Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tunkee kädet vaippaan, kaivelee sieltä tuotoksiaan, roplaa alapäätään, ei tunnu soosit pikkareissa tai vaipassa haittaavan.Esikoinen ei suostunut vaippaa käyttämään sitten 1v2kk ja oli siis täysin päivä- ja yökuiva. Mikä ihme menee vikaan kuopuksen kanssa?

Sivut

Kommentit (23)

Joka on nyt ehkä kuukauden verran ollut päiväkuiva mutta nyt viikko sitten oltiin vasta ensimmäistä kertaa pidemmällä kauppareissulla ilman vaippaa ja hyvin meni. ja nyt ehkä pari vko yövaipat on ollut kuivia ja viime yön oli ekaa kertaa ilman vaippaa. Kerran kävi yöllä pissalla ja sit taas aamulla meni pissalle. eli nyt on alkanut aika kivasti menemään ja selkeästi on joku "herkkyys" koska nyt on ensimmäistä kertaa oikeastaan itsekin asiasta oikeasti kiinnostunut ja sillon kun oli öisin vaippa niin tuli siltikin herättään et pissattaa. Kokeiltiin pottaharjotteliúja jo aikasemminkin mutta varsinaista mielenkiintoa ei silloin ollut ja pissat meni minne sattuu niin jätettiin homma kokonaan ja nyt heinäkuun lopussa alettiin kokeilemaan uudestaan ja sit lähti menemään jo paremmin.

on ihan täysin vaipoissa, joskus vahingossa saattaa tulla pissat pottaan. Esikoinenkin on vasta pari kuukautta ollut päiväkuiva, mutta edelleen kakkaa vain vaippaan. Tympii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

älä huolestu. Pojat oppii kuivaksi ja yleensä rakon hallinnan myöhemmin kuin tytöt. meillä tytöt ovat oppineet 2v ja pojat aika tasan 3v. jos tekee kovin suuren numeron asiasta se vain pitkityy.. `` Muista että kakkaus on aina lapsen hyvä työ. ``

Meillä yli 3-vuotias poika, joka on vielä täysin vaipoissa. Just eilen oli tarhan kanssa tapaaminen noista meidän lapsista ja siitä miten menee... Poika on kaikessa noin vuotta ikäistään edellä, mutta sanoivat tarhastakin, että ei ole vielä valmis kuivaksiopetteluun. Ovat siis sielläkin kokeilleet - ja samoin tuloksin, kuin me kotonakin. Poika ei halua mennä potalle/pöntölle. Jos saa houkuteltua istumaan vähäksi aikaa, niin siinä istua möllöttää vähän aikaa ja sanoo vain "ei tule pissiä". Ja heti kun vaipan laittaa, niin pissi tulee.Kesälläkin kokeiltiin olla ilman vaippaa ja tuloksena oli, että joka kerran kun alkoi pissittään/kakattamaan, niin poika tuli itku kurkussa "äiti, äiti, äkkiä vaippa, tulee pissi". Ja pidättää aina niin kauan, että se vaippa on.Joillakin siihen menee vain kauemmin. Tarhasta sanoivat ihan suoraan, ettei ole kiirettä, kun poika ei ole valmis. Todttiin vain yhdessä, että yritetään aina houkutella vähäksi aikaa istumaan pöntölle. Sekin on jo hyvä juttu. Kyllä se sieltä aikanaan tulee. :)

ikää oli 2v ja 8 kk, pienen houkuttelun jälkeen yritti ja osasikin, ja vaipat jäi 2 päivässä pois, yö- ja päiväkuiva kerralla. Aiemmin ei suostunut edes yrittämään, kauhea huuto tuli.

itse olin epätoivoinen omien tuplieni kanssa, mutta sitten se vaan tapahtui ja ikää oli 2v. 9kk kun oppivat täysin kuiviksi. Lapset ovat erilaisia.

on sillä varmasti syviä psyykkisiä vaikutuksia esim. sosiaalisessa elämässä. Olla päiväkodissa ainoa vaippapylly (ja tod.näk. vielä pienten puolella, koska isojen puolella ei vaippoja enää käytetä). Entäs yökyläilyt ja johan se vaippa näkyykin (ja tietysti paskavaippa haiseekin) ulospäin. HEI HALOO!

MInun tyttö, nyt 4v, ei suostunut potalle ennenkuin oli 2v10kk. Sitten olikin kuukaudessa päiväkuiva eikä vaippaa käyttänyt 3v jälk. (paitsi öisin).

Yövaippa yhä. Sikeäuninen tapaus.Ei ne vaippa jalassa kouluun mee :) kyllä ehtii, elä stressaa!

ja anna olla taas täysin vaipoissa. Potta pois viikoksi pariksi ja yritys uudelleen.Sun stressi tarttuu lapseen.Mun poikaa potatettu /pytytetty n. 1 v saakka ja potta välillä pannassa kun tuntuu ettei ole herkkyyskausi menossa . 2 v 7 kk otettiin tehokuuri, ilman vaippa ja alapää paljaana kotona. Siis viime talvena. Muutaman kerran pidettiin tauko ettemme puhuneetkaan pottailusta.Sit taas kokeiluaja harjoittelua kehiin.N. 2 v. 8 kk alkoi pissa tulla pottaan, pikkuhiljaa useammin ja useammin, sitten kesällä vaipat pois ulkona, loppukesästä jo päiväunivaippakin pois. Kakka teetti töitä ja nyt ollaan vihdoin rohkaistuttu kakkaamaankin pottaan (ensin teki terassille ja metsään kun pitelin kainaloista ja opetteli kakkaamaan seisomisen sijasta istualtaan :)Nyt 3 v 2 kk enää yöpissavaippa ja sekin jäänee ajallaan pois.Kyseessä poika meillä ja on vaatinut asteittaista opettelua. Ja sen oman kiinostuksen ja palkinnot aluksi suorituksista :)Mä myönnän että mua ketutti suuresti kun iso poika p*skoo vaippaan ja varmaan harmituksen lapsi vaistosi. Siksi pidettiin breikki ehkä enemmän äidin hermojen takia.

mutta 2,5-vuotiaana oppi sitten aivan yhtäkkiä. Harvat ovat oikeasti kuivia ennen tuota ikää, vaipattomiakin pitää vessattaa jatkuvasti, ettei tule housuun.

Lainaus:

on sillä varmasti syviä psyykkisiä vaikutuksia esim. sosiaalisessa elämässä. Olla päiväkodissa ainoa vaippapylly (ja tod.näk. vielä pienten puolella, koska isojen puolella ei vaippoja enää käytetä). Entäs yökyläilyt ja johan se vaippa näkyykin (ja tietysti paskavaippa haiseekin) ulospäin. HEI HALOO!
Ei ole muuten lainkaan tavatonta, että isommillakin on vaippa.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat