Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Perheeseemme syntyi pari kuukautta sitten toinen lapsi, joka tulee perimään esikoisen turvaistuimen sitten kun vauvanturvakaukalo käy pieneksi. Olen miettinyt, et millainen istuin sitten pitäisi hommata tälle isommalle joka niihin aikoihin olisi sitten 2,5-vuotias. Pitääkö sen olla samanlainen, vai voiko 2,5-vuotiasta laittaa turvaistuimeen, missä on tavallinen auton turvavyökiinnitys?Millaisen istuimen te muut olette hommanneet vastaavassa tilanteessa?

Kommentit (2)

Päädyimme siihen, että nuorempi siirtyi isosiskolta perittyyn Britaxin vain selkä menosuuntaan asennettavaan istuimeen (en muista mallin nimeä), ja isommalle (3v) ostettiin Two Way Elite, jossa tyttö saa olla selkä menosuuntaan mahdollisimman pitkään. Missään tapauksessa emme halunneet istuinta, jonka olisi saanut asennettua vain kasvot menosuuntaan, kun melko pienikokoinen tyttö mahtui vielä selkä menosuuntaankin. Turvavyöistuimiin hän olisikin ollut vielä liian pieni painonsakin puolesta.

Nyt tytöllämme on ikää 3 vuotta ja toisella lapsella nyt 1v2kk, pienempi perinee esikoisen turvaistuimen (HTS:n kasvot menosuuntaan) ja isommalle ostettiin toinen periaatteessa vastaava turvaistuin, Recaro Young Sport. Siinä on painoraja 9-36kg! Siis tosi pitkäikäinen. Saa laittaa siihen jo 1-vuotiaana, ja siinä on 5-pistevyöt 18kg asti, ja sitten sen jälkeen saa laittaa auton turvavöillä 18-36kg, eli on myös korokeistuin, jonka saa vielä lepoasentoon.

Painorajatkin ratkaisi meillä (tyttö 3v 13kg), samoin tuo että kasvot on menosuuntaan (matkapahoinvointi). Ja erityisesti hyvät säädöt, ja se että saa laitettua yhä lepoasentoon.Ei vielä olla saatu vaan tätä istuinta eli käytännön kokemus puuttuu mutta olen vakuuttunut, tilattiin Saksasta (perillä alle viikossa).

En vielä tiedä kumpi lapsi laitetaan tähän, mutta käytännössä esikoinen sitten ainakin kun kasvaa tuosta edellisestä istuimesta ulos (painoraja 9-18kg). Tällä hetkellä siis kumpikin lapsi voi istua kummassa istuimessa hyvänsä.Niin, vaihtoehtona pohdittiin Britaxin Two way elitea, mutta säätömahdollisuudet ja kasvot menosuuntaan ( ja hinta tilattuna) ratkaisivat Recaron puolelle. Britaxilla on myös toinen täysin tätä Recaroa vastaava tosi pitkäikäinen istuin, jossa painoraja 9-36kg, jonka hinta on samaa luokkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat