Vierailija

Nelivuotias menee tänään allergiatestiin (maustesarja). Pähkinästä selkeitä oireita. Onko kokemusta mille aineille yliherkkyyttä jos siitepölyallergiaan " liittyvä" . Raaka porkkana? Muita?

Kommentit (8)

Meidän 5,5 vuotiaalla todettiin koivu ja leppä allergia.

Hänellä on ollut jotain vaivoja suussa, kun syö esim. omenaa tai kanelia. Sanoo, että kurkussa tuntuu jotain ja myös selittää, että suussa maistuu pahalta, ei suostu syömään silloin paljon mitään. Sanoo, että maut maistuu jotenkin voimakkaasti. Osaako joku aikuinen allergikko sanoa, voiko nämä olla just ruoka-aine allergiaan liittyvää?Koivun ja lepän allergikko voi saada oireita:

Tuoreet hedelmät: omena, kirsikka, persikka, luumu, päärynä, kiivi, ananas, avokado, mango, nektari ja passioRaa´at juurekset: porkkana, palsternakka, selleri ja peruna, lanttuTuoreet vihannekset: tomaatti, paprikaOsa myös herkkiä pähkinöille, manteleille ja mausteille (sinappi, kumina, kurkuma, kaneli, inkivääri, valkopippuri), manteliOmena, päärynä ja persikka: lajien välillä suuria erojaKeitettäessä siis pitäisi kestää. Ja kaikki ei ole kaikille allergisia, vaan voi olla vain osalle siis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mulla on koivun ja lepän ristiin allergiana suht monta ruoka-aineallergiaa. Pavut, herneet, pähkinät, raa' at juurekset, omena (vihreitä omenoita voin syödä), muuta paprikat paitsi punainen, tomaatti suurina määrinä, kiiwi, kaali. Nämä kaikki aiheuttavat kihelmöintiä suussa, kutinaa ja pahimmillaan hengenahdistusta. Keittäminen poistaa ongelman. Silmät tulehtuvat jos raakoja kasviksiä käsitellessä pyyhkäisen vahingossa silmiä käsillä tai silmiin lentää nestettä esim. kuoriessa. Murrosiässä oli ehdottomasti oireet pahimmillaan.Suosittelen ehdottomasti siedätyshoitoa siitepölyallergiaan, itsellä on auttanut jo kahden vuoden jälkeen ja helpottaa myös ruoka-aineallergioita. Lapsellani oireet hävisivät lähes kokonaan siedätyksessä. Vähän vaivalloista ja aikaa vievää, mutta ehdottomasti kannattavaa.

.. omenalle, päärynälle, nektariinille ja persikalle. Pystyn kuitenkin syömään näitä kypsennettyinä. Allergian ala näyttää pikku hiljaa laajenevan, vielä 4 vuotta sitten sain oireita vain omenasta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat