Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meillä on 5-vuotias leikattu tyttökissa, joka on nyt viime aikoina alkanut tekemään sellaista, että pissii lavuaareihin...

Kissan hiekkalaatikko on siisti, sinne pääsee helposti, hiekkamerkkiä ei ole vaihdettu, ruokaa & vettä on koko ajan saatavilla eli ns. perustarpeet kissalla on kunnossa. Ja laatikolla käy kyllä kakalla, mutta pissat tarvii sitten liritellä lavuaariin.

Vessan lavuaariin ei käy pissimässä, kun vaan muistan peittää lavuaarin pyyhkeellä, mutta sittenpä tuo keksi, että myös keittiön lavuaariin voi pissata... Ärsyttää, kun aina kun on lähdössä johonkin, täytyy huolehtia, että on lavuaarit peitetty, makuuhuoneiden ovet kiinni (ettei mene sänkyihin vaikka pissalle) yms.Eli osaisiko joku sanoa, mistä moinen käytös voi johtua? Ja ennen kaikkea: miten sen saa loppumaan?

Kommentit (12)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kissa juo tosi usein ja lähestulkoon mistä vaan, missä vettä on (koiran vesikupista, omastaan, astioista). Joku mulle tuosta diabeteksestä mainitsikin, kun kerroin, että kissa juo usein - nyt uutena ilmiönä on tullut tuo pissiminen. Voi itku.

ei meillä mun mielestä mitään erityistä ole viime aikoina tapahtunut; tiedä sitten mitä tuo kisu ajattelee... Naapurissa kyllä remontoidaan, mutta sitä on jatkunut nyt kuukauden päivät. Hiekkamerkki on sama ollut aina.

Jotenkin tuo kissa on tosi levoton koko ajan, naukuu pitkin asuntoa, hyppii pöydille ja ikkunalaudoille jne. Käy vähän väliä syömässä ja juomassa.Mutta kiitos näistä vinkeistänne!

Meillä tyttökissa aloitti saman n. 5-vuotiaana. Siihen liittyi stressi (meille tuli silloin vauva). Ensin pissaili vauvan pyyhkeille, sitten niitä ei KOSKAAN enää jätetty lojumaan, kissa alkoi pissata meidän sänkyyn. KÄÄK. Hankitiin siinä vaiheessa Feliway-nimistä kissaferomonivalmistetta, joka päästää ilmaan kissaa rauhoittavia aineita. Eläinlääkäri suositteli. Sen " avulla" loppui sänkyyn pissiminen, mutta yhä pissaa lavuaariin silloin tällöin. Vessassa onneksi. Se ei haittaa, kun osaa pissata just viemärin kohdalle :) Keittiössä en samaa sietäisi.Suosittelen siis: Feliway nimistä feromonia, joko haihdutin pistorasiaan tai suhkupullo, josta itse suihkutellaan tiettyihin paikkoihin. Purkissa ohjeet. Tosi hyvä! Saa eläinkaupoista. Sitä suihkutetaan sinne, misse ei haluta kissan pissaavan/raapivan. Se tuoksu on kissalle niin mieluinen, että se ei halua pissalla sitä tuhota.TOinen: jos teillä on jotakin stressaavaa kotona, niin mieti mitä voit tehdä? Remontti? Naapurin remontti? Joku uusi vahva haju? Etenkin pissalaatikon lähellä? Uusi aine jolla peset pissalaatikon? Uusi hiekkamerkki? jne.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat