Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kyselisin tietäisikö joku mistä on kyse. Meillä on 8 vko poika ja meillä mennään rinnanpäiden rikkoontumisen takia sekä omalla maidolla että korvikkeella. Nyt poika on alkanut vähentää tissillä oloaikaa, viihtyy noin 10 minuuttia kunnes alkaa ähistellä ja irrottaa tissistä ja heti hamuaa lisää. Tätä sitten jatkuu monta kertaa. Vauva alkaa myös massuttaa tissiä, mikä sattuu. Mietin, että onko maito loppumassa korvikkeiden osittaiskäytön takia vai onko tämä ihan tavallista..?? Kun antaa korviketta, syöttöväli on noin 3 h mutta kun imettää niin nälkä tuntuu tulevan nopeammin..Yritän osittaisimettää kyllä vielä niin pitkään kuin kestän. Minulla oli juuri rintatulehdus ja sain myös sienen rinnanpäihin joten imetys tekee aika kipeää.Onko mitään kokemusta/tietoa kenelläkään tällaisesta tilanteesta?

Kommentit (5)


Käsittääkseni on ihan normaalia, että vauvat kasvaessaan oppivat syömään nopeammin, jolloin rinnalla vietetty aika lyhenee. Eli voisiko olla, että vauvasi saa mahansa täyteen entistä lyhyemmässä ajassa? Onko teillä tutti käytössä? Itse annan vauvalle tutin suuhun, kun ei selkeästi ole enää nälkäinen mutta haluaa edelleen imeä. Vauva kyllä ilmoittaa kovalla äänellä jos onkin vielä nälkäinen;) Ja jos vauvallesi jääkin vielä nälkä, niin oletko kokeillut imettää molemmat rinnat yhdellä syöttökerralla? Silloin myös imetysväli saattaisi pidentyä.Jos vaan mitenkään rintasi kestävät, niin yritä imettää niin pitkään kerralla ja niin usein kuin vain ikinä mahdollista. Vauvan imu on kuitenkin se, joka pitää maidontuotantoa yllä. Jos vauva saa kovin paljon maitoa pullosta, niin pikkuhiljaa oma maidontulosi vähenee ja voi ollakin, että vauva ei silloin saa riittävästi maitoa imetyksen kautta.Tsemppiä sinulle!

ehkä edellinen viestini sopii lähinnä " täytteeksi" Lilliksen viestin ensimmäiseen osaan, ei siis välttämättä anna sinulle mitään vastauksia. Hmpfh, huomasin vasta kirjoitettuani, että en oikeastaan vastannut kysymyksiisi juuri ollenkaan. Siitä korvikehommasta en osaa sanoa, mutta kannustan kuitenkin imettämään niin paljon kuin mahdollista! Jospa vielä pääsisit vaikka eroon korvikkeesta kokonaan - meinaan siinä mielessä, että olis se vaan niin simppeliä, kun ei tarttis pullojen kanssa pelailla!Tsemppiä!

annelie

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Meillä 6vkoa vanha jäppinen tekee tuota iltaisin ennen nukahtamistaan, eli meillä se liittyy väsymykseen, haluaa hamuta mutta ei jaksa kuitenkaan syödä. Onneksi tutti on alkanut kelpaamaan, eli nyt voin antaa tuttia kun on aikansa äkeltänyt... Tosi raivostuttavaa ja käy terveisiinkiin rinnanpäihin kipeää, saati sitten rikkinäisiin!Mulla meni rinnanpäät rikki heti alussa ja sain rintakumista hyvän avun, 5 päivää imetin sillä ja sitten vähitellen pois.Ja tosi muuten on että kasvaessaan meidän poika on vähentänyt tissillä oloaikaa, eli voihan olla että masu on jo täynnä mutta tekis vain mieli imeä! Kovasti voimia sulle=)

Meillä on 2,5kk poika ja ihan sama juttu! Kysyin asiasta terkkarilta ja hän sanoi, että ne ovat rintaraivareita; tissistä ei alun jälkeen tule herran mielestä tarpeeksi vauhdilla maitoa ja siitä tuollainen nyhtäminen ja taas hamuaminen. Pitäisi kuulemma vaan antaa olla tissillä niin kauan kuin kestää, tällä protestoinnilla kun vauva " tilaa" samalla lisää maitoa.. Saa nähdä kauan tämä tilaaminen sitten kestää kun meillä tätä on jatkunut jo pari viikkoa.. Toivottavasti on ohimenevää!

... eli meillä on kyllä alkuaikoihin verrattuna rinnallaoloaika lyhentynyt RADIKAALISTI. Vauvamme on nyt melkein 6kk, täysimetin 5kk.Ensimmäisen kuukauden aikana vauva oli rinnalla ihan jatkuvasti (ainakin tuntui siltä) - imemisen tarve oli hänellä todella kova. Kun hän oli 1kk ikäinen, annoimme hänelle tutin, joka maistuu edelleen oikein hyvin (liiankin ehkä ?? ;).Minulla tulee maitoa edelleen suihkuamalla, mikä ärsytti vauvaa aluksi, ja hän sai sen takia ajoittain raivareita. Suihkun piti siis antaa valua ensin muualle ja vasta sitten hän aloitti imemisen. MUTTA: kun vauva tuli n. 3kk:n ikään, hänen " tyylinsä" vaihtui - hän oppikin imemään suihkun tehokkaasti ja tuli täten täyteen todella nopeasti. Tuossa taannoin otin kellolla aikaa - useimmiten hän imee vain n. 2-3 minuuttia kerrallaan, siis todella lyhyen aikaa! Kerran minusta tuntui, että imeepäs tyttö pitkään... aika: 4 min. Että tehokasta on. Ensin olin huolissani, että jääkö nälkäiseksi ja kasvaakohan ollenkaan, mutta hyvin oli tyttö kasvanut ja on aina kyllä tyytyväinen. Eli kyllä se imutekniikka kehittyy tosi nopsaa - joskus jopa harmittaa, ettei vauva pidempään viitsi imeä; on se niin suloista puuhaa tuo imetys - useimmiten :)anneliePoiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat