Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Eli olemme lähdössä 1,5 vuotiaan kanssa risteilylle. Onko kellään kokemusta laivalta saatavista matkasängyistä? Matka on Viking linen Gabriellalla. Sanoivat sieltä, että sängyt on alle 1-vuotiaalle tai alle 10kg lapsillle. Meidän pikkuneiti on just alle 10 kg, joten voiko luottaa että mahtuu sänkyyn vai pitääkö raahata oma matkasänky?Kysyn vielä samalla, onko teillä hyviä vinkkejä, mihin tuon ikäisen lapsen kanssa kannattais mennä Tukholmassa?Kiitos vastauksista!

Kommentit (10)

me olemme myös lähdössä tukholmaan ja pähkäilin myös hyttivalinnan kanssa. eli meitä lähdössä puolivuotias ja kolmevuotias ja kolme aikuista (mummi lähtee apujoukoiksi) eli siljalla sai hytin jossa kerrossänkyjen lisäksi hytin perällä vielä sohva jonka saa levitettyä. tuossa hytissä oli myös ikkuna sinne kävelykadulle. ajattelin että koska puolivuotias nukkuu mieluiten kainalossa niin nukun ehkä hänen kanssaan sitten siinä niin ei ole putoamisvaaraa...

saa nähdä miten ahdasta meillä tulee, rattaiden kanssakin ongelmaa kun periaatteessa tukholmassa olisi hyvä olla molemmille rattaat....mutta kahdet rattaat hytissä jo tosiaan liikaa. ja seisomalautakin on kiinni yhdistelmävaunuissa, muuten olisin ehdottomasti ottanut vauvallekin matkarattaat vain mukaan.klaara

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kyllä Siljalla saa matkasängyn yli 1v. Olin syksyllä 2.5v kanssa reissussa ja lapseni ei osaa nukkua kenenkään vieressä joten tilasin matkasängyn hyttiin. Ihan hyvin mahtui. Vinkkinä sinulle joka olit lähdössä siljlla ja tarvitset kahdet rattaat tukholmassa, laivalta saa lainata panttia vastaan istuma rattaita, brio pony tai vastaava emmaljungalta.

Me ollaan käyty Siljalla jossa sängyt saa yhteen, mutta Vikingilläkin jos käytäisi, niin nukutettaisi kyllä jo vuosikas ihan aikuisten sängyssä. Näin siis tehtiin 1v2kk ikäsen kanssa, ja aiemmin myös esikoisen kanssa kun tämä oli hieman yli vuoden. Kysyttiin laivan infosta matkasänkyä, mutta he eivät Siljalla ainakaan halunneet antaa yli vuoden ikäiselle, vaikka painoraja ei tulekaan vielä vastaan ja niitä olis ollut kai vapaanakin.

Toisaalta omissa rattaissa voisi myös varmasti nukkua ja muutenkin ahdasta hytissä kun on ne rattaat, jotka tosin voi myös kasata yöksi...

Ja jos pelottaa että lapsi tippuu, niin voi nukkua vieressä tai laittaa ne rattaat ja pöydän siihen esteeksi ettei tipahda. Puolitoistavuotias ei ole muutenkaan enää ihan vauva.. Yläpetiin kuitenkaan ei vielä mene edes meidän 3v... :)

Voiko siihen luottaa, että sen sängyn saa sieltä Vikingiltä? Meidän neiti ei nimittäin ole nukkunut pitkään aikaan muussa kuin omassa pinna- tai matkasängyssä. Eli en tiedä miten suostuis nukahtamaan viereen. Meillä on siellä hytti missä on parisänky.

Ainakin me varattiin Siljalle ja sänky oli hytissä jo kun mentiin sinne. Ihan hyvin mahtui, meillä poika oli aika tarkkaan 1,5-vuotias ja reipas 10kg.Muuten meistä oli kiva paikka se Junibacken. Olihan se vähän isommille, mutta ainakin poika silloin oli innoissaan Huvikummusta ja tykkäsi satujunastakin (hieman isompi osaa jo pelätä joitakin kohtia, tuon ikäinen tuntui vain ihmettelevän kaikkea). Viihdyimme Junibackenissa kolmisen tuntia ja lapsen sai " raahata" väkisin pois Huvikummusta kun piti kiirehtiä laivaan.

eli voi tulla pituus vastaan tuon ikäisellä. Kysäiseppä, onko heillä isojen sänkyjen irtoreunoja (pujotetaan patjan alle), niin saatte hänet vaikka alasänkyyyn turvallisesti.Puolitoistavuotias Tukholmassa: Musiikmuseet on kuulemma mukava, Junibackenissakin on joitain juttuja josta saattaa innostua. Jos on kovin arka lapsi, älkää menkö satujunaan, se on pelottava aremmille lapsille. Jos säät sallii, Skanssenilla on " kotieläin" puisto (mm. biisoneita), ihan hauska, mutta siellä joutuu kävelemään aikamoisia mäkiä ylös ja alas.Rattaista: jos Tukholmassa on lunta, ottakaa mukaan kunnon pyörillä varustetut rattaat/ vaunut, siellä ei nimittäin jalkakäytäviä aurata käytännössä ollenkaan koko talven aikan, eli aikamoista puuroa ja jäätynyttä mökkyrää on kadut täynnä, varsinkin ihan keskustan ulkopuolella.

ihan tavallisen kokoisia eli kyllä niihin mahtuu tosi hyvin. Me saatiin nyt sieltä kun muksut ovat vähän isompia sellainen lisälaita sänkyyn eli se kiinnitettään siihen hytin sängynlaitaan ja se estää sit putoamisen. On tosi kätevää kun sit on tilaa myöskin liikkua hytissä.

Nimenomaan Gabriellalle saa tilattua erikseen parivuoteellisen hytin, jonka koodi on B4L. Jos teillä on siis nyt tilattuna tavallinen neljän hengen hytti (2 kerrossänkyä, niin vaihtakaa se tohon parivuoteelliseen. On myös huomattavasti isompi, siellä on n. 13 n2liötä, joten rattaatkin mahtuvat hyvin. Ja on käsittääkseni samanhintainen kuin tavallinen. Ainoa on ettei siellä ole ikkunoita, mut muuten tosi hyvä lapsen kanssa!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat