Liikunta IVF:n jälkeen

Vierailija

Olin IVF:n punktiossa tiistaina ja muutaman päivän olin todella kipeä. Rakkuloita oli yli 20 ja siirto päivä suorastaan helvettiä, kun piti olla rakko täynnä ja munasarjat on ihan kiitettävän turvoksissa. Nyt olo alkaa jo helpottaa ja huomenna olisi työporukan tyky-liikuntapäivä. Siellä olisi ohjelmassa uintia. Onko punktion jälkeen jotain rajoitteita? Infektio vaaraa tms.?Terveisin Mette

Kommentit (2)

Vierailija

Kuuntele tosiaan omaa kroppaasi, raskasta liikuntaa kannattaa kumminkin välttää ja nesteitä pitää muistaa nauttia paljon, kumminkin sinulla on ollut sen verran noita munarakkuloita että hyperin vaara on edelleen olemassa! Uskoisin että ainakin uimahallissa uinti on sallittua, järvessä ym. luonnonvesissä uimiseen liittyy isompi infektioriski.

Vierailija

Liikunnan voi aloittaa oman voinnin mukaan. Punktion jälkeen munasarjat täyttyvät verellä ja nesteellä ja nesteen poistuminen voi kestää jopa 2 viikkoa. Aluksi hyppelyä suositellaan välttämään, ettei nesteestä täynnä olevat ja raskaat munasarjat repeydy. Punktion jälkeen liikunnan voi vähitellen aloittaa kun liike itsestä tuntuu hyvältä. Uinti puolestaan on yksi raskaana oleville suositelluista lajeista, joten luulisi sen olevan myös IVF:n jälkeen suht vaaraton laji. Infektiovaarasta en osaa sanoa, epäilisin ettei se suuri ole, mutta ei unitia minulta ainakaan kielletty. Toivottavasti tämä auttaa edes vähän, mukavaa liikuntapäivää!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat