Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

alle 3-vuotias ei pysty päivähoidossa pitämään mielessään äitiään. Nyt kun mun mukula täyttää kohta 3 vuotta, olen viimein ymmärtänyt mitä sillä tarkoitetaan. Kolmevuotias rupeaa jo ymmärtämään, missä äiti on, mitä mahdollisesti tekemässä, hänellä alkaa jo olla käsitystä ajasta ja paikasta ja asioiden jatkuvuudesta. Eihän 1-2 vuotiaalla ole mitään työkaluja käsitellä sitä äidin puuttumista yhtään pitemmälle kuin " äiti poissa, ahdistaa" .Ajattelepa vaikka niin, että miehesi lähtee joka päivä jonnekin, et yhtään käsitä minne. Mies yrittää sulle asiaa selittää käsittein, jotka ei sano sulle mitään. Et tiedä, tuleeko mies takaisin, ja milloin. Kyllä sitä kestäisi ja kai siihen tottuisi, mutta takuulla ae olisi jollain tasolla stressaavaa.

Kommentit (5)

Esikoisemme oli hieman alle 3-vuotias aloittaessan kerhon ja hän käsitti jo sen, että äiti tulee sitten hakemaan. Se oli tärkeä seikka, mikä käytiin läpi monta viikkoa joka kerta ennen kerhoon menoa.Pienempi lapsi ei sitä vielä ymmärrä.

2vko: n päästä joudun viemään vuodenvanhan hoitoon päiväkotiin ja suru/ahdistus on äidilläkin suuri, kun arvaan että tämä on kauhistus lapselleni joka on muutenkin kova vierastamaan. Sydäntä sarkee, mutta vaihtoehtoja ei ole

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat