Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 


Onkos teillä käynyt näin: Vauva nukkuu ensin todella hyvin yönsä (6-9H:n putkia jopa) mutta 3-4kk iässä alkaakin sitten heräilemään tosi usein eli 2 (jopa 1) tunnin välein syömään. Ja siis nimenomaan SYÖMÄÄN, ei vain imaisemaan tissistä simahtaakseen heti.

Meillä siis poika heräilee nykyään tosiaan vähintään 2 tunnin välein ja syö joka kerta ihan kunnolla, eli vähintään 10 min. Pojalla ikää 3kk ja on jo 9,3kg, eli " raskassarjalainen" . ;) Nyt ollaankin mietitty, josko sitten kokeiltaisiin vellejä illalla.

ONKO TEILLÄ VELLI TOIMINUT PAREMPIEN YÖUNIEN " ANTAJANA" ? Kun siitä kuulee niin monenlaista tarinaa, ja tietenkin vauvat ovat yksilöitä, mutta jos jonkinnäköistä " otantaa" saisi. :)Sitten vielä, että mitenkäs niihin totutellaan? Poika syö siis vain rintaa tällä hetkellä. Ilmeisesti maissivelli ja peruna-porkkanavelli on niitä " aloitusvellejä" mutta kannattaisi varmaan alottaa vain toisella? Ja jotenkin ns. " lantrata" sitä aluksi?Kiitos jo etukäteen.. :)

Kommentit (9)

Vellit otimme iltaan mukaan muistaakseni 3 tai 4kk iässä. Niistä ensimmäisistä velleistä ei ollut mitään iloa yöunien kannalta, mutta koska vellien aloittaminen oli lääkärin määräys, niin tottakai aloitimme ne. Ensimmäiset vellit olivat muistaakseni maissi ja riisivelliä.MUTTA ratkaiseva käänne tapahtui tasan sinä yönä kun annoimme ensikerran viljavelliä illalla. Sillä se poika nukkui 12h. Ja on siitä päivästä lähtien nukkunut ympäri kellon, Velli aloitettiin 5kk iässä ja siirryimme iltapuuroon muistaakseni 7kk iässä.suosittelen velliä, mutta vain kunnon velleistä on oikeasti hyötyä! Eli esim neljänviljan, tai kauravelli.

Typsyn kanssa kävi juuri kuten otsikossa, eli iltavellit paransivat selvästi yöunia. Tyttö ryhtyi säännöllisesti nukkumaan läpi yön (ikää 4kk). Taisimme aloittaa maissivellillä, jota ensi alkuun lantrasin Nanilla ja vähitellen lisäsin vellin määrää. Ensimmäiset maistiaiset annoin aamulla ja seurasin tarkkaan, tuleeko vatsavaivoja tms.Tyty ei koskaan aikaisemmin ollut syönyt 200 ml maitoa kerralla, mutta velliin tykästyi jostain syystä niin, että sitä meni helposti ylikin tuon määrän. En todellakaan tiedä miksi. Tykkäsikö mausta, vai tajusiko että tästähän saa vatsan täyteen -oli miten oli, lapsi oli tyytyväinen.Huolimatta tästä meidän kokemuksesta en toki voi markkinoida vellejä " taikatemppuna" jolla saisi takuuvarmat unet. Meillä toimi, muilla välttämättä ei.KL.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Oon ymmärtänyt minäkin, että eipä se (välttämättä) auta... Meilläkin ens viikolla neuvola, että ehkä odottelemme sinne ja mietimme sitten. Oli tuossa rota -tutkimus ja siellä lääkäri sanoi että voisi illalla ruveta antamaan tukevampaa ruokaa (sanottuaan, että voisi vähän alkaa rajoittaa syömistä, että yöllä joka syötöllä ei maitoa vaan vaikka vettä!!) Neuvolatäti sitten sanoi että mietitään ens kerralla. Eihän se neuvolatäti mikään " jumala" ole, heh, mutta arvostan kyllä mielipiteitään kun yleensä aika fiksuja ja mun ajatusmaailmaan sopivia ollu. ;)Viljavellit varmasti " parempia" , mutta niitähän ei vielä tosiaan saa antaa. Niinkuin ei kyllä purkkien mukaan mitään muutakaan tässä iässä...Miellä muuten kakka ollut vihreetä siitä rota -päivästä lähtien, eli kohta viikon ja ihan tissimaidolla!?Edelleen saapi tästä aiheesta laittaa.. :)

mutta meillä eivät yöunet pidentyneet vellillä (maissivelliä kokeilin) ja maidon sekoituksella vaan vasta unikoululla 8 kk:n iässä. Kun " rytmi" alkoi olemaan tytöllä -yöllä maitopullo max kahden tunnin välein- ajattelin, että nyt on jotain tehtävä... Vauvasi on varmaan siinä iässä, että tankkaa kovasti maitoa juuri iltaisin ja valitettavasti minäkään en nuku 6-9 tuntia putkeen, vaikka mielestäni meillä on kiltti temperamenttinen tyttö (ollut kans raskaansarjan painija) ja pätkittäisiin yöuniin " tottuminen" onkin kova pala. Mutta yhteenvetona meillä ei velli toiminut yöunien pidentäjänä. Tyttö nukkuu 8-10 h yössä, mutta heräilen muutaman kerran yössä kääntämään/antamaan tuttia/rauhoittamaan tms. tarkastamaan, että kaikki on hyvin =)Olga ja neiti 10 kk

Meillä aloitettiin vellin antaminen lähes heti kun tuli 3 kk täyteen, piti saada pojalle läskiä jalkoihin ja vähän painoa enempi, niin poika ainakin tykkäsi. Ensin annoimme muka noin puoli purkkia, mutta voi sitä huutoa, kun se loppui. Meni koko purkki. Nyt kun velliä on syöty reilun kuukauden verran, sitä menee parhaillaan 250ml, ja nopeimmillaan menee hieman alle 5 minuutissa. Meillä velli annetaan ihan sellaisenaan lämmitettynä, milloin maissia milloin peruna-porkkanaa (taitaa olla pojan suosikki).Neuvolassa sanotiin, että pitäytyä vielä niissä 4 kk:n velleissä, kun suolisto vielä kehittyy koko ajan, niin onko sitten 5kk:n velleissä vehnää ja muuta suolistolle vielä " haitallista" .Uneen vaikutuksesta en osaa sanoa, kun meillä on lähes aina nukuttu yöt. En muista milloin se " kerran yöllä syömään" kerta jäi pois, oltiinko vielä pelkällä korvikkeella vai jo velli ajassa.

Mun mielestäni tuo kuulostaa täysin normaalilta. Erilaisia kausia tulee ja menee, joten AP:n tilanteessa odottaisin vielä jonkin aikaa, jos suinkin jaksaa heräilyjä. Parin viikon kuluttua tilanne saattaa jo olla toinen (tai siiten ei). Monelle kahden tunnin syöttövälit päivin öin ovat normaaleja.

Tosin pojalla ikää jo 5 kk. Eli raskassarjalainen täälläkin, 4 kk neuvolassa painoa 9,175 kg, nyt alkaa varmaan jo kymppi paukkua rikki.Poika nukkui 1-4 kuukautisena 7 tunnin yhtämittaisia unia ja jatkoi pienen syötön jälkeen vielä kolmisen tuntia. Nyt siis vähän ennen joulua alkanut herätä 1-2 tunnin välein ja siis tosiaan syömään.Tähän saakka ollaan oltu täysimetyksellä, korvike ei ole koskaan kelvannut. Kerran sain maistamaan vähän enemmän Nannia ja seuraavana aamuna oli ihan ruohonvihreä kakka, joten se siitä.Joten päätin aloitella tällä viikolla keskiviikkona perunalla. Ei oikein uppoa pojalle, esikoisella aloitettiin saman ikäisenä ja oli hyvin tyytyväinen saadessaan vähän muutakin ruokaa. Pottua kuitenkin annettu sitkeästi, vaikka posket vähän punoittavatkin.Meille viimeksi neuvolassa terkka neuvoi, että jos aikoo syöttää valmisvellejä tai -puuroja, kannattaa ensin testata korvikkeen sopivuus. Eli kokeillaan vaan yhtä ruoka-ainetta kerralla. Itse olen nyt ihan pihalla, että miten toimisin, kun se vihreä kakka mietityttää. Onneksi on huomenna neuvola.Toivottavasti yöt niin teillä kun meilläkin rauhoittuvat...!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat