Röngtenkuvista tietävät?

Vierailija

Tyhmiä taidan kysellä mutta mitä näkyy keuhkoröngtenkuvasta. Sen tiedän että sydän näkyy mutta näkyykö esim. mahalaukku, rinnat?

Kommentit (6)

Vierailija

Mahalaukusta ei natiivikuvassa (perinteinen rtg) näe kummoisia asioita. Natiivikuvan etu on se, että se erottaa nesteen, kaasun, luun ja pehmytkudoksen vesi-, mineraali- tai ilmapitoisuuden karkeasti toisistaan. Esim aortan seinämien kalkkeutuminen voi näkyä keuhkokuvassa hyvinkin selvästi valkoisina " ääriviivoina" , vaikka verisuonten ääriviivat eivät yleensä siinä juurikaan näy.Mahalaukun kasvaimet näkyvät paremmin esim tietokonetomografiassa jossa säderasitus on huomattavasti suurempi tai sitten magneettikuvassa joka on kallis mutta säderasitusta ei ole lainkaan.

Vierailija

solisluut..No,mitä tarkoitat sillä että näkyykö rinnat? Siis kyllä kuvasta sen verran näkyvät rinnat että yleensä tunnistaa että kuvassa on nainen. Mutta sitä millaiset rinnat on ei todellakaan näe.

Vierailija

ja siis niin, sydän tosiaan näkyy, kuten mainitsitkin. Ja keuhkopussit siis kokonaankin, mutta noihin alasoppiin kiinnitetään huomiota, kun neste keuhkopussissa näkyy helpoiten sieltä. Keuhkon ulkorajasta taas näkyy esim keuhkon sisäänpainauma, ilmarinta jne. Voi näkyä myös syöpämuutoksia, keuhkokuumeen aiheuttamaa suttua, sydämen vajaatoiminnan aiheuttamaa verekkyyden lisääntymistä... Miljoona asiaa.kakkonen

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat