Vierailija

Muutetaan heinäkuun lopulla muutamaksi vuodeksi (tarkoitus on näin aluksi olla 5 vuotta ja sen jälkeen katsotaan, jäädäänkö pysyvästi vai muutetaanko kotiin).Esikoinen mietityttää vähän, hän täyttää marraskuussa 6v eli laittaisiko hänet ekalle luokalle kouluun, missä olisi saman ikäisiä lapsia naapurustosta (muutetaan sellaiselle alueelle, missä on paljon lapsiperheitä) ja samalla luokallakin olisi kavereita vai laittaisiko lapsen eskariin, jossa lapsi olisi porukan vanhin?

Lapsi osaa jo muutaman lauseen englanniksi + n. parisataa yksittäistä englanninkielistä sanaa, olemme tammikuusta lähtien olemme katselleet Maisaa, Puuha Peteä, Postimies Patea, Teletappeja englanniksi.

Kaksi pienempää lasta (pian 3v5kk ja 1v6kk) eivät osaa vielä englantia.

Kommentit (7)

Lapsi ei osaa vielä lukea, on kyllä hirmu kiinnostunut kirjaimista ja osaa kirjoittaa oman, sisarustensa, mummin, tädin, minun ja isänsä nimet.

Joidenkin engl. sanojen ääntämys on vielä hakusessa, esim. R, T. P ja K tulevat vahvoina, mutta eiköhän tuo ole vähän jokaisen suomalaisen ongelma?

Riippuu lapsesta... Mutta iän puolesta voisit hyvinkin laittaa suoraan kouluun. Siellä sitten oppii ehkä nopeammin - mikä on ehkä parempi, kuin se että käy eskaria muttei opi kieltä niin nopeasti? Luulisi että ekaluokalla perusasiat ehtii opetella sopivaan tahtiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos lapsi on tosi "kypsä" ikäisekseen, voisin harkita tuota koulua, jottei lapsi turhaudu liian "lapsellisiin" juttuihin siellä eskarissa. Termit ehkä vähän huonot tuossa mun lauseessa, mutta ymmärrät varmaan mitä tarkotan. Mutta kyllä muuten ehdottomasti kallistun ton eskarin puolelle. Sais lapsikin eka totutella uusiin ympyröihin (uus koti, kaverit, tuttavat, eskari jne) eikä tarttis heti huolehtia siitä, että pysyy muiden mukana koulujutuissa. Kaiken lisäksi lapsi on loppuvuonna syntynyt, joten isoa eroa ei tule olemaan sitten ekalla niihin luokkatovereihin, joista osa kuitenkin syntynyt alkuvuonna. Kyllä se lapsi todennäkösesti löytää ihan kivoja kavereita niistä muutaman kuukauden nuoremmista eskarikavereista ja voi sit valmiiksi tuttujen kavereiden kans alottaa koulun vuoden päästä.

Vaikuttaa etta han tayttaisi taalla nuo Kindergartenin odotukset, eli olisi valmis ekaluokalle. Kannattaa katsoa sen osavaltion webbsivulta johon olette menossa.Mutta jos on ujo ja hiljainen, voisi kayda Kindergartenin ensin, mutta veikkaan etta hanella voi siella olla tylsaa. Se on yleensa vain n. 2.5 - h/paiva.Englanti alkaa varmasti sujua 3-4 kk kuluessa. Siita ei kannata huolta kantaa.tv. UsaMamma, 6-vuotiaan aiti.

Osaako hän jo lukea ja kirjoittaa suomea?

Englanninkielessä vokaalit äännetään eri tavalla. Joskus u on a kuten sanassa up, joskus u on pitkä vokaali kuten sanassa huge.Jos olette jenkkeihin menossa niin siellä kouluunmeno ikä määräytyy syksyn mukaan, ei tammikuun, ja saattaa sielläkin olla liian vanha

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat