Vierailija

Mä ajattelin ostaa piknik paistia ja kunnon juustoperunoita sen kanssa ja salaattia ja muita herkkuja.

Tänään olenkin jo väsänny pipareita ja torttuja ja pullaa, eiköhän näillä eväillä juhlita.

Sivut

Kommentit (60)

Suppilovahverokeitto, patonkia

______



Teertä jossain muodossa ja sen kanssa Duchesse perunoita tai manteliperunoita, muotoiltuja vihanneksia



______



Piparkakkuparfait ja appelsiinikastiketta



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

päivälliseksi varmaan keitän talkkunaa, kun ei satu juuri muuta olemaan kaapissa. No lohenruotoja vois keittää, ne on herkkua ja niitä sattuu olemaan.



Itsenäisyyspäivänä vois oikeastaan kunnioittaa Suomen historiaa ja järsiä puusta petäjäistä.

Meillä ei ole vielä tiedossa, mitä tänään syödään (lapsi syö just lounaaksi kaupan eineksiä). Kohta pitäis lähteä kauppaan tohon asematunnelin S-Markettiin. Onneksi se on melkein aina auki, niin saa pyhinäkin ostettua ruoat, jos ei ole ehditty/jaksettu miettiä ruokia etukäteen.



Ennen lapsia meillä oli miehen kanssa tapana käydä Itsenäisyyspäivän iltana kaupungilla kävelyllä ja mennä sitten Mäkkiin syömään. Sen jälkeen käytiin vielä linnan liepeillä katsomassa, mikä meininki siellä on (onko mellakaa tms.). Illalla syödään aina joulutorttuja ja pipareita sekä juodaan glögiä. Ja samalla katsotaan linnan juhlia.

Brasilialaista härän sisäfilettä ja konjakkipippurikastiketta. Kermaperunat ja salaatti. Jälkkäriksi mies lupasi laittaa latet ja tekaista juustokakun :o)



Meilä tulee raskauttakin täyteen tasan puoliväli itsenäisyyspäivänä ja tartteehan sitä nyt juhlia :o)

Ja miten te teette jotain possupaisteja nyt? Eikös sitä possua kohta saa ihan mahan täydeltä joulupöydässä????



Kyllä se perinteinen itsenäisyyspäivän menu on karjalanpaisti muusin kera, karpalohyytelö, raikas vihreä salaatti ja ruisleipä, KIITOS. Ja illalla ne kaksi kynttilää ikkunalle ja ilotulitusta seuraamaan ikkunasta.



Toivoisin että lapsiperheissä opeteltaisiin suomalaisen juhlapäivän viettoa jotenkin muuten

kuin jokapäiväisellä broilerikastikkeella.





teen katkarapu-mozzarella-avokadosalaatin mansikkakastikkeella

pääruoaksi ankanrintaa vadelmakastikkeella ja linssi-juurespannua lisäkkeeksi

tähän väliin juustoja (roquefort, vuohenmaitojuusto, gouda), hedelmiä, keksejä ja pipareita

makeaksi lopuksi stockmannin suklaatriokakkupalat (tässä oikaisin ja ostin valmista)



ihanaa laittaa kunnon ruokaa ja ajan kanssa. arkena kun ei lastenhoidolta aina niin hehkeitä herkkuja synny, mutta nyt mieskin vapaalla ja minä saan panostaa lempiharrastukseeni!

Jos vaikka tekisi siitä rullan, jonka sisään pekonia ja paprikaa.

Ja vaikka kermaperunat samaan syssyyn uuniin.



Söin muuten viime viikonloppuna piparkakkujäädykettä hotellissa, oli tosi hyvää? Oliskohan jollakin reseptiä?

aion tehdä Burgundin pataa, ranskalaisia ja kreikkalaista salaattia. Alkuruuaksi graavilohileivät. En tiiä jälkkäriä vielä, pitäis jotain kehittää.

Pihvit pippurikermakastikeessa. Lisukkeena uuniperunat tai itsetehdyt, maustetut lohkoperunat.



Jälkkäri on vähän auki vielä. Aino-jäätelö (karpalo) oli kyllä aika namia vaniljakastikkeen kera. Ehkäpä sitä sitten!

Vierailija:

Lainaus:


Ja miten te teette jotain possupaisteja nyt? Eikös sitä possua kohta saa ihan mahan täydeltä joulupöydässä????



Kyllä se perinteinen itsenäisyyspäivän menu on karjalanpaisti muusin kera, karpalohyytelö, raikas vihreä salaatti ja ruisleipä, KIITOS. Ja illalla ne kaksi kynttilää ikkunalle ja ilotulitusta seuraamaan ikkunasta.



Toivoisin että lapsiperheissä opeteltaisiin suomalaisen juhlapäivän viettoa jotenkin muuten

kuin jokapäiväisellä broilerikastikkeella.








Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat