Seuraa 

Hei! Tulkaapa kaikki mussukkansa tammikuussa 2005 saaneet kertomaan kuulumisianne. Olisi kiva lukea päivärytmeistä, puhumisesta, syömisestä ja kaikenmoisista taidoista. Ja tietty olisi hienoa vähän tietää minkä kokoisia lapsosenne ovat nyt... Ja minkäslaiset synttärikemut sitä vietetään?Meillä neuvola huomenna ja viralliset synttärit lauantaina, joten palataan asiaan!Kaikki pinoon, hopitihop!jepuli ja Santtu (synt. 020105)

Kommentit (11)

Meillä on tosiaan myös ollut Julialla kahdesti kurkunpääntulehdus. Eka kerralla tuli voimakkaampana ja piti käyttää päivystyksessä, toisella kertaa riitti pelkkä kotihoito (viileä ilma siis).VAUVAROKKO sairastettiin meillä oikeen rytinällä; tuli 2kk ikäisenä jo ja niin rajuna, että Julia oli lastenosastolla 3vrk hoidettavana. Kuume nousi yli 40 ja tyttö oli tosi voimaton, käsittelyarka ja ei jaksanut imeä.Meillä esikoisella ei ollut vauvarokkoa, mutta isompi tyttö sairasti sen 10kk iässä.

Tytöllämme oli n. 1v. 11kk. asti ollut vain muutama flunssa, mutta sitten viime marraskuussa tuli nuhan jälkeen eka korvatulehdus (hoidettiin antibiooteilla) ja joulun alla inhottava kurkunpääntulehdus eli valekuristustauti. Se yllätti meidät täysin, varsinkin, kun tauti tuppaa alkamaan yöaikaan. Siihen ei hoitoa ole, mutta pahin vaihe kesti onneksi vain 2-3 päivää. Jouduin ekan kerran kysymään apua neuvontapuhelimesta, kun niin yöllä säikähdimme. Kiitän vain onneamme, ettei tuollainen tauti ole tullut kesällä tai ulkomailla! Paras helpotus kun saatiin kylmästä ilmasta.Vauvarokosta piti kysymäni. Onko teillä muilla se sairastettu ja kuinka yleinen se mahtaa olla? Meillä ei ole ollut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihan ekaksi täytyy onnitella kaikkia raskaanaolijoita, teitä onkin monta! Ja JEPULI, muistankohan nyt ihan väärin vai olitko sinä, jolla oli lapsensaaminen ollut vaikeaa ja harmittelit vauva-aikana, ettei Santtu ehkä saa sisaruksia? Mikäli muista oikein, niin sinulle TUPLAISOT onnittelut, ihanaa että saatte toisen lapsukaisen!Meidänkin Julia on jo isosisko, lokakuussa hän sai siis pikkuveljen. Ja meillähän on myös 2 isompaa lasta, tyttö 3,5v ja poika kohta 8v.PÄIVÄRYTMI: Julia heräilee n. klo 8 ja aamupalan ja ulkoilun jälkeen syödään lounas & sitten menee päiväunille n. klo 12. Meillä kyllä päikkärit tulee vielä tosi tarpeeseen,ei millään jaksais iltaan asti valvoa. Nukkuu päivällä n. 2t ja sitten on välipala ja sisäleikkejä (lue: siskon kans tappelemista). Klo 16.30 päivällinen ja sitten iltaisin joko ollaan sisällä, ulkona tai usein kyläillään. Iltapala klo 20 ja sitten nukkumaan.PUHE: Syksyn aikana alkoi tulla sanoja kuin sieniä sateella :) Ja nyt sanoo kahta sanaa peräkkäin tyyliin " Äiti kato, isi ota, Ville tuli.." Kovasti myös laulelee (sanoissa ei päätä ei häntää :) ja tolittaa ihan omaa kieltänsäkin välillä.SYÖMINEN: Itse syö, vain viilin kans saa auttaa. Syöminen vaihtelee hirveesti, voi olla viikkoja että syö kuin hevonen ja sitten monta päivää, että mikään ei kelpaa..KIINNOSTUKSEN KOHTEET ovat tällä hetkellä piirtäminen, legot, kirjojen lukeminen ja nukkevauvojen hoitaminen. Leikkii touhukkaasti yksin tai isompien kans pitkiäkin aikoja.UHMAA on alkanut olemaan todellakin ja neiti kyllä tietää mitä tahtoo (eikä jätä asiaa muillekaan epäselväksi). Hyvin vahva " minä ite" -vaihe alkoi myös pikkuveljen syntymän aikoihin.MITTOJA ei vielä tiedetä, neuvola on ensviikolla ja ilmoittelen ne sitten. Kotivaakan mukaan painoa on n. 12kg ja 80cm vaatteet on loppuvuoden aikana käyneet nafteiksi, mutta 86cm menee vielä hyvin. Sellainen junttura tuo on ruumiinrakenteeltaan, ihanat reisimakkarat, mutta muuten ei yhtään pulskan näköinen, silti on kuin rautaa nostais. Eli täyttä tavaraa koko tyttö ;)Tuttia ei ole Julialla koskaan ollutkaan, mutta maitopullo on päiväunille mennessä vieläkin käytössä. Oli jo jonkun aikaa pois, mutta muistui vauvan myötä mieleen ja nyt siis taas juodaan pullosta 1-2 x päivässä.

Pottatouhut on alkanu viimeisen kuukauden aikana kiinnostaa ja pissat tulee vaihtelevalla menestyksellä pottaan, kakat ei vielä. Ja tyttö viihtyy nakuna eli riisuu kaikki vaatteensa MONTA kertaa päivän aikana. Pissalammikoita saa sitten luututa päivittäin...Onko teidän muiden tammikset olleet kuinka terveitä? Meillä Julia on sairastellut eniten meidän lapsista. Yleensä saa kaikki flunssat itselleen, mitkä on " tyrkyllä" ja kolmesti on ollut kummassakin korvassa tulehdus. Muutoin terve tyttö ja mitään allergioita ei ole.NUKKUMINEN on muuten mielenkiintoinen juttu. Julia on AINA alkanu itsekseen sänkyynsä nukkumaan ja nukkunut hyvin aamuun asti, kunnes tuossa viime marraskuussa kerran vaan tulla läpsytteli yöllä minun ja miehen keskeen ja sen jälkeen onkin tehnyt sen JOKA yö! Lisäksi nykyään pitää istua sängyn vierellä " parhaimmillaan" tuntikin ennenkuin neiti nukahtaa.. Liittyskö sitten vauvaan vai uhmaan, tiedä häntä.MUKAVAA JATKOA KAIKILLE JA KIRJOITELKAAHAN MUUTKIN!

Käyn sitten ensviikolla lisäämässä ne neuvolakuulumiset.p.s. VIERASTAAKO muiden lapset vielä tässä iässä? Meillä Julia on ollut 4kk ikäisestä lähtien ihan mahdoton, ei oo voinut ajatellakaan että jättäis johonki hoitoon. Mun äiti ollut ainoa, joka on hoitajaksi silloin tällöin kelvannut. Vieläkin ujostelee tosi paljon vieraampia ihmisiä ja kyläpaikoissa aika menee äidin tai isin sylissä istuessa. Pikkuisen nyt ihan viime viikkoina on reipastunut, mutta siis todella ujo luonne meidän muihin lapsiin verrattuna.

Em liittyen voin vaan kuvitella miten paljon siellä 2-v neuvolassa löytyy neitokaisesta yhteistyökykyä.... ;)Meidänkin nuorimmaisella on ollut muutaman kerran kurkunp.tulehdus. Ensimmäinen kerta oli 2005 joulun aikoihin, ja pelästyttiin aika paljon. onneksi oltiin sairaudesta kuultu ja osattiin viedä vauva avoinaisen ikkunan luo hengittämään kylmää ilmaa. mutta silti käytiin päivystyksessä tarkistamassa tilanne.. Samanlaista haukkuvaa yskää on sitten ollut flunssan yhteydessä myöhemminkin ja nyt viime joulun aikoihin taas vähän pahempana. ikävä tauti..


Tänään olimme neuvolassa ja mitat olivat 92cm ja 14,190kg.

Kaikki vaikuttaa olevan ok ja iloinen, puhelias tyttönen hän onkin. Neuvolassa neitoa itketti kovasti, vaikka muuten pahin vierastus ja arkuus on mennyttä. Kovin harkitsevainen ja varovainen lapsemme on, varsinkin muiden seurassa.Mielipuuhia ovat lukeminen, tanssiminen, autoilla leikkiminen, piiloleikit ja uiminen. Myös laulaminen ja loruttelu on jokapäiväinen huvi. Pehmolelut ja palikat eivät voisi lastamme vähempää kiinnostaa.

Kakki on tullut pottaan alle 1-vuotiaasta alkaen, mutta pisu ei vielä aina. Päivävaippa on usein kuiva, mutta yövaippa on vielä oikeasti tarpeen.Synttäreitä ehdittiin juhlia kahteen otteeseen.Päivärytmi on suunnilleen seuraava:

yöunet n. klo 21-8/9, ulkoilua (tai uintia tai kerhoa), ruokailu n. klo 13, päiväunet n. klo 14-16, ulkoilua, ruokailu n. klo 18, iltapala n. klo 20. Aamu-unien jälkeen tietysti aamupala ja päiväunien jälkeen välipala.Typymme on kotihoidossa (mummi hoitoapuna). Itse olen osa-aikaisesti töissä ja onneksi aika paljon saan töitä tehtyä kotoakäsin lapsen nukkuessa.Seuraavat etapit ovat tutin pois jättäminen ja mukin käytön lisääminen :) Niin ikään oma sänky (pinnasänky seisoo koskemattomana) on hankintalistalla, vaikka kovasti tykkäämme perhepedissä nukkua.terv. Hannele9 ja ihana neitiliini

Meidän kuopus on syntynyt 7.1.05 ja 2v synttäreitä juhlittiin sunnuntaina sukulaisten voimin. Kaverisynttäreitä emme vielä Valtterille järjestä.. isompien sisarusten (s. 16.3.2000 ja 8.2.2005) synttäreiden järjestämisessä on ihan tarpeeksi puuhaa lähiaikoina.. Neuvolassa emme ole vielä olleet joten noita mittoja en osaa nyt kertoa..Valtteri touhuaa kovasti isompien kanssa ja on mukana leikissä kuin leikissä, pikkuautoista, liskoista ja prätkähiiristä aina nukkekotiin, poneihin ja kauppaleikkiin asti.. Ylivoimaisesti suosituimpia ovat tällä hetkellä kuitenkin keittiöleikit. Ruokaa keitellään ja tarjoillaan jatkuvasti. Valtteri on oppinut aika hyvin pitämään puoliaan isompien sisarusten kanssa ja oma tahto on välillä kovin voimakas.päivärytmistä: heräilemme 9 aikoihin, viemme esikoisen eskariin klo12 ja syömme siinä klo 13 aikoihin. Päiväunille yritetään mennä klo14-14.30. onnistuu noin joka toinen päivä. klo 18 syödään taas ruokaa, iltapala n. klo 20 ja klo 21 pitäisi olla sängyssä. Yöunille nukahtamiseen saattakin sitten mennä tunti.. Ulkoilua meillä on sään salliessa aamupäivisin ja vaihtelevasti illemmalla.Vaipat meillä on vielä käytössä vaikka potalla ja pöntölläkin on jo kauan käyty. Ehkä omasta laiskuudesta johtuen ei vielä ole kokonaan kuivaksi opittu, mutta eiköhän sekin ajallaan hoidu.. tuttia ja tuttipulloa ei ole koskaan ollutkaan käytössä joten niistä ei ole tarvinnut vierottaakaan.Tosi reipas ja omatoiminen Valtteri alkaa olemaan. Syö itse ja pukeekin paljon omatoimisesti. kovasti haluaa auttaa kaikissa kotitöissä ja opetella uusia asioita. Viime aikoina uusia sanojakin on opeteltu hurjaa vauhtia, mutta lauseita ei vielä puhuta.semmoista meillä. Niina ja Valsku

Heissan pitkästä aikaa!Tulen kirjoittelemaan Nean kuulumisia kun saan nean pikkuveljen (6kk) rauhoittumaan hiukan pidemmille unille niin on kädet vapaana kirjoittamiseen =)Tulkaahan muutkin tammi05 lapsosten äidit kertomaan kuulumisia.Riikka, Nea ja Max

Eilen siis vietettiin 2v. synttäreitä. Topakka tyttö on. Tänään neuvolassa mitat 91,5cm ja 16,2kg eli varsinainen emäntä on :)PÄIVÄRYTMI: Aamulla herätys on klo 7-8, aamupalan jälkeen ulkoilua, klo 11 ruoka jonka jälkeen unet, klo 14 välipala, ennen päivällistä leikkiä tms., päivällinen klo 17 ja iltapala klo 20. Nukkumaan mennään n. 20.30-21. Tutista vieroittaminen n. kuukausi sitten oli rankkaa ja jonkin aikaa koko päivärytmi oli sekaisin. Kokonaisia öitä meillä ei nukuta vieläkään...PUHE: Tekstiä tulee niin paljon kuin kuunnella ehtii. Tyttö siis puhuu kuin papupata sekä laulaa. Useamman sanan lauseita jo tulee.SYÖMINEN: Itse on syönyt n. vuoden verran. Lempiruokiin kuuluu lihamakaronilaatikko.KIINNOSTUKSEN KOHTEET : legot, nuket, piirtäminen, tarrojen liimailu, kaikki siskon (3,5v) tekemiset.UHMAA on täälläkin. Ollaan välillä ihan oikeasti pulassa neitokaisen kanssa. Varsinkin iltaisin ja öisin on hankalaa ja rauhoitteluun saattaa helposti mennä parikin tuntia (hyviä vinkkejä otetaan vastaan !). Naapurit varmaan täällä kerrostalossa tykkäävät tosi kovin noista huudoista.VAIPAT tytöllä on vielä, mutta osittain tekee jo pottaan/pönttöön. Kovasti olisi haluja olla jo iso tyttö ja saada " tikkarit" kun siskollakin on. Oppisi varmaan nopeastikin kuivaksi, jos vaan me vanhemmat jaksaisimme olla aktiivisempia tuon kuivaksiopettelun suhteen.TERVEYS on ollut ok. Pientä nuhaa ollut sekä joku vatsapöpö ennen uutta vuotta, mutta pahemmilta ollaan vältytty. Onneksi.NUKKUMINEN on ollut meillä alusta asti hankalaa. Nukutaan siitä syystä edelleen perhepedissä, jotta saataisi edes joskus nukuttua ja edes jonkin verran joka yö. Tarkoitus olisi muuton myötä kesän kynnyksellä yrittää saada tytöt omiin sänkyihinsä.MUKAVAA ALKANUTTA VUOTTA KAIKILLE ! Kiva oli lueskella kuulumisia.SPEN ja tytötHei, vaan tammikuiset 2005!!

Täällä kaksi vuotias vauhdikas taapero. Meillä kaveri synttärit vielä edessä, sukulaisia on jo kahviteltu. Me muutettiin uuteen kotiin uudenvuodenaattona ja siksi synttäreitten vietto vähän siirtyi.. Vilma saikin synttäriaamuna ikioman huoneen täynnä leluja ja muutama pakettikin odotti pöydällä:) Nyt ollaan viikko nukuttu omassa huoneessa ja hyvin on mennyt. Nyt kyllä parina viime yönä 6 aikoihin on kömmitty äidin ja isin viereen, tuleekohan pysyvä tapa..??

Meillä on jo aistittavissa päikkäreiden poisjäämistä. Nytkin vielä sängyssä hereillä joten haen varmaan kohta pois.. Muutama päivä oltu ilman unia ja hyvin on kyllä jaksanut, ottaa sitten yöllä takaisin ja nukkuu 12-13 tuntia. Tosin seuraavana päivänä sitten jo nukuttaakin:)

Meillä aamulla herätään siinä yhdeksän aikoihin, siksi myös paiväunet alkavat aikaisintaan klo 14. Silloin nukutaan, jos nukutaan 1-1.5 tuntia. Yöunille sitten vasta 22 aikoihin. Ja jos ilman päikkäreitä mennään nukkumaan ennen 20.

Aamupäivällä ulkoillaan, käydään muskarissa, jumpassa tai kavereiden luona. Ennen yhtä ruokaillaan. Illalla ulkoillaan usein koirien kanssa tai touhuillaan sisällä. Kirjat ovat ykkösjuttuja, samoin nukkejen hoitaminen, ruokien laitto leikkihellalla ym " naisten jutut" :) Junarata kiinnostaa täälläkin samoin nukkekotileikit.Vauhtia tuosta neidistä löytyy!! Koko ajan menossa:) Halimaan ja pusuttelemaan on kova!! Ja äidin ja isin auttaminen on mielipuuhaa:)Vaipat meillä on jäänyt kokonaan pois. Päiväkuivaksi oppi 1v8kk:n ikäisenä. Ja nyt kuukuden ajan on aamuisinkin vaippa ollut kuiva!!Neuvola oli viime perjantaina ja " vaadittavat" jutut hallittiin hienosti. Paperi ei tosin riittänyt piirtämiseen vaan neuvola tädin pöydällä jäi hienot i-kirjaimet:) Pituutta Vilmalla 90 senttiä ja painoa reilut 12 kiloa.

Puhetta ja sanoja tulee joka päivä lisää ja paljon. Koko ajan äänessä.Mitähän vielä.. Vilma saa pikkusisaren heinäkuussa ja kotona oleilu meillä siis jatkuu!Kertokaahan kuulumisianne, kiva näitä on lueskella:)Terkuin viivitsu ja Vilma

Kiitos onnitteluista :D!!!

Minähän se olin joka surkuttelin jo vauva-aikana, että Santtu lienee ainokainen... Näin ei kuitenkaan näytä olevan ja olemme kyllä siitä asiasta onnemme kukkuloilla. 12kk ehdimme yrittää tätä toista raskautta ja kaksi viimeistä kuukautta olimme hoidoissa. Kevyilllä hoidoilla lähti tämä raskaus joten onnekas olen siinä suhteessa.Nyt siis jo rv26 ja huhtikuuta odotellaan iloisina! Santtu silittelee äitin masua usein ja höpöttää vauvasta. Aika hellyttävää!Onnea sinullekin Mianni pienokaisesta ja tsemppiä toki kaikille muillekin odottajille!Tammiterkuin jepuli

No niin. Meillä saatiin eilen nuo synttärihulinat vietettyä ja tämä päivä onkin mennyt toipuessa. Vaikka on kerrassaan kivaa kun käy tuttuja, rakkaita ihmisiä kylässä, vie se voimiakin aika tavalla :o)Synttärit meni hyvin ja lahjoja sateli taas vaikka kuinka etukäteen sanoin, että vähempikin riittäisi. Rakkaimpia ovat puupalikat, joita mummu ja pappa oli itse tehneet 220 kipaletta. Eri muotoisia ja värisiä! Myös puinen junarata on IN!Kaksivuotias osaa jo hyvin kiittää lahjoista ja meillä santtu intoutuikin pussaamaan jokaista paketin antajaa. Koomisen näköistä!2-vee neuvolassa kaikki oli kunnossa. Palikoiden pinoamis-, pallonpotku-, piirustus-, palapeli- ja tavaran osoitus-tehtävästä santtu selvisi hyvin ja kaikki on muutenkin ikätasolle sopivassa jamassa. Pituutta pojalla on huimat 97cm ja painoa sitten pikkuisen vajaa 15 kiloa. Puhua pälpättää mutta ei vielä lauseita. Omia sanoja myös paljon ja matkii iloisesti.Temperamenttia alkaa olla aikas hyvin ja EI-sana on vähän ikävä juttu. Siitä saattaa seurata aikamoinen mielenosoitus. Kovaa uhmaa ei vielä ole havaittavissa mutta toki pientä yritystä omapäiseen toimintaan on havaittavissa.Potta meillä on ihan pannassa mutta noin kahden viikon innokkaan treenin tuloksena nyt on saatu ekat kunnon kakat pönttöön. Pöntöllä käymisestä santtu on aivan innoissaan -tekeehän isotkin niin. Jospa se siitä lähtisi liikkeelle. Pissan osaa jo ilmaista ja nyt kakkakin ilmaistaan aika hyvin, joten toivoa on päästä päiväkuivaksi kevään aikana. SE olisi upea juttu sillä huhtikuussa santtu saa pikkusisaruksen ja vaipparumbaa on sitten muutenkin riittämiin.Rakkaimpia asioita santun elämässä ovat ulkoilu (pitkät kävelylenkit), muumit joka muodossa, traktorit ja kuorma-autot, rekat ym isot autot, mopolla ajo, junarata, omat satucd:t joita kuunnellaan ahkerasti, musiikki, leikkikaverit ja isi. Tietty äitikin on ihana ja varsinkin lohduttajana paras mahdollinen mutta isin tärkeys on kasvanut kovasti.Santtu syö itse mutta joskus malttamattomuus aiheuttaa sen, että mieluiten lukee kirjaa ja joku syöttää. Päivärytmi sellainen, että unta noin 20-08, aamupala, ulos, lounas noin klo. 11.30-12 ja unille heti perään. Päikyt 2-2,5 tuntia, välipala, ulos/leikkiä sisällä tms aktiviteettia, päivällinen noin klo 17.00, ulos/leikkiä tms ja iltapala noin 19.30-19.45.Tulipas juttua... Kertokaahan kaikki nyt lapsienne kuulumisia, olisi todella hauska tietää millaisia kaksivuotiaita teidän perheissänne asustaa.Mukavaa tammikuuta kaikille, Jeppis ja santtu 2vee

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat