Vierailija

Meillä aamulla riisipuuroa ja sekametelisoppaa



Päivällinen: duchesseperunoita, broccolia ja kananrintaa siiderikastikkeessa



Valkosuklaakakku tai mudcake



Illalla: Pizzaa ja linnanjuhlat telkkarista

Sivut

Kommentit (37)

Mutta nyt on spagettibolognesea, spagettia ja jäätelöä



Eli ei kovin juhlavaa, mutta lapsille mieluista.



Illalla herkkuja ja katsomme linnanjuhlia. glögiä

Meillä mies töissä huomenna (vuorotyöläinen) ja olin melkein laittaa 10- vuotiaan kouluunkin, kunnes tajusin juhlapäivän.. Itsekin olen 3-vuorotöissä, joskin nyt hoitovapaalla.. T: 17 (eli nakit ja muussi)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jälkiruoaksi kaupan leivokset. Illalla syövät lapset jotain? Ja linnanjuhlia vilkuillaan hetken aikaa poppareiden ja karkin kanssa.



Mies on töissä, joten eipä tuo kovin kummosesti eroa tavallisesta arkipäivästä. Tänä vuonna ukolla vapaa joulu, joten siihen panostetaan :-)

kaurapuuroa aamulla



pakastimesta lapsille lihapullia, keitän perunat



välipalaksi joguttia ja joku hedelmä lapsille



riisi+hemapa+broilerinsuikaleita mandariini kastikkeessa



näkkäriä, hedelmää, mysliä lapsille

Ei oo tullut mieleenkään että pitäis olla jotain hienoa...jotain einestä varmaan syödään ja lapset purkkiruokaa. En edes ymmärrä kaikkia noita teidän ruokia et mitä ne on!

6 kananmunaa

150 g sokeria

60 g (n. 1 dl) vehnäjauhoja

350 g tummaa suklaata

125 g voita



Erota keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot. Sulata voi kattilassa, nosta liedeltä. Lisää suklaa paloina voin joukkoon ja sekoita kunnes suklaa sulaa. Lisää seokseen tipoittain 1-2 rkl vettä. Yhdistä suklaaseos ja taikina.



Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita 1/3 valkuaisvaahdosta taikinaan hyvin sekoittaen. Loput valkuaisvaahdosta nostellaan varovasti taikinaan.



Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 20-25 cm). Paista 225 C noin 20 minuuttia. Kakku vain paranee kun pidät sitä yön yli jääkaapissa.



Tarjoile esim. vaniljajäätelön tai kumkvat-kastikkeen kera.

Täällä oli muutama tosi hyvän kuuloinen menu: hirvipaisti maistuisi mullekin ja rosamundauuniperunat pihvin kanssa on varmasti myös takuuhyvää! Karjalanpaistikin maistuisi, suunnittelin sitä itsekin, mutta tänään kaupassa muutin mieleni ja ostin siikafileitä. Jotain täytyisi niistä kehitellä pääruoaksi. Luultavasti paistan ja teen jonkin kasvishöysteen lisukkeeksi (palsternakkaa, sipulia ja yrttejä). Lisäksi oliiviöljyssä haudutettuja perunalohkoja uunissa.



Alkupaloiksi teen ravunpyrstöpaahtoleipiä ja vihreää salaattia, näin tänään hyvän ohjeen kun avasin sattumalta yhden Glorian ruoka & viini lehden inspiraatiota hakiessani. Tilliä, sitruunaa ja majoneesia lisukkeeksi. Pyrstöt otin just sulamaan, olin ostanut niitä pakkaseen alkuperäisenä ajatuksena tehdä niistä uuniperunoille höyste.



Jälkkäriksi luultavasti uuniomenatyyppinen ratkaisu. (mun yleisin jälkkäri, kun syödään ilman vieraita)



Riesling-viiniä alkupalojen ja pääruoan kanssa.



Ajattelin just tänään, että pitäisi kehitellä jokin " kansallinen kilpailu" itsenäisyyspäivän perinneruoaksi. Itsellä tuli mieleen, että olisiko se sitten kalakukko, joka kuuluisi itsenäisyyspäivän pöytään???

eduskunnan itsenäisyysjulistuksen muistopäivänä. Eli on se mielestäni jonkin verran juhlava asia. Toki rintamalla taisteltiin tämän itsenäisyyden puolesta, mutta silti.....



Mutta kaikki tyylillään, jos juhlistatte itsenäisyyttä makkaralla ja muusilla, omapa on valintanne ja hieno homma.



Itse haluan juhlistaa arvostamiani asioita ja siihen kuuluu mielestäni arkea juhlavampi ruoka. Lapsenikin oppivat samanlaisia tapoja. Useasti olemme kutsuneet vieraita itsenäisyypäiväksi ja syöneet hyvin, mutta tänä vuonna ollaan ihan oman perheen kesken.



Arkena meillä syödään sitä muusia ja joskus makkaraakin.

Rosamundasta tehtyjä perunaveneitä, pihvit ja sitruunakastiketta.

salaattia

Jälkkäri: Valkosuklaakakku (täytyi kokeilla, kun vien jouluksi jälkkäriksi kaikille)



Illalla jotain naposteltavaa ja linnanjuhlia ja pari siideriä

tarjotaan vieraille paahtopaistia, kermaista kastiket, veneperunoita ja täytettyjä sipuleita. Jälkkäriksi kahvia ja mariannekääretorttua.

Hyvä kun sanoit ton riisipuuron, mäkin aion tehdä sitä, ei olis muuten tullut mieleen. Luumukiisselin voisin tehdä myös.



Ruuaksi poronkäristystä, mutta jälkiruokaa vielä mietin. Ehkä puolukkajäädyke?



Linnan juhlat ehdottomasti, jännittää jo.



Meillä on huomenna aluksi tilli-lohenmäti-leivät.

Pääruoaksi paahtopaisti lohkoperunoilla (lisukkeista en ole vielä ihan varma) ja jälkkäriksi Marianne-jäädyke.



Illalla töllön ääreen varasin valkohomejuustoa, suolakeksejä ja viinirypäleitä.



Juomana punaviini, vaikka koskenkorva taitaisikin olla suomalaisempi! :)

lounas noutopöytä vieraille: cocktailpaloja lasten ja aikuisten makuun, juustoja jälkkäriksi sekä kolmen suklaan kakkua



päivälliseksi omalla perheellä fondue

Mies lähti illalla kauppakeskukseen pyörimään ja soitti, mitä ruokakaupasta, kun kaupat on huomenna kiinni. Hätäpäissäni sanoin, että tuoda perunoita ja jauhelihaa, keksitään niistä jotain. Oli aika hiljainen ja pariin kertaan kyseli, eikö muuta ja sanoin, että ei. Tai lisäsin listaan juustoa ja jogurttia. En katsonut nyt kaappiin, ostiko mitään " pyhäruokaa" , mutta siksi taisi kysellä. Hitto, ku kolmivuorotyöläisenä ei tajua aina kaikkea, mulla on huomenna iltavuoro, niin ei tullut mieleenkään, että on itsenäisyyspäivä. Ei, vaikka mies sanoi, ettei kaupat ole huomenna auki ja vaikka päivällä saatiin toisesta kaupasta itsenäisyyspäivän kynttiläkin... No, enää en kehitä mitään gourmet-ateriaa mistään. Toivottavasti ei ole kovin pettynyt nyt... Vaikka olisi toki voinut ostaa itsekin jotain juhlavampaa, jos halusi. Ja on voinut ostaakin. Täytyypä hiippailla kaapeille.



Mutta tosi hienonkuuloisia ruokia te teette! Jos siis olette tosissanne noiden menuiden kanssa...

alkusalaatti: rucolaa, kirsikkatomaatteja, päärynälohkoja ja Gouda-juustoa kuutioituna, itsetehty kastike, lisänä joululimppua ja voita.



pääruoka: naudanpaisti juurespedillä, perunamuusi



jälkiruoka: suklaakakkua



juomana punaviiniä:)

Aperitiiviksi kuohuviiniä. Alkuruokana tattikeitto, sitten kermainen suikalepata ja villiriisiä, jälkkäriksi lakkoja ja vaniljajäätelöä. Juomana olutta tai punaviiniä. Illaksi on juustotarjotin ja hedelmiä.

Alkuun toastit ja muikunmätiä, smetanaa ja punasipulia



Pääruoaksi nieriää, kantarellikastiketta ja duchessea



Jälkkäriksi tod. näk. karpalokiisseliä ja vaniljajäätelöä



Aika isänmaallista näistä tuli :)

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat