Seuraa 


Hypoteettista pohdiskelua vielä, kevät aikaa täyttää papereita.Siis syksyllä hoitoon lähtemässä vauhdikkaat veljekset, ikää tuolloin 1v5kk ja 3v2kk. lapset olleet tähän asti kotona, toki muskarissa ja kerhossa ollaan käyty, esikoinen aloittaa muskarin yksin nyt keväällä. Toiveena heille hoitopaikka n. 1km päässä sijaitsevasta rakennuksesta, jossa päiväkoti ja päädyssä ryhmis. Sekä pk että ryhmis " mainostavat" tekevänsä retkiä lähiympäristöön.Päiväkoti suht iso (1 pienten ja 3 isojen ryhmää), iso, hyvin varusteltu piha, nuorehkoja hoitajia, liikuntasali. Ja päälle ne pk:n rutiinit niin hyvässä kuin huonossa.Ryhmiksessä 12 lasta, 3 hoitajaa. Pienehkö, erotettu piha, jossa kuitenkin liukumäki, keinut yms. viihdykettä. Nuo hoitajat vaan ovat aikas iäkkään puoleisia kaikki (mikä ei välttämättä ole huonoa asia..), mutta ryhmiksen pihalla näyttää porukka olevan huomattavasti harvemmin kuin pk:n. siis ihan hyvälläkään ilmalla ei näy ketään. ja me tosiaan arkisin oikeastaan päivittäin kuljetaan ohi (kerhoon, kauppaa, muskariin).Ja paljastan, ryhmis olis mun ykkösvaihtoehto näin noviisina ;)

Mutta mielipiteitä! Mitä ruksisitte hakupapereihin?Ja tiedän, että riippuu paikkatilanteesta yms. minne lapset pääsevät, hoitajat ehtivät mahd. vaihtua etc. mutta silti mietin jo nyt, kumman laittaisin ykkösvaihtoehdoksi.Kommentit (2)

Suosittelen ryhmistä. Meillä lapset aloitti hoidossa ryhmiksessä, kun ikää oli 1v 7kk ja 4v ja risat. Tosi tyytyväisiä valintaa olimme.

Meidän ryhmiksessä myös niin, että pk ja kaksi ryhmistä sijaitsee samalla piha-alueella. Kaikilla omat pihat.

Yksi selitys sille, että teidän ryhmiksen piha näyttää tyhjältä voi olla se, että ulkoilevat esim. pk:n pihalla. Näin ainakin meillä. Tosin meillä ulkoillaan myös paljon lähipuistoissa, metsissä tai esim. vaan kävelylenkillä.Ryhmiksen hoito on kodinomaisempaa kuin pk:ssa. Päivärytmi tietysti on, mutta joustaa tilanteen mukaan. Musta on ollut ihanaa huomata, miten hoitajilla on aikaa ja motivaatiota sylitellä ja muutenkin jakaa enemmän huomiota ihan pienille lapsille. Tämähä tietysti vaihtelee eri paikoissa, nämä kommentit siis koskee meidän kokemuksia :)En näe muuten yhtään huonona sitäkään, että hoitajilla olisi jo ikää =) Usein tuollaiset ns. vahat konkarit kyllä osaa hommansa =)Pk:ssa on toki myös paljon hyvää, mutta jos vaan pystyt vaikuttamaan hoitopaikkaan, niin hae ihmeessä ryhmikseen. Tuollainen pienempi yksikkö riittää aivan hyvin pienemmille lapsille ja varsinkin jos lähtevät hoitoon ekakertaa.Täällä meilläpäin on käytäntö, että lapset siirtyvät pk:n puolelle viisi vuotiaina. Silloin menevät ryhmään jossa on sekä viisivuotiaat että eskarit.Toivottavasti näistä kommenteista olisi apua sinulle :)Heikk@

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat