Vierailija

joudutte maksamaan huostaanotosta kuukaudessa kunnalle/kaupungille per lapsi,tulojen mukaan se tapahtuu ymmärrän

Sivut

Kommentit (32)

Jos huostaanotetun lapsen vanhemmat eronneet, etävanhempi maksaa elatusavun perhehoidon/laitoshoidon korvaukseksi. Lisäksi lähivanhemmalle määrätään tulojen mukaan elatusapu maksettavaksi. Jos tuloja ei ole, silloin ei tarvi maksaa mitään.

vanhemmat maksavat tulojensa mukaisen korvauksen.

Ja lapsilisät menevät kunnalle. Tai jos on perhehoidossa, perhehoitajalle.

Ihan niinkuin joku jo aikaisemmin kirjoitti, elatusvelvollisuus ei mihinkään katoa.

Kunta muuten maksaa sitten siitä perhehoidosta tai laitoshoidosta melkoisen maksun, joka on paljon enemmän kuin se, mitä vanhemmat maksavat kunnalle.

Itse huostaanottotapahtumasta ei tietenkään makseta mitään.t. sosiaalityöntekijä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei joudu maksamaan ei. Laittakaa nyt ihmeessä se faktatieto missä sanotaan että joutuisi. Minä olen jo kahteen kertaan laittanut lain jossa sanotaan ettei joudu maksamaan, mutta missä on teidän " tieto" se on pelkkää mutu-tietoa ja paskanjauhamista.

Luulen, että silloin kun on kyse huostaanotosta vastoin vanhempien tahtoa, ei maksua peritä. Mutta tapauksissa, jolloin vanhemmat yhteisymmärryksessä sossujen kanssa haluaa lapsen sijoitusta, täytyy kunnalle maksaa perhehoidon korvausta. Joka tapauksessa etävanhemman elatusvastuu ei siitä mihinkään katoa, jos lapsi sijoitetaan. Toki aina katsotaan maksu tilanteen mukaan, jos vanhemmat ovat varattomia, ei maksuja määrätä lainkaan.

t. Kolmonen

Mutta jos haluatte olla typeriä ja uskoa mutu-puheisiin ihan vapaasti, mutta älkää levittäkö sellaista tietoa faktana joka ei sitä ole.Siis huostaanotettujen vanhemmat eivät joudu maksamaan mitään, heiltä lähtee oikeus lapsilisiin mutta heillä ei ole enää elatusvelvollisuutta kuten ei muitakaan velvoitteita lapsia kohtaan huostaanoton jälkeen kunnes huoltajuus mahdollisesti palautetaan vanhemmille ja elatusvelvollisuus täten jatkuu.


7 §

Lastensuojelun maksut

" Edellä 4 §:n 4 kohdassa säädetystä poiketen lastensuojelulain nojalla avohuollon tukitoimena, sijaishuoltona tai jälkihuoltona lapselle annetusta perhehoidosta tai laitoshuollosta taikka asumispalveluista aiheutuvien kustannusten korvaamiseksi voidaan, milloin se on asianomaisten toimeentulon edellytykset ja huollolliset näkökohdat huomioon ottaen perusteltua, periä lapsen vanhemmilta maksu, joka saa määrältään olla enintään lapsen elatuksesta annetun lain 1¿3 §: n perusteella määräytyvän elatusavun suuruinen.Kunta voi maksua vahvistamatta periä ja nostaa lapselle tulevat elatusavut siltä ajalta, jolloin lapsi saa tässä pykälässä tarkoitettuja perhehoitoa tai laitoshuoltoa taikka asumispalveluja sekä käyttää ne perhehoidosta, laitoshuollosta tai asumispalveluista aiheutuvien kustannusten korvaamiseksi.Lastensuojelulaissa tarkoitetuista perhehoidosta tai laitoshuollosta taikka asumispalveluista aiheutuneiden kustannusten korvaamiseksi voidaan periä 4 §:n 4 kohdasta poiketen kohtuulliseksi katsottava maksu myös muista lapsen tai nuoren 14 §:n mukaisista tuloista, korvauksista tai saamisista."Kyse on yksinkertaisesti väliaikaisesta majoituksesta tai hoidosta perityt maksut, ei suinkaan HUOSTAANOTOSTA josta oli kyse.Opetelkaa oikeasti lukemaan ja ymmärtämään lukemaanne!

Mutta suurin osa huostaanotettujen vanhemmista lienee aika tulottomia eli eipä siinä paljon elatusmaksuja maksella.Oletteko tienneet, että lapsi voidaan sijoittaa takaisin vanhemmilleen? Siis tarkoitan rahalliseen " sijoitukseen" . Luokkatoverini huostaanotettiin 12-vuotiaana ja 13-vuotiaana sijoitettiin takaisin vanhemmilleen. Tuo tyttö oli ihan mahdoton käsitellä ja koti pahinta ö-luokkaa: päihteitä, väkivaltaa yms. Oli vuoden jossain lastenkodissa ja sitten pieni kunta hoksasi, että tulee kalliiksi pitää laitoksessa ja tuon ikäistä moniongelmaista ei saa enää sijoitusperheeseenkään, niin sijoitettiin sitten takaisin kotiin. Eli siitä lähtien vanhemmat sai rahaa kunnalta lapsen hoitamisesta ihan samoin tavoin kuin muutkin sijoitusperheet... Ihan järjetön juttu ja vielä tosi. Sain varmistuksen asiasta lähes 15 vuotta myöhemmin työskennellessäni silloisen sosiaalityöntekijän kanssa samassa sossussa. Hän kuulemma teki päätöksen, koska paine säästöihin oli kova ja esimies painosti. Sanoi vain, että kyllä se tuntui erikoiselta jo silloin.

ovat huostaanotettujen lasten sijaisvanhempia. He saavat lapsilisät ja lasten elossa oleva isä maksaa minimin elatusmaksuja kuukaudessa. Aivan lain mukaan menee.

lapseni on huostaanotettavana, jotta pääsisi asian mukaiseen hoitoon,ja sosiaalitäti on ilmoittanut selvästi, että maksu peritään meiltä huostaanoton ajalta tulojemme mukaan ja tietty lapsilisät pois, olisin tiedustellut , että kuinka paljon maksua menee huostaanotettujen vanhemmilta

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat