Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Viime yönä alkoi taas kauhea yskiminen ja historian perusteella ens yö edellistä pahempi. Pelottaa jos pitää vaikka yöllä lähteä sairaalaan, kenet saa toisen kanssa kotiin. Onks muita käytännön vinkkejä kun lapsi ulos hengittää, kostea ilma, pystyasento.

Kommentit (15)

kuulemma jo tuossa iässä alkaa helpottaa. Kamala kun viime kesänä tuli viimeksi (koko syksy ja talvi ilman flunssaa koko perhe!), yölläkin oli hellettä, kamalat pari yötä!!! ;((( Meillä tehdään seuraavat kikat: ikkuna tai ovi auki, poika peitteeseen käärittynä viileään ilmaan, Vicks voidetta hierotaan nenän alle, rintaan ja selkään. Pafusin kurkku" karkki" tai väkevä kurkkukarkki suuhun, PamolF särkylääkettä, kuumaa kaakaota, yskänlääkettä... kaikkeni siis aina yritän, jotta olo helpottuu... Meilläkin video pyörii, jotta rauhoittuu nopeammin. Löppuyö pääpuoli sängystä nostettu tyynyin tms. reilusti ylemmäksi!

4vkoa flunssaa joka eteni viikon sykleissä, eli neljä kertaa kahdella lapsella kuukauden sisään yhteensä 8 päivystyskäyntiä. Viime syksynä ei ainoatakaan laryngiittiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vanhimmalla lapsella oli joka vuosi pari, kolme kertaa laryngiitti ja muutaman kerran on vauhdilla sairaalaan lähdetty, kerran jopa lanssilla. Joskus poika on joutunut jäämään yöksi sairaalaan, joskus ei. Nyt kohtauksia ei ole ollut pariin vuoteen, joten toivotaan, että ei tulekaan enää. Poika nyt 10.Paras keino mielestäni on viedä lapsi heti ulos peittoon käärittynä, jos kohtaus tulee. Jos ei muutamassa minuutissa mene ohi niin sitten sairaalaan. Kerran meillä oli aika huono happi, kun sairaalaan päästiin, joten en uskaltaisi tuon sairauden kanssa leikkiä...

Seuraavana yönä voi kohtausta yrittää ehkäistä tuulettamalla yölläkin lapsen huonetta. Ja illalla kylpyyn tai ennenkaikkea höyryyn.

Kylmä juotavahan supistaa kurkunpäätä, joten sitä suosittelisin myös.

Kipulääkettä on myös hyvä antaa.Tsemppiä ja voimia sairasteluun. =)

Eli en tajunnu lääkäriin viedä, kun viimeks siellä sanottiin ettei lääkettä ole. No toivotaan et selvitään ens yöstä kunnialla. Onks moni joutunu lähtee yöllä sairaalaan tän takia? Mietin vaan kuin paljon syytä varautua lähtöön. Olen myös yh ja lapset on pieniä...

esikoisen astmakohtauksen takia. Ei sille minkään voi, pakkohan se on mennä. Jaksuja! Miksette muuten käyneet tänään päivällä omalla terveysasemalla?

Anna myös ennen yötä jotain kipulääkettä, sillä yskiminen ja itkeminen tekee nielun entistä kipeämmäksi. ja kuten tuolla ylempänä jo mainittiinkin, niin viileä ilma, syli ja rauhoittelu tepsivät monesti. Meillä pahimmat olivat kolme ekaa yötä. sitten helpotti paljon.

Saimme tämän vinkin taannoin kun olimme lähdössä kesämökille ja pelkäsin, että kohtaus tulee siellä.Laita tänä iltana lapsesi mennessä nukkumaan ikkuna pienelle raolle, niin huoneen ilma on raikasta. Käy vielä ennen nukkumaanmenoa tarkistamassa, että lapsella on peitto päällä.Tsemppiä ja toivotaan ettei tarvi lähteä yöllä päivystykseen.t. nimim. Been there ja monta kertaa kolmen laryngiittipotilaan kanssa

ketään lähellä jota pyytää apuun. Jotkut kehuvat pakastimen avaamista hyväksi kylmän lähteeksi ja Buranaa olen antanut heti oireiden alettua. Ja 3:lle, ei meillä ainakaan päivällä laryngiitti vaivaa, mutta annahan kun kello lähentelee 4 tai 5 aamuyöllä, niin johan yskittää.

Lapsi nopsasti vain peiton sisään, syliin ja viileää ilmaa. Sitten video pyöriin, että loppuu hätäinen itku ja hengittäminen helpottuu.

On kortisonia. Meillä on lääkäriltä lupa antaa laryngiitin aikana illalla tabletti. Ensimmäiseen laryngiittiyöhönhän se ei tietysti vaikuta, kun sitähän ei oikein osaa ennakoida. Ovat aika nihkeitä kait antamaan kortisonia, mutta meilläkin kaikilla kolmella lapsella ollut aika tujuja laryngiittejä, niin ollaan tällainen jippo saatu avuksi. Jostakin saa kait ostettua spiran kotiinkin?? Jos tilanne siis vaikea, niin kannattaa kysellä.

Kyllä vähän huolestutti ensin, kun ei tiennyt, mistä on kyse! Onneksi pahempaa hengenahdistusta ei ole ollut, mutta kamala haukkuyskä ja lapsi tietenkin ahdistunut ja levoton. Parin yön jälkeen sitten helpotti. Kova nuhatauti muutenkin, nyt itse olen ihan vuoteenomana. Nyt sitten puolivuotiaamme sai saman taudin, saa nähdä, haukutaanko ensi yönä taas...Tuleeko yleensä toisillekin lapsille sama samasta viruksesta? Vai onko lapsikohtaista?

Meillä 6-vuotias tyttö kuskattiin keväällä ambulanssilla sairaalaan pillit soiden, kun hengitystiet turpos umpeen kurkunpääntulehduksen takia. Oli ties kuinka mones jo, mutta koko ajan vaan pahempana iskee. Että pelko persiissä täälläkin aina kun tytölle flunssa tulee :-(

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat