Vierailija

Ostin tänään pussillisen Eldorado " Maukasta ruokaperunaa" -perunapussin. Nyt illalla rupesin valmistamaan huomiseksi lihasoppaa ja kun ryhdyin kuorimaan perunoita, ne olikin kaikki ihan vaaleanvihreitä. Uskaltaako niitä käyttää?

Kommentit (6)

Solaniini = Perunan varret sisältävät solaniini nimistä myrkyllistä ainetta. Solaniinia muodostuu myös perunan mukuloihin, silloin kun perunat altistuvat valolle. Vihertävät perunat sisältävät solaniinia, joten niitä ei saa syödä. Perunat tulisi kasvatuksen aikana mullata huolellisesti, solaniinin ehkäisemiseksi. Perunat tulisi myös varastoida valolta suojattuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Perunan maanpäälliset vihreät osat ovat myrkyllisiä. Ne sisältävät solaniini-nimistä alkaloidia - samaa, jota syntyy valoon joutuneissa mukuloissa ja saa ne vihertymään. Vihertyneitä perunoita ei pitäisi syödä, sillä solaniini ei hajoa edes keitettäessä. Perunat säilyvät parhaiten valolta suojattuna + 4-5 asteen lämpötilassa. Viileämmässä perunat imeltyvät ja lämpimämmässä ne alkavat itää.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat