Vierailija

Onko kenelläkään kokemusta oman (velkaisen) osakkeen edelleen vuokraamisesta ? Netistä löytyy todella huonosti tietoa, antakaa vinkkejä esim. veroista, sopimuksista, vakuutuksista, mitä pitää ottaa huomioon ym.

Kommentit (7)

pysty voittoa tekemään vuokraamalla millään. Se sinun täytyy hyväksyä. Mutta saat kuitenkin maksettua asuntoa hiukkasen pois.

Korot vähenevät verotuksessasi joka tapauksessa, aika paljon laskutapa riippuu siitä, onko kyseessä ensiasunto ja jääkö korkojen osuus suuremmaksi kuin tuo 28% tulovero, eli ihan yksiselitteisesti ei kannata luottaa, että korot vähennetään vuokratulosta ennen verotusta.

Sinun kannattaa mennä vero-sivuille ja laskea itsellesi verokortti huomioiden korot ja vuokrat ja katsoa, vaikuttaako vero% juurikaan, välttämättä ei nouse kuin parin prosentin verran.Karkeasti voit laskea: Vuokraat asunnon x hinnalla 550, maksat vastikkeen 150 ja saat nettoa 400. Lainaa maksat kuussa vaikkapa saman 550 euroa, josta koron osuus 250. Vero 28% viedään siis 150:n osuudesta, eli veroa maksat 42 euroa kuukaudessa.

Näin ollen maksat itse verot ja yhtiövastikkeen, mutta vuokra kattaa lainakulut ja asunnon velka lyhenee kuukausittain 300 euroa.Paljon riippuu tietenkin siitä, millainen laina sinulla on (voiko neuvotella maksuerää pienemmäksi ja kannattaako se?) ja missä asunto sijaitsee, eli millä hinnalla sen voi vuokrata. Nuo summat oli vedetty ihan hatusta mukaillen kuitenkin sellaista linjaa, joka pk-seudun ulkopuolella on pienemmissä kämpissä.Jos tarkoituksenasi on muuttaa pois omasta, joka sinulla on ollut alle kaksi vuotta vakkariasuntona, kannattaa ehdottomasti vuokrata ja ehkä jossain vaiheessa ottaa takaisin omaan käyttöön välttääksesi myyntivoittoveron. Jos olet asunut yli kaksi vuotta, ei tätä vaaraa ole.2&3

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

No ei ole todellakaan vaikea homma, kun hyvän vuokralaisen löydät. (ilmoitus lehteen/nettiin/tutun kautta..)

Vuokrasopimuspohjia saa valmiina parilla eurolla kirjakaupasta. Muista kirjata korotuskohtaan vuosittainen vuokrantarkistus, mutta pysy kohtuudessa. Voit tehdä sopimuksen joku jatkuvana tai määräaikaisena. Jos jatkuva, ensimmäisen vuoden aikana sinulla on 3 kk:n irtisanomisaika ja saman vuokrasuhteen jatkuessa vuoden jälkeen 6kk:n irtisanomisaika. Nämä kaikki tosin mainitaan valmiiksi siinä paperissa.

Peri vuokratakuu 1-3 kk ennen avaimien luovutusta.Velasta saat edelleen korkovähennykset, vuokratulosta maksat pääomaveroa 28%. Verohallinnon sivuilla voit laskea vuokratulot jo valmiiksi verokortillesi, niin et joudu maksamaan vuoden lopussa ylimääräisiä. Nykyään vuokrista ei ns. ennakkoveroja maksella.

Vuokrasta vähennetään ensin kulut, kuten yhtiövastike ja mahd. korjaukset ja jäljelle jäävä osuus on verotettavaa tuloa (esim. 600¬- vastike 150¬ = 450¬ verotettavaa tuloa). Kaikki vuokra-aikana tehdyt kodinkonehankinnat ym. ovat kuluja, jotka verotuksessa voi vähentää.Päätä itse vuokra järkevästi, sähkölaskun ja veden vuokralainen maksaa itse. (Vuokra voi olla esim. 550 + vesimaksu 10 /hlö )Vaiken osuus on hyvän ja luotettavan vuokralaisen löytäminen! Kaikki muu hoituu perin helposti.

Lainaus:


Korot vähenevät verotuksessasi joka tapauksessa, aika paljon laskutapa riippuu siitä, onko kyseessä ensiasunto ja jääkö korkojen osuus suuremmaksi kuin tuo 28% tulovero, eli ihan yksiselitteisesti ei kannata luottaa, että korot vähennetään vuokratulosta ennen verotusta.2&3
Korot eivät vähene verotuksessa "joka tapauksessa". jos asut osunnossasi itse, vaikuttaa juuri tuo ensiasuntojuttu. Sen sijaan jos vuokraat asuntoasi, korot voi laskea tulonhankkimisvähennykseksi samoin kuin remonttikulut ja vastaavat.

Sinun ei tarvitse ottaa vakuutuksia asuntoosi, mutta kannattaa laittaa vuokrasuhteen ehdoksi, että vuokralaisella on kotivakuutus.Näin ollen edim. vesivahingon sattuessa (tai joku huolimattomuusvirhe asukkaalta, jonka seurauksena asunto vaurioituu jollain tapaa) korvaus tapahtuu automaattisesti, eikä tarvitse ruveta riitelemään.. Näin ainakin itse olen kokenut.Vuokrasuhteen päättyessä sinun tulee hyväksyä pienet asumisesta aiheutuneet kulumat, kuten taulunreiät seinissä, pikku naarmut lattiassa tms. Isot vahingot, kuten turmellut seinät (esim. tapetit irti) ja risat kodinkoneet tai ikkunat ovat vuokralaisen korvausvastuulla ja voit vähentää kulut vuokratakuusta.

Vuokralainen on ilmoitusvelvollinen aina, jos jotain hajoaa tai epäilee esim. putkiongelmia. Silloin sinä hoidat homman.Jos haluat pelata oikein varman päälle, ota selkeitä valokuvia asunnosta ennen vuokralaisen asettumista sellaisesta kuvakulmasta, että asunnon kunto tulee selville. Näin ollen teidän on helppo yhdessä todeta asunnon kunto.Ja vuokralaisen suhteen voin vain todeta: Luota vaistoosi! Luottotiedot tarkistetaan aina, kurkkaa rekisteriin kun saat hakijan sos.turvatunnuksen, maksu muistaakseni kympin verran.t. kakkonen

Tästä oli paljon apua ! Täytyy vielä laskeskella tuota vuokran suuruutta ottaen verot huomioon, ja katsoa onko mahdollista saada niin paljon vuokraa että kannattaa vuokraamaan lähteä. Inhottavaa tuo 28 %:n kiskonta, velkaisesta kämpästä.

Tästä oli paljon apua ! Täytyy vielä laskeskella tuota vuokran suuruutta ottaen verot huomioon, ja katsoa onko mahdollista saada niin paljon vuokraa että kannattaa vuokraamaan lähteä. Inhottavaa tuo 28 %:n kiskonta, velkaisesta kämpästä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat