Vierailija

Tunnun olevan tuttavapiirissä ihan yksin perheeni kanssa ajatuksineni, että kun meille tulee jokin tuttu lastensa kanssa käymään, niin meidän viidestä lapsesta niiden huoneisiin ei mennä, jotka eivät ole sillä hetkellä kotona. Eli jos joku vaikka tulee parin pienen lapsen kanssa käymään, niin on heille mahdoton ajatus se, että lapset leikkivät pienempien lasten huoneissa heidän tavaroillaan, ja ei käydä esim. sotkemassa 15-vuotiaan huonetta ja tavaroita. Mitä sinä ajattelet?

Kommentit (9)

Meillä ei vielä ole tuota tilannetta, kun omat lapset on vielä pieniä, mutta kyllä olen kanssasi samoilla linjoilla! Eri asia on, jos lastenhuone on yhteinen ja siellä on myös pienemmille sopivia leluja. Tietenkään silloinkaan ei mennä isomman tavaroita sotkemaan!

Pikkusiskonsa saa käydä siellä leikkimässä tietyillä jutuilla (isosisko on erikseen sanonut mihin saa koskea). Vierailla lapsilla ei ole sinne mitään asiaa, vaikkakin se huone tuntuu kovasti kiinnostavan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eli jos lapset eivät ole kotona, huoneisiin ei mennä. Nimenomaan noin päin, että isompien huoneisiin ei ole pienillä asiaa, jos asukkaat eivät ole valvomassa. Toisin päin tuskin on tarvetta valvoa samalla tavalla, jos 15-vuotias vieras haluaa leikkiä Legoilla, hän saa sen kyllä tehdä...

että kyllä meillä lapset saavat mennä lastenhuoneisiin. Mitä ne lapset siellä olohuoneen sohvillakaan istuu?Mutta eihän nyt 5-vuotiaalla ole muutenkaan asiaa 15-vuotiaan huoneeseen, oli tämä paikalla tai ei.

Joku 15-vee suuttuu täydestä syystä jos hänen huoneensa käy joku sotkemassa. Kyllä sellainen raja on täysin oikeutettu. Mielestäni lastenhuone riittää aivan hyvin. Ei lapsia tartte päästää mihinkään mihin ei tahdo, esim. vanhempien makuu- tai työhuone ei mun mielestä ole myöskään ollenkaan lasten leikkipaikka. Meillä ei saa myöskään pienet vieraat kiivetä isojen lasten sänkyihin, koska ne ovat heille tärkeitä henkilökohtaisia reviirejä (meillä ei kaikilla ole omia huoneita) ja he pitävät siellä omia tärkeitä juttujaan. Kyllä saat pitää hyvin omien isojesi puolta tällä tavalla, jos joku sitä ihmettelee niin ihmetelköön. Varmaan heillä ei vielä ole isoja lapsia jotka todellakin tarvitsevat omaa reviiriä ja rauhaa enemmän kuin pikkulapset.Minusta on myös asiallista toivoa, että lapset yhdessä panevat lelut takaisin kun vierailu on lopuillaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat