Vierailija

Vai meneekö kaikki fyysisen väkivallan piikkiin? Mihin raja vedetään???

Kommentit (9)

huoltaja oli kasvatustarkoituksessa aiheuttanut lapselle kipua tukistamalla ja luunappeja antamalla. Huoltaja tuomittiin rangaistukseen lievästä pahoinpitelystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ajattelinki että olenko ainut joka edes sävähtää väkivaltasuuksista... Väki noissa joissain keskusteluista sanoo et " ei kai vaan tukkapöllyä, korkeintaan luunappi..." ja muuta. Hirvee olo itelleen tulee ku ees ajatuksena päässä käväsee.

Pari luunappia.. Silti lapseni ei ole saanut henkisiä traumoja. Ehkä se osoittaa et olen " huono" vanhempi.. Kuitenkin pahoinpitely on asia erikseen.

siis ei saa esim suuttua niin että satuttaa lasta, vaikkei se tarkoitus olisi ollutkaan. Ei saa retuuttaa lasta jäähylle tai pidellä väkisin paikoillaan tavalla joka satuttaa, vaikkei satuttaminen olisikaan varsinainen TARKOITUS.Sen sijaan suuremmasta pahasta pelastamiseksi joutuu joskus satuttamaan tarkoituksellakin: esimerkiksi hammaslääkäriin pitää viedä, suurin osa rokotuksista antaa, autonallejuoksevaa tai avantoon pudonnutta lasta otetaan kiinnisiitä mistä saadaa jne. eikä se silti ole pahoinpitelyä.Tottelemattoman lapsen läpsiminen, tukkapölly jne EI ole " suuremasta pahasta pelastamista" vaikka jotkut nii väittävätkin, koska on luotettavasti osoitettu, että parempiakin keinoja on ja niiden käyttämiseen on aikaa, jos halua vain on. Eihän kukaan enää usko siihenkään, että keuhokuume paranee suoneniskennällä, vaikka ennenvanhaan sitä pidettiin parhaana mahollisena menetelmänä - nykyään on todistettu toisin.

Miksi kysyt? Eikö oma psyyke kestä kasvattamaan lasta ilman väkivaltaa edellä mainitut täyttää fyysisen väkivallan kriteerit ja yleensä se joka lyö käyttää lisänä myös henkistä väkivaltaa. Niin moni vanhempi saa kai jotain säväreitä toimiessaan noin ihan sairasta, mut totta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat