Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meillä on Siemensin aivan vasta ostettu tiskikone (yks perhanan murheenkryyni). Menee kohta hermot kun se näyttää jättävän astioihin pesuainejäämiä vaikka mitä kikkoja yrittäis. Aina saa huuhdella kipot ennenkuin uskaltaa syödä. On kokeiltu tabletteja ja jauhemaisia pesuaineita, on veivattu kirkasteen määrä isompaan ja pienempään. Paikallinen vesikin on pehmeää niin että pehmennyssuolaa ei tartte käyttää. Potkin kohta pihalle koko koneen, alkaa olla ikävä vanhaa Cylindaa joka pesi aina kunnolla. Onko joku tietty pesuainemerkki hyvä, kannattaako kokeilla nestemäistä?

Kommentit (9)

Sit keksimme, että poistoletku oli jotenkin jyrkässä mutkassa yhdistetty altaan viemäriputkeen, että moskaa kertyi siihen väliin. Kun vaihdettiin letkun paikkaa, ei ongelmaa enää esiintynyt.

Että kurkatkaa ainakin tiskikaappiin!

Irrota myös ne " lavat" mitkä pyörittävät vettä, huuhtele ne ja katso ettei ole sisällä mitään ruoan jämiä ja liitä takaisin... Ja PESE se pesukone!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Seuraavat jutut kannattaa tarkistaa:

- poistoletkun asento on tärkeä, myös siksi, että jos letku tekee tiukan mutkan, se syöpyy herkästi puhki. Meillä kävi juuri niin viime elokuussa ja seurauksena oli mittava kosteusvahinko keittiöön. Kone ja letku olivat kolme vuotta vanhat! Mutta se pesuaine on aika vahva myrkky, joten jos sitä kerääntyy poistoletkun mutkaan, se syöpyy kyllä puhki ja aika nopeastikin.- Pääseekö koneen suihkuttimet pyörimään esteettä? Tarkista siis se, miten lataat koneeseen astiat. Jos joku astia on korkealla ja estää kunnollisen pyörinnän, pesujälki on epätasaista- Kokeile lisää eri pesuainemerkkejä. Itse tykkään, että pesuainetabletit ovat olleet ainakin meidän AEG:ssä parhaita ja nestemäinen ihan onnetonta. Meillä on nyt eka krt Sun-konetiskiainetta, nestemäistä, ja se jättää astiat likaiseksi. Tämä voi kuitenkin olla jossakin määrin konekohtaista, joten kannattaa testailla.- Onhan vesihananne varmasti kunnolla auki ja avautuuhan koneen pesuainelokero kunnolla...? Kuulostavat itsestäänselviltä asioilta, mutta esim. omassa uudessa keittiönhanassamme on pesukoneen hana ihan älytön, jää herkästi puoliksi kiinni.¨Voisit kokeilla soittaa myös koneesi myyneeseen liikkeeseen ja kysyä sieltä maahantuojan palvelunumeroa. Osaavat varmasti antaa viisaampia ohjeita.

Olen tarkistanut suihkuvarret ja ne oli ok, samoin sihdin putsasin mutta siinä ei edes ollut merkittävästi töhnää. Hana aukeaa ihan ok. Letkutkin näyttäs olevan niin hyvin kun ne nyt ylipäänsä saa laitettua. Joten kai vika on sitten pesuaineessa tai kirkasteen määrässä. Täytynee kokeilla useampia merkkejä, turhauttaa vaan ostaa montaa eri sorttia jos sitten ei kuitenkaan auta.

Vuosimalli 2000 Rosenlew pesee edelleen kunnolla,

joten uusien koneiden kohdalla suunnitteljoilla on

on pahasti astianpesussa asian ydin hukassa

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat