Vierailija

Siis voi kettu. Me ollaan tyhjennetty keittiön kuivakaappi kaikista elintarvikkeista, pesty kaikki astiat ja puunattu kaappi jo kahteen kertaan puolen vuoden sisällä, ja TAAS noita hemmetin ötököitä on siellä. Muutettukin tässä välissä jo kertaalleen. Eikö niistä pääse IKINÄ eroon? Yökötys.Mikä ihme niihin auttaa? Kaikki jauhot sun muut joihinkin Tupperin tiiviisiin astioihin?

Kommentit (18)

tuotu uusi sukupolvi kaupasta aina.Laita vaan kaikki tuotteet tiiviisiin purkkeihin. Biltemasta saa myös purkkeja.Itse olen laittanut isoja (muro/jauho)paketteja myös muovipusseihin ja pussin suut kiinni.

kun joskus seuraavana syksynä aloin selvittää, mistä meidän keittiöön on ilmestynyt parvi ihmeellisiä lentelijöitä.Eli ystävät, kun glögikausi on ohi, heivatkaa ylimääräiset mantelit ja pähkinät huutkuuseen, tai sulkekaa todella tiiviisti! 6

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

yhtäkään.Jauhokoisa on sellainen vähän koin näköinen, mutta kapeampi. Ne tulevat esim. pähkinöihin, ensin mato, sitten kotilo ja vikana se perkeleellinen lentävä koisa. Tunkeutuvat avaamattomiin jauhopussein, kankaisiin, ihan minne vaan, missä on jauhopölyä. Kotilovaihe on tosi pitkä, joten juuri kun luulet tappaneesi kaikki, kuoriutuu taas uusi sukupolvi niitä paskiaisia.Mä en ole myrkyttänyt muuten, kuin että heitin kaiken pois kuivakaapista, pyyhin kaapit tolulla ja sen jälkeen kyttäsin ja kyttäsin ja listin niitä saatanan paskoja raivoissani. (Anteeksi, mutta mä todella todella vihaan niitä). Ne tuhoaa aivan kaiken ruuan ja ovat kuvottavia.Tosiaan, nyt ei ole kahteen kuukauteen näkynyt kuin yksi koisa ja se sai niin pahasti naamaansa kun sen näin. Toivottavasti niitä ei tule mistään enää lisää.

meillä ihan sama juttu tänään eli löysin sunnuntaijauhopussista kaksi riisihäröä :-(( Pussi oli ihan avaamaton. Heitin pussin roskiin ja huomenna tarkoitus siivota koko keittiö. Meillä on sikäli kumma juttu että noita häröjä esiintyy aika säännöllisen epäsäännöllisesti harvakseltaa ja aina yks tai kaksi kerrallaan. Tuleeko ne kaupasta jauhojen mukana vai muhiiko meillä jossain härömunimo... Yöks.

Kuvien perusteella näyttäisi olevan riisihärö. Taas siis heitetään pois kaikki paperipusseissa olleet jauhot, ja jos jotain jätetään, niin käytetään pakastimen kautta 2 viikkoa. Ikeasta näyttäisi saavan tiiviitä muovipurkkeja edullisemmin kuin Tupperilta, joten sinne siis heti ylihuomenna...Voihan tosiaan olla, että on nyt vaan käynyt pariin otteeseen niin huono tuuri, että on tullut tuotua ötökkäinen jauhopaketti kaupasta. Välissä oli kuitenkin monta kuukautta ilman ötököitä.Kiitos kaikille avusta:)

Perhosista pääsee eroon, kun heität nyt kaikki ruuat pois, peset säilytysastiat huolella ja myrkytät koko keittiön. Sen jälkeen pidät ainakin pari kuukautta kaiken keittiössä säilytettävän tiiviissä, esim. tupperin purkeissa, että mahdollisesti jäljelle jääneet toukat eivät pääse niihin käsiksi. Voit vielä uusia myrkytyksen parin viikon päästä.Jos kuoriaisia, pääset vähemmällä. Siivoat vaan saastuneet tuotteet pois ja säilytät tästä lähtien ruuat tiiviimmissä purkeissa. Myös leivät ja näkkärit.

jalat niillä kait on, näyttäisi että jonkinlaiset siivetkin, mutta en ole nähnyt, että yksikään lentäisi. Sellaisia madon oloisia toukkia en ole näynyt. Enkä mitään ylimääräisiä kökköjä jauhoissa tai muissakaan.Kiitos ihanat ihmiset avusta!!!

Meilläkin oli välissä pariin otteeseen jo muutama kuukausi niin, ettei niitä näkynyt, mutta nyt niitä on siis taas.En ole yhdenkään nähnyt kyllä lentävän, ne vaan kävelee pinnoilla (ja siellä jauhoissa, ryyneissä, hiutaleissa, hapankorppujen välissä...).Onkohan noi vaarallisia? Siis varmasti tässä on tullu syötyä jonkinmoinen määrä noiden muniakin, ennen kuin on ne ötökät näkyneet...

Niitä tulee usein kotiin kuulemma tuotteiden mukana (pikemmin kuin että kaapissa piileskelisivät). Meille on tullut pari kertaa luomukaurahiutaleista. Kun luomua ei myrkytetä niin voi epäillä niitä ensimmäisenä...

Ei se siinä tapauksessa ainakaan jauhokoisa ole, joten voit olla varma, että pääset niistä normaaleilla kaupassa myytävillä myrkyilllä eroon. Jolltain leipäkuoriaiselta tms. kuulostaa. Kerrothan sitten täälläkin, mikä se oli.

Googlekaan ei oikein auttanut jauhokuoriaisen kanssa...Ja siis kahteen kertaan on tuo poisheitto + pesuoperaatio tehty, ja muutettu kerran, ja taas niitä kävelee jauhopussissa. Ollaan tosin pesty keittiö vaan tavallisilla pesuaineilla, mitä myrkkyjä niihin pitäisi käyttää? Ja onko ne myrkyt lapsille vaarallisia?

Hei, oletko varma etteivät ole riisihäröjä? Ne ovat nimittäin aika sitkeitä. Kokeile kunnon myrkytystä mielellään kahteen kertaan. Sitten vaihda kuiva-aineiden ja astioiden kaappeja keskenään!! Ötökät saattaa elää esim. hyllyn reunoissa, pienissä saumoissa, leipälaatikossa jne joista sitten ryömivät aina uudestaan esiin. Ja kaikki aineet tästä lähtien tiiviisiin tölkkeihin, minigrippeihin tms. Merkitse parasta ennen päivä tölkkiin esim. maalarinteipillä. Tarkista päiväykset ja kaapit pari kertaa vuodessa. Jos ohje tarvitsee säilyttää, leikkaa se irti paketista ja sujauta esim. perunajauhon sekaan. Tsemppiä!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat