Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meillä on vauva, nyt n. 2,5 kg. Syntymäpaino oli 1,6 kg, syntymä tapahtui rv 32.Vauvan saavuttaessa viime viikolla tuon 2,5 kg:n painon saimme luvan lähteä vähitellen ulkoilemaan (puoli tuntia aluksi, ja vartti lisää joka päivä). Missä vaiheessa olette uskaltautuneet " ihmisten ilmoille" muuten? ELi siis liikkumaan vapaasti vauvan kanssa kaupoissa, kylässä, yms.?Neuvolasta sanottiin etten saa vauvani kanssa osallistua äiti-lapsi-kerhoon lapsen näin pienellä painolla. Ainakin 3-kiloiseksi pitäisi kuulemma odottaa.Kommentit (9)

rv 31+4 syntynyt tyttö ja kyllä sitä kummasti vaan keksi kotona tekemistä kun ei voinut lähteä minnekkään! Tyttö on nyt puoli vuotias ja saattaa mennä montakin päivää että ei jakseta lähtee minnekkään, aina löytyy kotoo jotain rästiin jääneitä hommia mitä tehdä.

Itse en ehkä menisi seurakunnan kerhoon ihan vielä noin pienen kanssa, ainakaan jos kyseessä on perheen ensimmäinen lapsi. Jos kerhossa käy myös isompia lapsia ja/tai useamman lapsen äitejä kuopuksineen, sieltä saa kyllä melko todennäköisesti jonkun flunssan. Lisäksi voit itse sairastua, ja vauvaa on kyllä silloin raskasta hoitaa. (Jos teillä taas jo on isompia lapsia päivähoidossa tai koulussa, niin sittenhän tauteja tulee joka tapauksessa.)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta jo 4v. Syntyi joulukuussa ja loppiaiseksi päästiin kotiin. Tyttö oli kotosalla " koko talven" . Vasta maalis-huhtikuun vaihteessa, kun pahimmat infektiot oli ohi, lähdimme ihmisten ilmoille. Tosin -03 talvi oli täysin erilainen kuin tämä. Koko tammikuun ja muistaakseni vielä helmikuun puolellakin oli Helsingin seudulla -30 pakkasia, joten ulkoiluluvatkin saimme vasta ilmojen lauhduttua.

Meillä rv 34 syntynyt, harvakseltaan kaupoille uskaltauduttiin noin 1kk ikäisenä tai vähän yli. En menis tuone kerhoon noin pienen kanssa, kyllä sinne ehtii myöhemminkin.Nyt tyttö kohta 4kk, niin on alettu käymään perhekahvilassa yhdessä isomman lapsen kanssa...

Ninni-03:

Lainaus:


Esikoisemme syntyi 35+3, 1620g. Mitään erityistä infektioherkkyyttä ei ollut, mutta noin 3 kk:n ikään saakka piti vältellä paikkoja, jossa on paljon ihmisiä. Esim. lähikauppa oli ok, Citymarket ei :)


Esikoisemme syntyi 35+3, 1620g. Mitään erityistä infektioherkkyyttä ei ollut, mutta noin 3 kk:n ikään saakka piti vältellä paikkoja, jossa on paljon ihmisiä. Esim. lähikauppa oli ok, Citymarket ei :)Heippa,Kivaa että olet saanut pikkuisesi kotiin. Se sairaalassa juokseminen oli niin kovin rankkaa. Meidän neiti oli myös vajaa kolme kiloinen kun kotiutui. Ja vietti sairaalassa sen n. kuudauden. Eli oli kuitenkin jo kuukauden ikäinen kun kotiin pääsi. Ja nyt voi olla että saan täällä palstalla haukut, mutta kyllä jo ihan pian ruvettiin tekemään vaunulenkkejä. Ja varmasti muutaman viikon sisään kotiutumisesta Prismaankin, ym. keskustaan ja joka paikkaan mentiin. Ja varmaan sit parin kuukauden ikäisenä jo paikkoihin missä oli muitakin vauvoja, perhekahvilaan, ja neuvolatätin pitämälle äiti-vauva ryhmään, babybioon ym. Ja kun alussa neiti nukkui niin paljon, niin olikin kovin kiva käydä millon missäkin. Kun hän oli kuitenkin vaan niin vähän aikaa hereillä.Ja nyt 5kk ikäisenä on edelleen täysin terve. Mitään nuhaa tms. ei ole kertaakaan ollut. Taidan omistaa kyllä himan sellaisen asenteen, että jos ne pöpöt on tullakseen, niin kyllä ne sit tulee. Ettei sitä voi tynnyrissä asustella. Joten en nyt tietenkään ole kutsunut sairaita ihmisiä kylään. Mutten ole kieltänyt tulemastakaan, jos vieraat ovat sanoneet että sairastin muuten viime viikolla flunssaa, onko ok.Mutta jokainen tyylillään, sen olen ainakin oppinut ettei kukaan muu ole parempi kertomaan mikä on lapsellesi parasta kun sinä. Jotkut viihtyy paremmin hälinässä kun toiset sotkevat rytminsä totaalisesti.Toiv. löydät vauva/äippä kamuja itsellesi, ettei päiviä tarvitse yksin kotona kulutella, meillä ainakin tuo neuvolatätin pitämä kerho oli kiva, kun siinä oli saman ikäisiä vauvoja. Seurakunnan kerhot on kun siellä niin paljon isompia, niin vähän erilaista seuraa, tuntuu että meidän neitikin on vielä liian pieni sinne. Enemmän minä ainakin vielä tossa vaiheessa kaipasin itselleni seuraa, kun ei vauvat oikein vielä oikein toisistaan mitään ymmärrä. Jos asut Turun seudulla, voidaanhan mekin treffata.Mukavaa syksyistä talvea!

Mä jaksoin sillä, että lähdin vaunulenkeille. Meillä tosin jouduttiin välttämään vieraita paikkoja muutenkin, kun vauva tuppasi saamaan hirveitä hepuleita.Jos vauvalla ei ole ongelmia esim. keuhkojen kanssa, käyttäisin rohkeasti maalaisjärkeä. Jättäisin kerhot väliin parin, kolmen ekan kuukauden ajaksi, mutta kyllä sitten varmaan jo uskaltaa. Käsien pesu kannattaa muistaa, näin mahatautiaikaan muidenkin kuin keskosten vanhempien.Moni infektiolääkäri muuten on sitä mieltä, ettei menojen rauhoittaminen ekojen viikkojen ajaksi olisi yhtään huono idea täysiaikaisillekaan vauvoille. Täysin kotiin ei kuitenkaan tartte lukkiutua.

Nella1971:

Lainaus:


miten jaksoitte kotona oloa ja sitä ettei ihmisten ilmoille voinut mennä?

miten jaksoitte kotona oloa ja sitä ettei ihmisten ilmoille voinut mennä? mulla käy aika jo nyt pitkäksi ja seinät kaatuvat kotona päälle vaikka vauva on vasta vajaa 6 vko.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat