Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

"Moni paljon lapsia hoitanut kliinikko tulee palauttaneeksi meningiittipotilaan kotiin tautia tunnistamatta. On lohduttavaa tietää, ettei se kamalaa ole. Jos meningiitin oireistoa ei vielä ole kehittynyt, ennuste ei huonone, vaikka diagnoosi viivästyy päivän, pari" (4). (www.infektiofoorumi.fi)Miksi lapsi tuodaan sitten laakarin vastaanotolle jos ei jotain oireita ole jo kehittynyt???

Meidan lapsi oli 7 paivan ikainen kun sai virusperaisen meningiitin ja soitimme yolla paivystavalle joka naureskeli etta miten voitte sanoa etta viikon ikainen lapsenne on muuttunut taysin, ihan normaalia itkut ym. tuon ikaiselle. Sitten veimme seuraavana paivana hanet kaksi kertaa vastaanotolle mutta sanoivat vaan etta juottakaa vaikka vetta tuttipullosta jos ei rintaa kerta huoli. Lapsella oli myos lampoa yli +38C. Tunsin itseni "ylihysteeriseksi" aidiksi, koska laakarit minulle kuin moittien puhuivat, mutta tiesin etta jotain vialla.

Illalla paatimme etta mennaan suoraan sairaalaan, lapsella oli kuumetta jo +39.4C ja taysin eri vauva, siella ei sitten aikailtu vaan laakarit ottivat meidat heti tosissaan, suoraan selkaydinpunktioon ja sitten olikin sairaalassa seuraavan viikon parantumassa.

Kommentit (7)

meningiitin oireet kuume, päänsärky, huono olo, väsymys ovat yleisiä infektiotaudin oireitaJos kaikilta em oireisia alettaisiin hoitamaan suoralta kädeltä aivokalvontulehduspotilaina ei lääkäreitä muitten potilaiden hoitoon riittäisikään, ja 97% potilaista hoidettaisiin turhaan koska taustalla on vaikkapa viaton influenssa tai jokin muu virusinfektio.Ei oik puolen mahakipuistakaan kiidätetä leikkuriin suoraa päätä umpilisäketulehduspotilaana, vaan kipua seuraillaan vrk-pari ja sitten hoidetaan jos tarvis.Ja virusmeningiitti on vaaraton itsekseen paraneva tauti. Bakteerimeningiitti on se vaarallinen ja siinä on omat tunnusmerkkinsä jotka kyllä havaitaan jo alkuvaiheessa.Ja kyllä; terveydenhuollossa työskentelevänä voin sanoa että on ihanliian paljon näitä hysteerisiä mammoja, jotka tuovat lapsen päivystykseen kun lapsi on pari kertaa kotona sanonut ai-ai ja pitänyt kättä korvalla.

Me tuön ainokaisen vauva-aikana asuttiin Tanskassa ja kyllä alle 2-vuotias aina pyydettiin lääkärille näytille jos jostain soitin. Ja vakavasti ottivat asian kuin asian. Tuli käytyä ihan vaan pienen näpyn ja pään kallellaan pitämisen takia ja vaikka olivat ihan turhia reissuja, lääkäri niiden päätteeksi aina sanoi, että mieluumin kannattaa tuoda useamminkin turhan takia, kun kertaakaa jäädä kotiin kun vähänkin epäilee jotain olevan toisin kuin normaalisti.Pitää muistaa nää jutut, jos joskus toinen täällä Suomessa saadaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Synnytin itse huhtikuussa ja silloin kun lähtöä tein kotiin vauva oli 2vrk ikäinen. Silloin sanoivat että jos alle kolmen kuukauden ikäisellä kuumetta aina pitää mennä lääkäriin.

Ja sullahan vauva vasta 7 päivän ikäinen.

Karseeta toimintaa!!!!

Etta jos tosissamme olisimme pelanneet esim. meningiitti miksi emme menneet heti aamulla omalaakarille, kuten paivaystava oli muka sanonut tulemaan. Tuota en muista. No menimme noin klo13 ja toisen kerran klo16 ja silloin viimeisellakaan kerralla laakari ei todennut kuin etta juottakaan nesteita, pitakaa vaippasillaan, etta kuume alenee ja etta lieva infektio, ei sen kummempaa. Mita se aamulla meno olisi auttanut, jos laakari ei viela klo16:kaan loytanyt mitaan vikaa.ap

Juuri tuo mentaliteetti oli meitakin vastassa!Minusta pelkastaan 7 vuorokauden ikaisen yli 38C asteinen kuume vaatii tarkempaa tutkittavaa. Lisana viela etta kieltaytyi taysin juomasta ja oli itkenyt ja kitissyt tauotta lahes vuorokauden, muuttui siis aivan taysin yhden yon aikana.Eika ole ensimmainen lapsi.

Ihan kamalaa varmasti vanhemmille ja kaikille läheisille. Pieni vauva on niin älyttömän särkyväinen, eikä vastasyntyneen terveydellä tulisi koskaan heittää arpaa. Järkyttävää hoitoa (tai sen puutetta) olette saaneet.Onneksi lopulta pääsitte kuitenkin hoitoon ennen kuin oli liian myöhäistä!Oletko antanut sairaalalle/terveyskeskukselle palautetta? Sinun pitäisi!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat