Vierailija

Tyttö on jo 4v6kk ja kastellut öisin koko ikänsä. Yhtenäkään aamuna herätessä vaippa ei ole ollut kuiva (tosin kuin pikkuveljellään, joka lakkasi yöpissaamisen itsestään jonka jälkeen vaippa jätettiin pois).Asiaan hieman perehtyneenä uskoin että yökastelu johtuu aina hormonin puutteesta ja sille ei voi mitään, niinpä annoin vaipan olla ja yritin olla kiinnittämättä asiaan enempää huomiota.

Kerran tyttö itse sanoi ettei halua enää vaippaa. Sovimme, että kokeilemme sitä, että herätän hänet yöllä pissalle ja hän saa nukkua ilman vaippaa. Herätinkin tytön, noin viisi ekaa yötä: tyttö pissasi vessassa ja nukkui aamuun kuivana.Sitten hotellimatkan vuoksi laitoin taas pariksi yöksi vaipan (varmuuden vuoksi) ja yllätys: vaippa oli märkä molempina aamuina. Palasimme kotiin ja jatkoimme ilman vaippaa - ei vahinkoja. Luovuin yöherättelystä ja seurauksena ei ollut ainuttakaan sängyn kastelua.Eli johtopäätöksenä: meillä siis kyse oli puhtaasti siitä, että jos on vaippa, lapsi tajuaa sen ja - ehkä puoliunessa ja osin tiedostamattaankin - pissaa vaippaan. Jos vaippaa ei ole, pidättelee aamuun. Eli kyse oli enemmänkin tottumuksesta, ei varsinaisesta yökastelusta.Tiedän että useimmilla varmaankin on kyse todellisesta hormonin puutteesta johtuvasta ongelmasta enkä sitä pyri mitenkään vähättelemään. Ajattelin kuitenkin, että ehkä tämäkin tarina saattaa kuitenkin auttaa jotakin saman asian kanssa painivaa.

Kommentit (5)

että ilman lääkitystä tyttö tuli yökuivaksi.

Meillä taas ei mikään muu kuin aika auttanut. Poika herätettiin viidelta aamuyöllä pissille ja tämä heräsi seitsemältä pissi sängyssä. Ei auttanut iltajuomisten rajoitus (ei muuten neurologi suositellut) sun muut.

vaipan kanssa lapsi venytti ensimmäistä vessakäyntiään aamulla niin pitkälle, että pissasi vaippaan hereillä ollessaan.Sama lapsi kastelee kyllä vielä ajoittain öisin vaikka ei enää pidä vaippaa.

kyseessä 4 v 2kk poika. Vaippa oli aina märkä, mutta sitten vain jätimme sen pois. Viikon verran pissasi sänkyyn joka ainoa yö, mutta sitten muisti, että vaippaa ei ole ja yöpissaamiset loppuivat (elleivät sitten ala uudelleen, vasta viikon päivät ollut kuiva).

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat