Vierailija

niin tuleeko reikiä ollenkaan? Siis meillä 2v ei ollut tuota bakteeria, joten onkohan kuinka todennäköistä että sitä ei tule ollenkaan, ja voiko reikiä tulla siitä huolimatta vaikka tuota bakteeria ei ole? Itselläni se kyllä on, reikiä 1 paikattu (ja varmaan pari lisää kunhan käyn tarkastuksessa..)

Kommentit (9)

Mutta ei todellakaan takaa vaikka heti näytteen oton jälkeen tarttuisi.

Ja siis reikiä ei voi tulla, jos ei ole tätä bakteeria. Eli jos näyte on negatiivinen, on suuremmat mahdolisuudet säilyä reijättömänä.

Myös bakteerin saanut voi välttyä reijiltä tehostetulla suuhygienialla. On vaan suurempi riski reikiintyä.

Tampereella tulee automaattisesti kutsu kaikille 2 vuotiaille hammastarkastukseen ja siellä kaikilta katsotaan onko karies-bakteeri tarttunut.Jos bakteeri on tarttunut niin jatkossa hammashoitaja/lääkäri käyntejä tiheämpään kuin niillä joilla tätä bakteeria ei ole ja kuulemma kotiin neuvot tehostetusta hammastenhoidosta. Meillä edessä vasta puolen vuoden päästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

olin varma että lapsella olisi se, kun on käynyt vanhempien laseista hörppimässä mehua ja laittanut huomaamatta samaa lusikkaa suuhun ym. mutta ei ihme kyllä ollut, toivottavasti ei tule ollenkaan, olen kyllä nykyään tosi tarkkana ettei mene samaan suuhun mikään esine kun tiedän että itselläni on se bakteeri ja lapsella ei.ap

Meilläkään ei 3,5- ja 5-vuotiailla sitä ole, toivottavasti eivät saakaan. Ja niin sanotaan, että kaksivuotiaana jos sitä ei ole, niin tuskin tulee, ja jos neljävuotiaana sitä ei ole, niin sitten varsinkaan tuskin tulee. Tiedä sitten.

Eli bakteeri siirtyy kyllä lusikoiden, haarykoden, lelujen yms. välityksellä suusta suuhun. Eli nämä jos pystyy välttämään niin sitten ei iske.

Tosiaan, hammas vaatii reikiintyäkseen tuon streptococcus mutansin. Hienoa ettei sitä lapseltanne löytynyt, muistattehan silti huolehtia suuhygieniasta, karies ei ole suun ainoa ongelma. Totta on myöskin se, että jos ei pikkulapsena ole kariesinfektiota saanut, sen tarttuminen myöhemminkään on epätodennäköistä, joskaan ei mahdotonta (siksi mm suuhygienialla ja ruokavaliolla on merkitystä). Reikien syntyy vaikuttavat toisetkin bakteerit, lactobacillukset. Mutansit rikkovat kiilteen, ja nämä lactobacillit jatkavat reiän tekoa siitä eteenpäin.terv. suuhyg.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat