Seuraa 

Ajatus on jäädä kotiin hoitamaan ensimmäistä lastani ja ajatuksena olisi seuraavakin saada alulle jossain vaiheessa. :)Mutta minulla on töistä viime vuoden lomat sekä nyt äitiyslomalla kertyneet lomat pitämättä. Mikä on normaali käytäntö, että " palaatteko töihin" lomien ajaksi vai jäättekö suoraan hoitovapaalle, jolloin lomat kai maksettaisiin rahana (lomajan palkka ja lomaraha)? Onko tuossa käytännössä edes eroa?

Kommentit (5)

Kotihoidontukea voi hakea heti kun vanhempainvapaa loppuu vaikka olisitkin ns. töistä lomalla. Eli käytännössä siis töistä loma-ajan palkka plus kotihoidontuki päälle. Meillä lomarahat maksetaan kaikille tiettyinä aikoina oli sitten lomalla tai ei eli lomalla ollessa tulee normaali kuukausipalkka.Esikoisesta olin vanhempainvapaan jälkeen ensin 1kk " lomalla" , sitten 2kk hoitovapaalla ja sen jälkeen lapsella oli siskon tyttö 1kk hoitajana ja vielä heinäkuun oli kotona kun oli kesälomat. Kotihoidontukea sai vanhemapinvapaan lopusta siihen asti kun lapsi aloitti päivähoidon, vaikka olinkin ollut itse sekä ensin " lomalla" ja lopussa jo 2kk oikeasti töissäkin. Pointti on kai vain se ettei lapsi tarvitse muita hoitotukia.

Meillä lomaraha maksetaan juuri ennen kun loma pidetään. Jos nyt jään suoraan hoitovapaalle, nämä lomarahat jäävät luultavasti odottamaan töihinpaluutani? Mitä luultavimmin en kuitenkaan aio palata kyseiseen firmaan, joten nuo rahat kai saat sitten kun irtisanon itseni?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

lomarahat ja loma-ajan palkka vaikuttavat kotihoidontuen mahdolliseen lisäosaan (ja kuntalisään kunnasta riippuen). Eli jos tulot lomakuulta nousevat yli tietyn rajan, ei lisäosaa makseta. Meille selvisi vasta jälkikäteen, että joudumme maksamaan lisäosan tuesta takaisin, koska loma-ajan palkkaa ja lomarahaa ei jaeta koko vuoden tuloiksi (kuten kaikki muut työtulot) vaan ne lasketaan juuri sille kuukaudelle jona ne saa.Tämä ei tietenkään koske sinua jos saat muutenkin vain perusosan hoitorahasta.

En ole varma, mitä kaikkia vaihtoehtoja on olemassa, mutta itselläni loppui vuoden alussa vanhempainvapaa, jonka jälkeen jäin töistä vuosilomalle seuraavaksi 2 kuukaudeksi. Maaliskuun alussa aloitan hoitovapaan. Nämä 2 kuukautta voin pitää vanhoja, pitämättömiä lomia ja sitten vielä jossain vaiheessa töihin palatessani on sitten 30 pv lomaa jemmassa. Hoitovapaallahan uutta lomaa ei kerry. Saan siis tämän 2 kuukauden ajan normaalia kuukausipalkkaa, lomarahat maksetaan yrityksen käytännön mukaisesti kesä- ja joulukuussa -07.

Vielä sellainen tuli mieleen, että jos pitää ä-loman ja hoitovapaan välissä lomaa niin sinä aikana saa työantaja irtisanoa " normaalisti" , mut hoitovapaan ja ä-loman aikana ei. Eli jos olisi sellainen työnantaja joka kärkkyisi tilannetta irtisanoa vaikka siinä pelossa että aiot vielä tehdä lapsia niin ei kannata pitää lomia välissä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat