Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

rosamunda-perunasta (van gogh käy myös jos ei ole rosamundaa). Kunnon muusiin kuuluu myös voi, n. 30g/perunakilo sekä täysmaito. Mausteeksi suolaa, ei muuta.Olen joskus syönyt rasvattomaan maitoon ilman voita tehtyä muusintekelettä, ei ollut kummoinen makunautinto :(

Sivut

Kommentit (37)

Vierailija:

Lainaus:


Sekaan suolaa, ruokakermaa ja voita.Koskaan ei saa käyttää vatkainta kun tekee muussia! Perunanuija on paras vaihtoehto. Se liisteri mitä vatkaimella tulee niin on aivan kamalaa!
" Maku on kuin mummon muussissa, haju on kuin mummon huussissa" .Vaikka kyllä meilläkin joskus oikaistaan käyttämällä Oolannin perunapakastetta, mutta sehän onkin pelkkää 100% perunaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuumennan maidon ja lisään sitä pikkuhiljaa sekaan, niin ei paakkuunnu ja sit vatkaimella pyorityksen ja voinokareet.

Vedestä (keitinliemestä) tulee kyllä sellaista sotkua, ettei sitä syö erkkikään. Maitoa sen olla pitää.

ja lopuksi vatkaan sähkövatkaimella kuohkeaksi. Muussin pitää olla tarpeeksi suolaista. Vaikka en käytäkään täysmaitoa, vannon, että muussini vie kielen mennessään!

Mun ohjeKeitän perunat pehmeiksi.

Survon survimella, metallihäkkyrä.

Lisään suolan ja voin ja vatkaan sähkövatkaimella kuohekaksi ja sen jälkeen alan lisäämään maitoa. Jos käyttää voita runsaammin ei tarvitse olla täysmaitoa.Perunalajike täytyy olla jauhoista, niitä on useita joista voi muusia tehdä.

soseutan keitetyt perunat perunaprässillä " lumeksi" . Sekoitan pallovatkaimella joukkoon kuumennetun maidon, jossa reilusti voita ja suolaa.Joskus maustan juustolla ja/tai yrteillä.

ihan tavallisesta ruokaperunasta muusia ja huomasin että siitä tulee parasta. Tykkään kun muusissa on hieman sattumia.Lisäksi lisään maitoa, yleensä kevytmaitoa, suolaa ja hieman muskottipähkinää. Joskus korvaan osan maidosta kermalla.

Vierailija:

Lainaus:


Kuumennan maidon ja lisään sitä pikkuhiljaa sekaan, niin ei paakkuunnu ja sit vatkaimella pyorityksen ja voinokareet.

Vedestä (keitinliemestä) tulee kyllä sellaista sotkua, ettei sitä syö erkkikään. Maitoa sen olla pitää.

olen siirtynyt useimmiten tekemään tavallisen muusin sijasta peruna-porkkana-bataattimuusia. Bataatti on sen verran lötköä, ettei tarvita maitoa. Lisään pelkkää juoksevaa margariinia. Maku on aika makea (kaikki eivät varmaan tykkää), meillä maistuu kaikille kolmelle lapselle (7vee, 3vee ja 1vee).Liisteriä saa sauvasekottimella jos käyttää vääränlaisia pottuja tai vatkaa liian kauan.

ja mausteeks muskottipähkinää. Se on must. Käytän muskottia myös lasagneen (siis valkokastikkeeseen siinä) ja lanttu-ja perunalaatikkoon.

Eli ensin vatkataan sähkövatkaimella pelkät perunat, ja kunnolla!!! Sitten voi mukaan, suola, sipulijauhetta ja maitoa (ei liikaa).Jos muusi on liisteriä, mä syyttäisin mielummin väärää perunalajiketta kuin tekijää tai vatkainta.

Ilman oikeaa voita ja sipulia peruna muussi ei maistu miltään!Jos tuosta " muussista" haluaa kokonaisen ruuan, niin länsirannikon tapaan lisää siihen savusilakkaa. On tosi hyvää!Toinen mitä pitää välillä laittaa on pinaatti, niin saa kivan värin.Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat