Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Lapsiamme ei aikanaan kastettu mieheni toiveesta (ateisti), mutta nyt olemme saaneet eroprosessimme päätökseen, olen lasten yksinhuoltaja, ja haluan että he saavat kasteen. Haluaisin järjestää ristiäiset kotona, mutta onko se aivan typerää, kun lapset ovat jo näin isoja? Nimethän on jo kaikilla tiedossa ;) mutta kaste on mielestäni tärkeä ja juhlimisen arvoinen juttu, ja saavathan he siinä kummitkin.

Jos saisit kutsun 1½v ja 3v lasten ristiäisiin, menisitkö? Entä pitäisitkö kastejuhlaa ihan typeränä juttuna, joka järjestetään vaan lahjojen toivossa? Pelkään, että enemmistön kanta on sellainen...

Kommentit (7)

Kaste on seurakuntaan liittämisen riitti, ei sillä ole mitään tekemistä nimenannon kanssa. Joten hyvin voitte järjestää kasteen ja juhlat päälle jos siltä tuntuu. Ehkä kuitenkin lähipiirissä, tai miltä itsestäsi tuntuisi saada kutsu esim. työkaverisi luoksen jos hänen lapsensa liittyisi seurakuntaan?

Minut kastettiin 13-vuotiaana, kun halusin rippikouluun. Isäni ei ollut halunnut kastettavan meitä vauvana.Joten,minusta ei ole hassu ajatus ja varmasti tulisin ristiäisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Isovanhemmat, tätini ja enoni perheineen, veljeni ja hänen tyttöystävänsä, sekä lähimmät serkkuni perheineen. Plus oman kummitätini, ja lasteni tulevat kummit.

Kivaa, ettei ajatus ole teistä idioottimainen :) Ei kun kastejuhlaa suunnittelemaan!

Niin, tiedän kyllä ettei ristiäisissä anneta nimeä, mutta usein ihmiset puhuvat että " vauva sai kasteessa nimen" , moni mieltää ristiäiset nimenantojuhliksi.

AP

Eihän ristiäisissä anneta vauvalle nimeä, vaikka moni niin kuvitteleekin. Ristiäisissä lapsi tai aikuinen saa kasteen, ja hänet otetaan seurakunnan jäseneksi.

Voithan tehdä vaikka niin, että lapset kastetaan kirkossa jonka jälkeen juhlat kotonanne, jos epäröit.

Eli kastettiin kirkossa ja sitten mentiin kummien kanssa meille juhlakahveille.

Ei mitenkään typerää ja tietenkin menisin, jos kutsuttaisi.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat