Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Hei!

Mielipiteitä kaipailisin. Meillä on hyvin liikunnallinen 3-vuotias poika ja olemme ajatelleeet, että hän saisi aloittaa leikin varjolla jonkin kivan harrastuksen. Olemme päätyneet uintiin tai tanssiin, mutta kumpi - siinä pulma! PK-seudulla tarjontaa on hirmuisesti eli siitä ei ole kyse. Myöskään raha ei ole ongelma tässä. Siksi ajattelin kysäistä asiallisia mielipiteitä täältä.Ja ei, emme todellakaan ole tähtäämässä poikaamme uudeksi Nurejeviksi tai Thorpeksi, vaan lähinnä haluaisimme tarjota hänelle mahdollisuuden tehdä enemmän sitä, mistä hän niin kovasti tykkää!

Kommentit (7)

eli siellä on vanhemmat altaassa mukana. Tanssissa hän olisi jo ryhmän mukana " itsekseen" (= sää jännität salin oven ulkopuolella).Kumpaa tahdotte lapselle?

Perheen yhteistä harrastusta (ja muista että uimataodottomalle tuo uinti on sitä, että sinä kannattelet mahan alta, joten liikunta jää ehkä hieman vähemmälle, kuin yhdessäolo ja hauska leikki.

Vai lapsen " omaa" juttua, jossa ohjaaja on auktoriteetti, ette te.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

StepUpissa on mm. minilattarit -ryhmä, jossa aikuinen osallistuu lapsen tanssitunneille.

Midancessa ja Showssa taas lapsi käy tunnilla yksin.Ja lisäksi on myös muilla yrityksillä hyviä jumppatunteja, joissa tehdään temppuja erillaisilla telineillä (mm. Hertsikassa on hyvä paikka)!

Ovat aivan tohkeissaan. Esikoisella on atooppinen iho, joka ei hirveästi tykkää kloorista, joten ei paljon uintia mietitty, muuten kuin sitten uimakoulua kesällä.Ja äitinä sanon, että mieluummin notkun joka viikko tanssitunnin eteisessä ja käyn komeissa tanssiopiston näytöksissä kuin uimahallissa...

4-vuotiaana hän siirtyy toiseen uimakouluun, jossa saa jatkaa itsenäistä uintiharrastustaan.Meillä siis 2 tyttöä, jotka harrastavat sekä uintia, että tanssia. Väärästä sukupuolesta huolimatta annan oman kommenttini.Itse kannatan tanssia sen takia, että siinä oppii kropan hallintaa. Tulevia vuosia ajatellen, niin sitä voi jatkaa ikuisuuksiin asti ihan vain harrastuspohjalta ja on ties kuinka monta eri lajia, josta valita.

Uintiakin toki voi harrastaa itsekseen, mutta meillä on pian vastassa tilanne, että esikoinen (5 v) on edennyt jo niin pitkälle, että kohta uinti rupeaa olemaan enemmän kilpailunomaista toimintaa, kuin harrastus.

Itse en ajatuksesta pidä, sillä omat urheiluharrastukseni ovat aikoinaan päättyneet juuri näiden pakollisten kilpailuiden ja esiintymisten johdosta. Harrastuksistani katosi nimenomaan se harrastuksen ilo!Tanssin hyvä puoli on nimenomaan lajin monipuolisuus. Aina voi vaihtaa showsta latinotansseihin, baletista hip hoppiin. Uinti on uintia ja vaihtoehtoina on vain perusuinti, hypyt, tai taitouinti.Meille uinti on kuitenkin olennaisen tärkeä asia veneilyharrastuksen takia.

En ole tuota kilpailupuolta ja etenemistä ajatellutkaan. Valinta on siis selvä: Tanssi harrastuksena ja perheen kesken uintia. En missään nimessä haluaisi, että poika joutuisi siihen kilpailukierteeseen, mitä monissa joukkuelajeissakin on, vaikka kuinka vannottaisiin, että " kaikki pelaa" . Luvassa on siis jatkossakin alamittainen jätkä roikkumassa äidin puntissa ja kinuamassa, että " äiti tuu tanssiin mun kaa" . :-)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat