Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Yritystä on nyt takana 5kk. Se kai on vielä lyhyt aika, mutta omalla kohdalla tuntuu sekin jo lannistavalta. Mutta siis, missä vaiheessa pitäisi hälytyskellojen alkaa soida tuon raskautumisen suhteen? Vuoden yrityksen jälkeen?

Kommentit (8)

Ainakin meidän kohdalla ja tuttavapiirissä lapsettomuustutkimukset yleensä aloitetaan naisesta. Toki on, että se sperma-analyysi on helppo ja nopea tehdä eikä yksityiselläkään kovin kummoisia maksa (verrattuna esim. hoitoihin), joten sen voi tehdä alta pois.Naiselta tutkitaan hiukan tilanteen mukaan ensin kierto ja hormonitasot, ovuloiko normaalisti, munatorvien aukiolo ja kohtu. Sitten kun pitkälle mennään, niin sitten voi tulla kromosomitutkimuksia kummallekin, veren hyytymistekijöitä, kilpirauhasia jne.Tuossa lapsettomuuspalstalla on paljon tietoa.Yksityiselle voi mennä koska vain ja varsinkin jos on epäsäännöllinen kierto, niin mä menisin ainakin heti.


Voithan käydä yksityisellä gynellä joka tsekkaa onko sinulla ylipäätään paikat kunnossa ja onko ovulaatiota tapahtumassa / tapahtunut.Kysy gyneltä mihin aikaa kierrosta siellä kannattaa käydä jotta hän näkee tarvittavat jutut ultralla.Onnea kuitenkin yritykseen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En kuitenkaan pitkittäisi turhaan lääkärissä käyntiä. Minä hakeuduin lapsettomuustutkimuksiin kun yritystä oli ollut 11kk.

Ystäväni kävi 4kk yrityksen jälkee gynellä kun menkat eivät tulleet ja hänellä todettiin pco eli hänellä ei tullut ovulaatiota. Hän söi ovulaation aiheuttavaa lääkettä pari kiertoa ja tuli raskaaksi.

Meillä meni vähän kauemmin... Neljä hoitoa ja 3 vuotta. Sitten saimmekin kerralla kaksi vauvaa :)


tutkimuksethan sitten aloitetaan kai aina miehestä koska sperman laatu on nopeampi ja helpompi tutkia. Voitte tutkituttaa senkin ihan itsenäisesti, esim. Helsingissä on ainakin joku androloginen lääkäri vai mikähän se oli Bulevardilla. Näyte sinne aamulla purkissa (saa tilattua puhelimitse/sähköpostilla) ja tulokset tulee myöhemmin.Tiedättepähän sitten ainakin mistä mahd. ongelma (ei) voi johtua.Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat