaa jäädä meno väliin lauantaina. Mutta eikö tuo 3 viikkoa nyt ole vähän hysteeristä?Ei kai sitä sitäpaitsi edes todettu mitenkään että se on rota, mutta sanottiin että saattaa olla.


Mutta ok noin muuten. Ihan hyvä asia, että kysyt tuollaisia juttuja, ei Rotan tartuttavuus mikään kaikille päivänselvä asia ole, onhan osa sinullekin vastanneista ollut tässä sitä mieltä, ettei se tartuta kuin muutaman päivän.

siis viestissä 14 sanon että en aio mennä teatteriin. Ja anteeksi kun en oikeasti tiennyt että rota tarttuu niin kauan. Varmaan tekin olette tienneet sen ennen kun teillä on ollut edes lapsia, kaikkitietävät av-äidit.eri puolell huonetta ja emme anna lasten olla kontaktissa. Vai joutuuko tuttavaperheemme äiti pitämään lastaan eristyksissä kolme viikkoa?

Siis että intetään, että " meidän Jani-Petteri ei ainakaan enää tartuttanut mahatautia kolmen päivän kuluttua" . Rota on Rota, muut mahataudit ovat oma lukunsa!!!Rota-virus on tartuttavimpia ja pienelle vauvalle vaarallisimpia tauteja, jonka kanssa ei parane leikkiä. Ap:n ei todellakaan pidä mennä ehdoin tahdoin lähellekään tuollaista tuttavaperhettä.Ja vielä FAKTAA netistä, tämä on kopio lääkärien Infektiofoorumista:" Rotavirus säilyy infektiivisenä yleensä hyvin ympäristössä. Esim. sileillä pinnoilla 10 % viruksista on infektiivisiä vielä 10 vrk:n kuluttua. Rotaviruksen säilyminen ei-sileillä pinnoilla (kangas, paperi jne.) on vaihtelevampaa, muttei olennaisesti erilaista (1). Rotavirus voi tarttua myös ilmateitse. Virusta on runsaasti oksennuksessa sekä respiratorisen vaiheen aikana hengitystie-eritteissä, joissa se säilyy elossa ainakin 2 vrk. Kliininen kokemus ja eläinkokeet osoittavat, että rotaviruksen voi saada myös aerosolitartuntana (2). Ongelma on lisäksi se, että rotavirus on melkoisen resistentti tavallisimmille käsienpesu- ja desinfektioaineille."

SIIS ROTAVIRUS VOI TARTUTTAA PINNOILTA VIELÄ 10 VRK SIITÄ, KUN SAIRASTUNUT ON SITÄ KOSKENUT!!!teatteriin missä paljon muita pikkuisia.Jos siellä erehtys sanomaan, että päästiimpäs vaikka " Petteri" koko alkuviikon ollu vatsataudissa niin vois saada melkosen hulabaloon muilta äideiltä vastaansa.

Onks tää tällasta että ei ajatella muuta ku itteesä ja omaa muksua.Ihan kiva näin joulunalla saada sitkeä vatsatauti pyörimään perheeseen..

Kesti yhden päivän ja nyt lapsi paremmassa kunnossa. Oksensi ' vaan' 4 kertaa päivän aikana. aion silti vältellä perhettä vähän aikaa.terv. ap

Meille tarttui joku vatsatauti vajaan viikon kuluttua viimeisestä oksennuksesta tuttavaperheestä. Luulin että olis turvallista pyytää meille lapsen kaveri 2vko kuluttua siitä kun tauti meill ohi, mutta eipäs ollut vaan hän sairastui ja joutui todella heikkoon kuntoon :( Oli muuten tosi inhottava olo itselläkin.En nyt tiedä oliko tuo rota, mutta sitä vuodenaikaa oli kun rota oli täälläpäin liikkeellä. Voi olla joku toinenkin virus mutta tästedes vatsataudin jälkeen kyllä pidän itse sen kolmen viikon karanteenin.Norovirus muistaakseni ainakin on sen kolme viikkoa pinnoilla.


Rota-virusta ei aina testata, oireista pystytään päättelemään silloin kun tautia on paikkakunnalla liikkeellä.Meidän kaksi lasta oli sairaalassa kumpikin kaksi kertaa peräkkäin kun tuo kauhea tauti uusiutui. Se oli järkyttävä kokemus ja en soisi kenellekään.Lapset kuivui kun mikään ei pysynyt sisällä ja Osmosal ei uponnut kotona eikä sairaalassa, ainoastaan tiputus auttoi. Sitä paskanmäärää on vaikeaa kuvailla, just kun olet käyttänyt astialla (ellei ehtinyt housuun) ja saat housut ylös niin uusi hätä on hetkessä. Lisäksi laatta lensi tiuhaan. Toiselta testattiin ja oli rota sanottiin että turha on testata se on sama tauti.Lapset meni voimattomaksi ja veltoiksi ja pakko oli hakeutua sairaalaan ja hetkeäkään ei mietitty jotuuko osastolle vai ei.Luonnollisesti hoisin lapsia sairaalassa ja itse olin ihan puhki tuon rumban aikana ja jälkeen. Ripuliin kuolee imeväisikäisiä ja vähän isompiakin maailmalla paljon. Meillä kuolemantapaukset ovat harvinaisia, mutta sattuu niitäkin, sillä täällä on mahdollista viedä lapsi sairaalaan nestehoitoon.En tiedä varoajasta meille siitä ei mainittu mutta en menisi ainakaan lähimpään puoleentoista viikkoon sellaiseen perheeseen jossa tuo tauti on ollut.Kerran meille tuli synttäreille " vähän" kipeä lapsi ja sen seurauksena oli sitten parin päivän kuluttua koko synttäriväki kipeänä. Äidillä ei ollut kanttia olla tuomatta lasta juhliin kun olisi pahoittanut mielensä. Joopa joo näitä löytyy jotka viisveisaavat muista. Olisi ollut korretktia kertoa sairaudesta mutta tämä tuli tietooni jälkeenpäin.

Rota ei ole mikään pikku tauti, vaan oikeasti vauvoille hengenvaarallinen. Nähtävästi olet jo päätöksesi tehnyt, vaikka olet saanut täältä hyvää tietoa ja kehoituksen perua meno. Harmi vaan, että se sinun vauva siitä maksaa. Tyhmyydestäsi siis.

Onko teillä lapsi ollut sairaana kuinka paljon? Meidän on ollut tosi vähän mutta ne kerrat kun on ollut päivän verran sairaana ovat olleet raskaita kaikille. En viitsi siis turhaan ottaa riskiä.Joten mä itse voisin hyvin jättää väliin kävelylenkin äidinkin kanssa ihan siltä varalta. Todella kun nuo vatsataudit on vakavia pienille lapsille, aikuisilla voi mennä helpommin ohi. En oikein ymmärrä sun asennetta. No, toivottavasti ei tule tautia kuitenkaan.Voisit muuten vinkata tuolle perheelle että jättävät itse teatterireissun väliin.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat