Vierailija

Kuinka kannattaisi toimia kun 3 v 3 kk ikäiselle pojalle on tullut hirveä vastustus viikon sisällä? Esim. kun pitää pestä hampaat, niin ensin ei suostu tulemaan vessaan. Kun on saatu sinne, ei suostu huuhtelemaan suuta. Ja sitten ei avaa suuta jotta voisi harjata. Ensin yrittää kaikkea, puhuu jonninjoutavaa, ihastelee pyyhkeitä jne. jne. Sitten sanoo, että jos itse harjaa. Mutta kun saa harjan niin ei harjaa. Otan harjan ja käsken taas ja taas avaamaan suun. Ei avaa. Sanon, että pesen väkisin jos ei avaa. Ei edelleenkään avaa. Jne. Otan syliin ja pidän toisella kädellä kiinni hänen käsistään ja laitan harjan väkisin suuhun ja harjaan. Taistelee vastaan voimiensa takaa. Ei suostu tämän jälkeen huuhtomaan. Huutaa ja riehuu.Tätä jatkunut viikon ja välillä esim. vaatteiden riisumisessa/pukemisessa sama juttu. Välillä tuo vaatehomma sujuu ihan ok. Onko tämä siis normaalia käytöstä, kuinka minun tulisi toimia? Sama juttu aamu- ja iltapesulla.Tänään olin luvannut että jos hammaspesu sujuu hyvin, pääsee kylpyyn. Kun ei sujunut, ei päässyt. Intti sitä kylpyä, mutta en päästänyt, ja selitin, ettei pääse, kun ei hammaspesu sujunut hyvin. Videoiden katsominen on kielletty. Luvattu, että saa katsoa, kun ilta- ja aamupesu sujuu hyvin. Ei auta.

Kommentit (10)

niin iltasatuja ei luettu. Ja korostettiin myos sita mita tapahtuu jos hampaista ei pida huolta. Muutamana iltana jaksoi vastustaa, mutta sen jalkeen antoi periksi. Olisko teilla iltasatujen lukeminen tekija, jolla voisi vahan kiristaa? Siina ainakin lapsi tajuaa vaikutuksen heti - meilla ei uhkialu jollain mita tapahtuu seuraavana paivana toimi ollenkaan, ei poikaa kiinnosta viela huomisen tapahtumat. Ja tsemppia - temperamenttinen poika taallakin, ja keinot valilla vahissa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pelottelu on harmillinen keino, mutta meillä turvauduttiin siihen, kun meno oli samanlaista. Kun lapselle oli selitetty, että ellei hampaita harjaa, hammaspeikot tulevat yöllä nakertamaan hänen hampaitaan, harjaaminen alkoi olla lapsesta tosi tärkeää. Totta kai pitää korostaa, että peikot EIVÄT tule, kun hampaat on harjattu, niin ettei niitä turhaan yöllä pelkää.

Ensin annan kaksi suht miellyttävää vaihtoehtoa, eli vaikka: harjaatko itse vai harjaako äiti? Yleensä kaksi selkeää vaihtoehtoa hämmentää lapsen niin, että valitsee suosiolla jommankumman (esitän siis asian niin, että _ei ole_ muita vaihtoehtoja!).Seuraavaksi puhutaan hammaspeikosta. Jos sekään ei auta, otan kovat panokset käyttöön, eli keksin jonkun ikävän rangaistuksen, esim. pestäänkö hampaat vai menetkö nurkkaan miettimään asiaa (vaihtoehtona voi olla vaikka mielilelun takavarikointi tms. mikä nyt teidän lapseen tehoaa). Rangaistus myös toteutetaan tarvittaessa. Ja sen jälkeen pestään hampaat. Jos ei suu aukea, rangaistus toistetaan.Olen ehkä tiukka äiti, mutta nämä toimii. Tottakai pitää pyrkiä siihen, ettei asioita tarvitsisi tehdä rangaistuksen pelossa, eli yritän hoitaa homman kahden ekan vaihtoehdon voimalla, mutta toisaalta ei meillä ainakaan kolmevee päätä tällaisia asioita, eikä niissä ole neuvotteluvaraa. Ne vain tehdään. Lopuksi tietenkin joka tapauksessa kiitellään lasta, kun teki hienosti ja hampaat tuli pestyä.

Kun ollaan aina luettu paljon. Mutta ehkä sitä sitten pitää kokeilla. Kun tänään juteltiin päivällä pojan kanssa, niin hän ehdotti illalla kylpyyn menoa. Siitä sitten keksin ja kerroin pojalle, että kylpyyn pääsee, jos hampaanpesu sujuu hyvin. Ja kerroin tämän vielä juuri ennen hampaanpesua, mutta ei auttanut.Ehkä huomenna kokeillaan sitä iltasadun pois jättämistä.

aiemminkin vastustusta, mutta ei näin rajua. Poika on aivan raivona. Mitkään hammaspeikkotarinat ei tuossa vaiheessa enää auta. Poika on kovin temperamenttinen ollut aina, mutta nämä kohtaukset suorastaan pelottaa, kun on ihan raivopäinen.

tarkoituskin olla. Kun ottaa " kovat aseet" peliin heti, niin vaikutuskin on nopein. Nain ainakin meilla. Kyllahan sen on tarkoituskin lasta kirpaista.

Se on niin tärkeä että tulee loppumaton itku jos se jätetään pois. Mielilelujen pois ottamisella uhkaaminen tehoaa meillä. Lelu jäähylle päiväksi, kahdeksi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat