Vierailija

"Nappasin pois sieltä toisesta ketjusta, kun eihän se sinne kuulunut :) "Säälin serkkuani, joka on 25v. hän on mennyt naimisiin 18-vuotiaana ja on nyt 5 pienen lapsen äiti. Isä käy töissä, ylitöitä tekee paljon, äiti kotona ja lapset kulkee rääsyissä. Ei ole rahaa millä ostaa lapsille kunnon vaatteita. Ruokaa varmasti on, mutta minusta on kamalaa synnyttää vaan lapsia sen koommin miettimättä kuinka heille elämässään käy. Sitten vaan teini-iässä lämmintä kättä ja tervemenoa elämään! Säälittää lapset ja säälittää vanhemmat jotka varmasti jossain vaiheessa elämää miettivät että enpä mitään pysty mukaan antamaan, sukulaisilta ei apua saa kun kaikilla samat ongelmat. Nyt en puhu uskosta vaan raa'asta todellisuudesta mitä elämä on, köyhyyttä se on hyvin monelle vl-perheelle. Puhun kokemuksesta.

Kommentit (17)

tosiaan saa merkittävää rahallista tukea vanhemmiltaan opiskeluaikana, olipa vl tai muu. Mutta aika monien vanhemmat auttaa muilla tavoin, esim. lainaa autoa, tulee kiinnittämään lamppuja kattoon jne. auttaa antamalla aikaansa. Mutta mistäpä sitä aikaa riittää, jos on vaikka viisi muutakin sisarusta opiskelijabokseissaan ja kotona vielä kymmenen sisarusta lisää ikähaarukalla 3-17v. Siinä menee kyllä vanhempien aika ja energia ihan tarkkaan siihen, että saavat pidettyä alaikäiset leivässä.

kulkeeko se kirppis vaatteissa vai jossain reimateceissä??? tiedän useitakin perheitä jossa paljon palsia ja rahat tiukilla, mutta ihan tasapainoisilta jaonnellisilta ne lapset vaikuttavat... ei entisaikaan ollut tälläistä materialismimeininkiä. EI SE RAHA tee aina onnelliseksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

sellaisen 10-15 lapsen perusylläpito ON kallista ja neljän viiden lapsen jäljiltä ulkohaalarien kunto ja vedenpitävyys esim. ei ole kovin hääppöinen. Että alkaa se vaikuttaa elämään ja leikkeihin muutenkin kuin siinä mielessä, ettei ole merkkivaatteita, millä brassailla. Vaan että ei välttämättä ole kunnollisia kamppeita ollenkaan.

Ihan kyllä miestäkin mun tietojen mukaan tarvitaan siihen lastentekoon, myös vl-perheissä... :-) Eli ihan turha syyllistää pelkästään äitejä. Mutta on tuossa aloituksessa pointtia. Ei kaikille kartu siunausta niin paljon, että olisi mahdollisuus antaa isolle lapsijoukolle kunnon eväät elämään.

Mutta jos taas ei kiinnosta, niin ei se ole niin yksiselitteistä. Varmaan se isä olisi muistanut nimet, jos olisi varta vasten pitänyt luetella, mutta kun siinä talossa pyörittiin, niin oli kyllä nimet monesti hukassa puhumattakaan siitä, kuka lapsista tykkäsi hiihtämisestä, kuka lukemisesta, kuka soittamisesta.

Ja ikinä en ole huomaavaisempaa ja mukavampaa tyyppiä tavannut. Ihan oli puhtaat ja ehjät vaatteet kaikilla heillä ja äitinsä oli loistava letunpaistaja. :)

vaikka olen ihan tavallisesta perheestä (ei vl).Ainakin omassa ystäväpiirissäni on hyvin harvinaista se, että vanhemmat olisivat tukeneet kotoa lähteviä tai kotoa jo pois muuttaneita täysi-ikäisiä lapsia taloudellisesti. Lähes kaikki ystäväni ovat lähteneet opiskelemaan opintotuen ja -lainan sekä omien kesätyöansioiden avulla. Lapsuudenkodista on saatu mukaan omat vaatteet, ehkä muutama astia ja vähän liinavaatteita. Minusta tämä on täysin normaalia. Ja huomatkaa, että ystäväpiiriini ei kuulu yhtään vl-perheestä tulevaa. En siis ymmärrä, miten vl-perheiden lapset tässä suhteessa poikkeavat tavallisisten perheiden lapsista.Se on toki huono juttu, jos lapsille ei ole varaa ostaa asiallisia vaatteita tai lapset eivät pääse esim. lukioon rahanpuutteen vuoksi. En ole kuitenkaan kuullut, että tällaista tapahtuisi ainakaan yleisesti vl-perheissä.

niin kauan kuin lapsia tulee niin kauan kestää "lastentekoaika".Ja kyllä ärsyttää oikeastikin, että olen itse syntynyt vl-perheeseen. Kotoa ei mitään apuja saa kun ei ole rahaa. Ystävät ja mies ihmeteelee että hulluahan tuollanen nykyaikana on. Hulluahan se.

että vanhemmilla on varaa auttaa mua taloudellisesti opiskelujen aikana ja että heillä on aina varaa ottaa minut luokseen asumaan (esim. jos tulisi ero opiskeluaikana).

Ihan pienille ei tietenkään vanhempien varallisuus paljoa merkkaa, kunhan ei ole nälkä, mutta teini-ikäiselle voi olla kova paikka kun ei olekkaan 'yhtään mihinkään' varaa.

Tosi uskottavaa. Itsekään et varmaan ikinä oppinut kaikkie 18 luokkatoverisi nimeä? Sehän on topsi vaikeaa, eikös?Lainaus:

eikä niiden isä muistanut kaikkien nimiä. Että siihen malliin...

Itse en tunne yhtään vl-perhettä jossa lapset kulkisivat rääsyissä eivätkä pääsisi esim lukioon kun siihen ei ole varaa.Minä olen nelilapsisessa perheessä kasvanut, niukkaa oli meidänkin elämä lapsena noin niinkuin aineellisesti mutta mitenkään en siitä ole koskaan kärsinyt. Lukion kävin ja sen jälkeen opiskelin yliopistossa, hyvin pärjäsin opintorahalla ja niillä tuloilla joita sain satunnaisista töistä joita tein opintojen ohella. Se oli kyllä ihan tavallista, niitä töitä tekivät melkein kaikki.Olen siis vl nainen, seitsemäs lapsi on tulossa eikä tosiaan rahassa kylvetä mutta eipä sellaisesta haikaillakaan. Lapset on onnellisia ja tasapainoisia. Meillä molemmat vanhemmat on töissä, mutta minulla on kyllä niin huono palkka ettei siitä juuri taloudellista hyötyä ole.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat