Vierailija

Mikä ihme siinä on että yöunille meno on niin vaikeeta. " Nukahti" jo kerran mutta kun sain vietyä sänkyynsä niin heti nousi istumaan ja silmät oli kirkkaana. Niin ja ikää on kaikki 10 kk

Kommentit (16)

Harvemmin kai yli vuodenikäinen nukkuu kaksia unia, meillä jääneet pois jo tuossa 9 kk kieppeillä. Meillä nuorin 6 kk ja hän nukkuu kahdet unet, mutta tuskin pitkään. Toiset päikkärit pois ja klo 20 yöunille niin jää sitä omaa aikaa iltaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siis mitä, 6kk lapsi nukkuu 2 päikkärit? Onkohan meidän 6kk sitten jotenkin outo, koska nukkuu suunnilleen näin:

herää 07.30-8.00

aamu-unet klo 10, nukkuu ainakin tunnin joskus jopa 2

n klo 14-15 taas tulee väsy, nukkuu sen tunnin pari

nyt on alkanut nukkumaan myös 18 aikaan ja herää viim 20.00

valvoo 21.30-23.30Olemme yrittäneet vähentää päivän unta, mutta ei siitä tulee muuta kuin kiukkuamista kun toinen on ihan väsynyt. Olemme yrittäneet laittaa nukkumaan illalla aikaisemmin, mutta ei..

No, tällä kaavalla mennään, en näe mitään syytä, miksi lapsen pitäisi osata nukkua samoin kuin isommatkin.Tämä nukkumisrytmi homma on lähtöisin siitä, että äidit haluaa tietyn päivärytmin ja omaa aikaa ja ties mitä. Annetaanpa vauvojen nukkua silloin kun huvittaa ei ole vielä keksitty lakia mikä määräisi nukkumaanmenoajat. Vanhemmat voisi vaan sopeutua hommaan kun lapsia on saatettu maailmaan mix helvetissä kaiken pitäs olla niin vitun kätevää ja helppoo?

Unentarve on lapsillakin erilainen. Ei se ole ainut oikea vaihtoehto miten teillä on ja tehdään! Täälläpäin ilmeisesti outoa porukkaa kun monella tutulla jolla samanikäinen lapsi kuin meillä, siis n.1v3kk, nukkuu silloin tällöin vielä kahdet unet. Meilläkin kahdet unet nukutaan vain jos yöunet jääneet lyhyeksi=6 tuntia tai niillä main. Ja sillä ei kyllä ole mitään vaikutusta. Olen kyllä kokeillut sitä että nukkuu vain yhdet unet, mutta useimmiten se ei auta yhtään illalla nukahtamista!!

Meillä ei rytmiä edes yritetä hakea, ikää 7kk. Vielä on hampaiden tulo, liikkumaan lähteminen sun muut edessä ja kaveri menee yhentoista aikaan nukkumaan. Sopii mainiosti, ei herää ennen kaheksaa ja tuskin ite olisin edes harkitsemassa (unelmoimassa kyllä) nukkumista ennen yhtä. Jos nukuttaa, antakaa nukkua nimittäin ku herättelee pientä niin unenpöperössä on vaikeempi olla mukava ja lettanen.

Meillä lapsi 1v3kk ja viime viikolla ennätys oli se, että yhtenä yönä nukahti vasta yhden aikaan. Tiedän tunteesi, hermostuttavaa ja ärsyttävää kun ei edes illalla saa hetken omaa aikaa. Meillä on aina pysytty samoissa " rutiineissa" , on hyräilty, silitelty ja vaikka mitä. Huone on pimeä, mutta kun ei uni tule niin se ei vaan tule väkisin.

Olen vain koittanut ajatella että ehkä aika auttaa asiaan, kun päiväunet vähenee. Nyt on hakusessa nukkuako yhdet vai vielä kahdet unet.Tsemppiä teille! =)

Aamulla oli tarkoitus lähteä lapsen kanssa shoppailemaan mutta todennäköisesti nukutaan taas puolille päivää, joten siihen jäi shoppailut.

joka ilta? Ne auttavat kummasti pientä tietämään mitä tulee tapahtumaan ja näin auttavat nukahtamaan.Yritä itse rauhoittua. Vauva aistii sen, jos olet todella ärtynyt ja hermostunut.Nukuta säännönmukaisesti omaan sänkyynsä, että vauva oppii tietämään, että sinne nukahdetaan ja siellä myös nukutaan. Päiväunille kannattaa nukuttaa toiseen paikkaan erotukseksi yöunipaikasta.Auttaisiko lapselle laulu/hyräily, selän silittäminen tai muu rauhallinen toiminta, jossa nukuttaja (äiti tai isä) on läsnä. Meillä 10kk vanha nukahti nopeasti korvan hiplaamiseen. Se jotenkin rauhoitti häntä.Tässä nyt muutama vinkki. Toivottavasti saat pikkuisen nukahtamaan.

vauva 7kk ja selvästi väsyny mutta kun ei vaan haluu. liikkuminen niin paljon hauskempaa ja viihdykettä pitää olla. aamulla taas nukkuu kui pitkään tahansa. argh!Eiköhän se nuku sitten kun on 15v.

Iltarutiinit ovat aina samoja, joten siitä ei voi olla kyse. Päiväunet nukkuu klo 13-15.30. Mitä mieltä olette, pitäisikö herättää aiemmin?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat