Vierailija

Onko esim. todettu, että 4-6 kuukauden välillä kiinteiden aloittaminen lisää ruoansulatusongelmia, heikentää vastustuskykyä tms. vai mikä suositukseen on ollut syynä?Ihan mielenkiinnosta kyselen (ja tueksi omaan päätöksentekoon kiinteiden aloittamisiän suhteen)

Kommentit (8)

diabetesriski moninkertaistuu. Tämä on osoitettu kahdessa eri tutkimuksessa. Siksi minusta tuo 6kk suositus on huono. Parempi olisi aloittaa jo viisikuisena vihanneksilla tms. ja sitten viljat ennen 6kk ikää.
Lapsi, perhe ja ruoka.

Imeväis- ja leikki-ikäisten lasten, odottavien ja imettävien äitien ravitsemussuositus.

Kaija Hasunen, Marja Kalavainen, Hilkka Keinonen, Hanna Lagström, Arja Lyytikäinen, Annika Nurttila, Terttu Peltola, Sanna Talvia

Julkaisuja 2004:11

ISBN 952-00-1528-0, ISSN 1236-2050

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

antaa muuta kun ä-maitoa ja d-vitskua. muusta ravinnosta ei siis ole mitään hyötyä eikä sille ole tarvetta, jos äidinmaitoa tulee riittävästi ja äiti pystyy imettämään ja lapsi imemään.eli suositus siksi, että on huomattu, että se riittää. miltä kuulostaa?jos ä-maito korvataan vastikkeilla niin lisäruokaa voi ruveta antamaan jo 4 kk iästä, korvike ei kumminkaan ole yhtä hyvää kuin hyvä äidinmaito, joten on se ja sama alkaa antaa kiinteitäkin.

lapsilla joita on imetetty pidempään, on pienempi riski sairastua diabetekseen. No ei vaan se ei koskenutkaan täysimeystä vaan yleensä ottaen.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat