Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Vauvana poikamme iloisena aina istui kylvyssä ja leikki. 1 vuotiaasta nyt vuoden ajan hän ei ole enää suostunut istumaan siellä. Hänelle tuli jokin vesikammo, kiljui vaan. Enää ei kilju, leikkiikin. Mutta aina pitää jonkun pitää kiinni pojasta, että toinen voi pestä. Toimiihan se noinkin, mutta kivempaa olis istuen.

Kommentit (10)

meillä on tyttö 2v4kk ja kesästä asti pääasiassa käyty vain suihkussa yhdessä. Aika harvoin tahtoo ammeeseen ja aika hyvin homma toimii suihkussakin. Meillä yleensä tehdään niin että minä peseydyn ensin ja tyttö tulee sitten kun olen saanut huuhdeltua ja sitten minä suihkuttelen tytön. Meillä myös tuntuu kovastikin inhottavan kasvoille valuva vesi ja tyttö on aika hyvin oppinut jo pitämään päätä taaksepäin pesun aikana. Sitten kun tyttökin on saatu pestyä niin jätän yleensä hetkeksi suihkun hanan valumaan ja tyttö leikkii sen alla leluillaan sillä aikaa kun kuivaan itseni.-minskuliina

Lelutkaan ei jossain vaiheessa kiinnostaneet, tuli kammo: " Ankka ei osaa uida" ...Suihkussa vaan käytiin aikamme, ja pikkupesuvadissa lotrattiin, ja kun pikkuveikka kävi kylvyssä, niin tyttö rohkeni perässä... ja kesällä (2.5v) kun käytiin uimassa, niin taas alkoi innolla kylpeminen ja lelutkin taas alkoi menetellä oikein hyvin. :)Meillä myös pelkäsi kun päähän meni vettä ja ponkaisi aina siitä seisomaan. Nyt vasta lähelle 3v:nä oppi miten hiukset pestään, niin että pää on taaksepäin, ettei mene silmiin vettä. Aiemmin mm. lahjottiin tarroilla tai karkilla kerran viikossa... Ei pesty tai edes kasteltu hiuksia siis joka päivä kun kammo oli pahimmillaan, että jo suihkusta puhuminen sai raivarit aikaan. Pakottaa ei kannata, mutta lahjontaa ja pitkää pinnaa.. ja pikkuisella leikkiämpärillä tai muovimukilla kaatoi itse päähänsä vettä myös 2v:nä, niin ei niin pelottanut, sillä tavalla totuteltiin ja saatiin shampoot huuhdeltua. Itse suihkuun siis aina mukaan, ja istuin jakkaralla, tyttö pesuvadissa seisoi, ja siinä sit pestiin, tyttö sai tukea minusta ja itseäni ei haitannut jos kastuin.. ;)Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei tosin ole kokemusta vesikammosta, mutta meidän kaksivuotias istuu lastenammeen lisäksi tosi mielellään isossa pesuvadissa ' kylpemässä' .

toinen mitä voisi kokeilla on uimahalli, kun ei kerran enää varsinaisesti pelkää vettä. Jos innostuisi siellä vedestä lisää ja saisi itseluottamusta niin, ettei tarvitse ammeessa enää pidellä?

Niin ja riittävästi kylpyleluja, muoviankkoja, tyhjiä shampoopulloja, mitä vaan kelluvaa ja vedenkestävää,

Jos teillä on käytössä muovinen lasten kylpyamme tai " oikea" iso amme, hankkikaa pohjalle liukuestematto. Tänään juuri näin sellaisia vauvatarvikehyllyssä Citymarketissa.

Meidän tyttö kylpee mielellään ja usein kotona omassa ammeessaan (tai penessä pesuvadissa), jossa on liukuesteraidat. Mummoloissa on käytössä liukaspohjaiset ammeet, joissa tyttö on vähän peloissaan. Varsinkin, jos ammeessa on paljon vettä, saattaa pelkkä jalkojen ylös nostaminen (tytön istuessa) aiheuttaa sen, että vesi nostaakin kevyen lapsen -josta seuraa mulahdus uppeluksiin tai hätääntynyt tarraaminen ammeen reunoihin.Eli pitkän sekavan sepustuksen jälkeen summaan: Onkohan ammeenne liian liukas?esikoisella oli myös kausi että ei suostunut ammeeseen istumaan. Ei tietääkseni edes ollut säikähtänyt mitään. Suihkussa käynti sen sijaan onnistui hyvin. Ja semmoinen vielä että onko teillä liukuesteet siellä ammeessa? Ja jos on iso amme hommatkaa pieni vati jossa istua jos tahdotte että istuu jossain.


Meillä on 2v3kk vanha " vauvauimari" . Sukeltaa hallissa altaaseen luvan siihen pyydettyään, läträä, juoksee, pomppii ja touhuaa vedessä, mutta ei kyllä taatusti istu. Eikä istu kotonakaan vatissa, eikä ammeessa.Voisiko olla vain, että nämä taaperot ovat tällähetkellä niin energisiä, että nauttivat vedestä hieman eri tavalla kuin laiskat aikuiset, jotka mieluiten ovat vain paikallaan ja mieluiten vielä vaaka-asennossa?Minun mielestäni ei kannata nähdä ongelmaa siellä missä sitä ei ole. ;-)Liukuesteet ammeeseen on kyllä hyvä juttu, ihan kaiken ikäisille tai sitten hyvät jarrusukat jalkaan kylpyyn mentäessä.Lila75 ja vauvauimaritytöt 2v3kk ja 9kk
Väsyneet silmät huomasivat vasta nyt että teillä on ollut kiljumista jne Miten sitä välillä ymmärtää selkeän tekstin ihan väärin?Mutta mikähän on pesuveden lämpötila? Vähänkin liian lämpöisesesä vedessä voi tulla nopeastikkin ahdistava olo. Ja kyllä, osa ihmisistä on enemmän suihku kun ammetyyppejä. Jos nyt on jokin kausi, ettei kylpy kiinnosta, niin ei kiinnosta. Veteen täytyy kuitenkin mennä aina lapsen ehdoilla. Kiva, jos suihku on ok, puhdastahan silläkin tulee. Osa lapsista kun ei ei voi sietää suihkua.En nyt tiedä onko näissä jorinoissani jokin punainen lanka. Kiva jos onnistut sen sieltä kaivamaan.Tämän mamman on parasta vetää peitto korviin!Lila75ei ole kuukausiin kylpyammeessa istuskellut.Halusi nousta seisomaan siellä ja se oli musta vähän vaarallisen näköistä.Kylpyamme laitettiin pois ja sen jälkeen on poika käynyt suihkussa.Lattialle laitetaan suihkun ajaksi semmonen pesuhuoneen kuminen (vai mitä se oikein on) matto,sen päällä poika istuu,seisoo,konttaa jne. ja leikkii veneillä,ankoilla,ämpäreillä jne.,siinä samalla saa pojan pestyä.Yleensä käydään samaan aikaan suihkussa.Siinä pojalla on kunnolla tilaa leikkiä ja suihkussa käyminen on hauskaa.Ja maton päällä ei tarvi pelätä liukastumista niinkuin paljaalla märällä lattialla.

Tuli hyviä vinkkejä. Meillä ei ole liukuesteitä. Amme on normaalia liukasta laatua. Ei ole tullut mieleen, että liukkauden tai veden nostatuksen takia, poika ei tykkäis istua. Vois kokeilla ehkä pienemmällä vesimäärällä, ei nostais pikkupeppua niin ylös. Mutta toisaalta vois alkaa kokeilla enemmän tuota suihkua. Ollaan me muuten käyty uimahallissa ja kylpylässäkin, ei istu sielläkään, eikä kesällä rannalla... :)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat