Seuraa 

Lapseni on ollut täysimetyksellä ensimmäiset neljä kuukautta. Nelikuukautisena hän painoi jo yli kymmenen kiloa ja syöttövälit vaan lyhenivät vaikka maitoa on tullut koko ajan tosi hyvin. Luovuin kuuden kuukauden täysimetysihanteesta ja aloin antamaan maissia ja riisiä. Alku oli tosi takkuinen, mutta niin se oli esikoisenkin kanssa.



Nyt olemme tahkonneet tässä kaksi kuukautta ja kiinteiden syöminen on aivan toivotonta. Parin kuukauden aikana emme ole edistyneet mihinkään. Saan menemään lusikallisen tai pari kerrallaan. Vauva ei näytä yksinkertaisesti pitävän ruoista. Viidenkuukauden ikäisenä aloin antamaan viljapuuroja yhtä huonolla menestyksellä. Itseasiassa vielä huonommalla, koska vauvan maha meni aivan sekaisin viljoista. Hänellä on joko allergia tai hän ei niitä vielä siedä.



Välillä olen luovuttanut, kun lapsi on vain karjunut ja pistänyt hanttiin koko pienen olemuksensa voimalla ja imettänyt vain. Olen yrittänyt pidentää syöttövälejä niin, että on varmasti ollut nälkä. Hän ei syö silloinkaan ja sitten minä annan tissiä, jota hän syö suurella halulla.



Onko kellään ollut vastaavaa? Odotanko vain? Eikös puolenvuoden iässä pitäisi antaa lihasoseita, että turvataan raudansaanti. (hän ei syö lihasoseitakaan) Vai onko joku kikkakakkonen, jolla lapsen saa syömään?

Kommentit (4)

Aloin antamaan meidän kuopukselle kiinteitä 5kk iässä ja vasta 7kk iässä hän tajusi miten lusikasta syödään! Tarjoa vain soseita sitkeästi, aivan varmasti ne alkavat maistua jossain vaiheessa, pakottaa kun ei voi. Meillä Piltin broileri- ja kinkkusose olivat ensimmäisten tytölle kelpaavien soseiden joukossa. Ja tietysti tytöllä pitää olla leluja kädessä ruokailun ajan. Kannattaa hankkia kapeakärkinen lusikka, jolla voi ohjata ruuan kielen päälle. Tarjoa vauvalle sormiruokaa, sekin voi auttaa syömisen opettelussa.



Lisäruokaa annetaan 6kk iästä lähtien proteiinien ja raudan saannin turvaamiseksi. Äidinmaidolla on sinunkin vauvasi kasvanut upeasti, ja äm:n rauta imeytyy paremmin kuin muu rauta. Ymmärrän kyllä, että syömisen opettelu stressaa (niin minuakin stressasi), mutta aika kyllä tekee varmasti tehtävänsä.

kanssa yritin alkuun sitkeästi perunaa ja porkkanaa vajaa 4-kuisesta lähtien, mutta hommasta ei tullut mitään ennen kuin ymmärsin vaihtaa hedelmäsoseisiin. Neuvolasta tuli sanomista, mutta meidän poika kyllä oppi syömään muutkin, kunhan ensin totutteli/opetteli syömään makeiden soseiden voimalla. Onhan se ihan ymmärrettävää toisaalta, maito kun on melko makeaa, niin mistä pieni voi ymmärtää että peruna tai vilja on syötäväksi kelpaavaa, kun ei oikein maistukaan miltään! ; )

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä esikoisen kanssa ei ollut ongelmia kiinteiden oppimisen kanssa, mutta juniorin kanssa senkin edestä. rupesin antamaan kiinteitä 5kk ja aluksi hänellä ei ollut mitään käsitystä syömisestä, toisaalta ei kyllä kääntänyt päätään poiskaan. Kuukauden tarjosin kiinteitä 2-3 kertaa päivässä. Sitten yhtäkkiä 6½kk ikäisenä ruokaa rupesi menemään ½dl aterialla. alkuun annoin todella löysää ruokaa, eli laitoin perunan, puuron ym. sekaan reippaasti äidinmaitoa, sillä tavalla kiinteät rupesivat pikkuhiljaa maistumaan.

Kiinteiden opetteluun meni meiltä 2,5kk. Aloitin kiinteät vauvan ollessa 6kk. Pari ekaa syöttöä meni ihan nätisti äidinmaitoon sekoitettua porkkanaa. Sitten tuli stoppi. Vauva vain käänsi päätään pois ja nipisti huulet yhteen. Maitoa alettiin tankkaamaan öisin, ennen seitsemästä neljään nukkunut vauva söi nyt klo 10, 12, 2, 4 ja 6. Ainoa mitä söi maidon lisäksi oli sormiruoka; kurkkua, vauvaraksuja ja hedelmälohkoja. Alussa tietenkin kovin hankalaa, koska sormimotoriikka ei ollut kovin kehittynyttä. Alussa tarjosin sosetta päivittäin, mutta välillä pidin viikon tauon yrittämisessä. Sitten yhtäkkiä noin viikko sitten, vauva söi kerralla kokonaisen pikkupurkillisen ruokaa. Ja nyt syö 3 kertaa päivässä ½ - 1 pikkupurkillista. Puurot eivät vieläkään maistu. Yöt ovat helpottuneet, syötöt klo 3 ja 6.Olemme vasta aloittaneet lihan. Meillä tehdään nyt suurimmaksi itse ruoka, ja karkeampikin sose menee jo mainiosti. Suosikkeja on porkkana, kurpitsa ja bataatti, eli makeahkot juurekset. Meidän vauva syö mieluummin muovi kuin metallilusikasta.



Multa meinas mennä hermo, mutta lastenlääkäri ei ollut yhtään huolissaan, koska vauva kasvoi hyvin. Syöminen on muuten vieläkin aika hidasta. Ateriaan menee helposti 30-45min.



Lykkyä pyttyy, kyllä se vauva joskus alkaa syömään!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat