Seuraa 

Eli monta päivää teidän piti olla saikulla lapsen syntymän jälkeen?

Ja oliko kyseessä eka lapsi vai...?

Sivut

Kommentit (30)

Laskin, että sinun viesti koski minua.Länsi-pohjan keskussairaalasta sai synnytysvalmennuksesta erään ohjelapun, jossa lukee näin: Hoitoaika on ensisynnyttäjillä yleensä 5 vrk ja uudelleensynnyttäjillä 3-4 vrk.Ehkäpä tämä on sitten kaupunkikohtaista...Olisin kyllä ollut valmis kotiin jo pari päivää aikaisemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä ainokaisemme syntyi 03/ 2006.

Synnytys kännistyi pe- iltana, sairaalaan menimme sitten yöllä n. klo. 01, lopulta synnytys kuitenkin päätyi sektioon la- aamuna kymmenen aikaan.

Kotiin pääsimme torstaina. Eli mitä siitä tulee... hoitoaika 1+ 5 lukee papereissa.

Sinänsä ei mitään ongelmia ollut, lapsi voi hyvin, bilirubiiniarvoja tosin seurattiin, mutta niissä ei ollut mitään häikkää. Minun vointi oli hyvä olosuhteisiin nähden. Olimme perhehuoneessa.

-04 Naistenklinikalla lähettiin ja päästiin kotia 10h synnytyksestä ja

-06 n.vrk kuluttua kotia.Kotia pääsyn ehtona oli että vauvalla ja äidillä kaikki kunnossa,vauva on pissannut ja kakannut ja lääkäri tarkastanut.

Jemin kera 5 lapsosen

ekasta (-93) 7. pv:nä synnytyksen jälkeen kotiin. Vauva kellastui ja biliarvojen seurannan vuoksi oltiin ekstraa.

toisesta (-95) 3. pv:nä synnytyksen jälkeen kotiin. Kohtuun oli jäänyt jotain riekaleita, mutta ne saatiin poistettuailman suurempia vippaskonsteja.

kolmannesta (-98) 7. päivänä kotiin, lapsi oli ennenaikainen, ja vietti päivän keskolassa, 5 pv tarkkailussa ja vuorokauden vierihoidossa.

neljännestä (-03) oltiin kotiinlähtöluvat saatu 13 tuntia synnytyksen jälkeen. Mutta mies pääsi hakemaan vasta kolme tuntia myöhemmin, eli vauvalla ikää silloin 16 tuntia. (tähän jälkiuomautus, että silloinen synnytyssairaala takasi paikan uudelleen synnyttäjälle vain, jos synnyttäjä lupaa lähteä normaalin synnytyksen jälkeisenä päivänä kotiin, eli yksi yö sairaalassa. Ja kun läpsi syntyi klo 20 kieppeissä, olisi meidät kotiutettu klo 9 seraavana aamuna. Ensisynnttäjillä tämä raja oli 2 yötä sairaalassa)

Synnytin esikoiseni OYS:issa 10/05 sunnuntai-iltapäivänä ja keskiviikko aamuna sain luvan lähteä kotiin. Imetys takkuili alkuun mutta sujui kuitenkin hyvin jo kotiinlähtöpäivänä.

Kylvetyksen kätilö opetti ja vaipanvaihto ehti tulla tutuksi tuona aikana. Olisin tullut hulluksi jos sinne olisi pitänyt jäädä vielä pariksi päiväksi! Kätilö synnytyssalissa sanoi että ensisynnyttäjiä pidetään yleensä 3-5vrk siellä, vähintään se 3 kuitenkin. En tiedä muista sairaaloista sitten..-H-

Höpöhöpö, ei ekasta joudu 5 päivää olemaan jos kaikki ok. En oo koskaan kuullutkaan tommosta väitettä. Kyllä se on se kolme päivää maksimi, jos kaikki on kunnossa.


synnytin TAYS:ssa elokuussa

ja pe-aamuna synty tyttö ja su-na iltapäivällä lääkärikierron jälkeen kotiuduttiin.

se oli ns.lyhki-hoito eli kahtena päivänä kotiutumisen jälkeen soitti Lyhki-hoitaja kotiin ja kysyi vauvan ja äidin kuulumiset ja oli puh:nro mihin olis saanut soittaa mihin vuorokauden aikaan vaan jos jotain ongelmia kotona olis tullut.

näin meillä siis lyhykäisyydessään niin ja 1.lapsi oli..

Vauvalla oli kaikki hyvin mutta itselläni vähän hutera olo kun menetin paljon verta. Oltiin perhehuoneessa, sain hyvin nukuttua joten viihdyttiin hyvin. Saatiin oikeastaan itse päättää milloin lähdetään.

Molempien synnytysten jälkeen olen kotiutunut 2 päivän (tai yön) kuluttua Esikoinen tosin jäi aikanaan vielä sairaalaan. Kummallakin kerralla maito nousi kunnolla vasta kotona. Molemmat olivat alatiesynnytyksiä; ekassa episiotomia, tokassa pieni repeämä.

Esikoinen syntyi keskellä viikkoa iltapäivällä ja neljä päivää oltiin sairaalassa. Normaali alatiesynnytys, epiduraali ja episiotomia. Raskausviikot 40+3

Kuopus syntyi aikaisin aamulla ja jouduttiin olemaan kaksi yötä osastolla sokeriarvojen vuoksi. Nopea alatiesynnytys, repeämä. Ei kivunlievitystä. Raskausviikot 40+5. Oltaisiin päästy kotiin jo seuraavana aamuna mutta noiden sokereiden vuoksi vauva oli tarkkailussa.Zeldatar, jännää kolmatta 35+1

Hei!

Meillä 3 lasta, vuosimallit -99, -01 ja -04. Esikoisen kanssa sairaalassa 5 pv koska syntyi sektiolla (lääkäri toivotti tervemenneeksi kotiin jo 2 pvän ikäisenä tarkastuksen jälkeen ja veti sitten takaisin, kun hoksasi, että vauva olikin syntynyt sektiolla. Osastolla oltiin siis 5 pv minun eikä vauvan takia), 2. ja 3. kanssa kotiin 2 pv:n iässä lastenlääkärin tarkastuksen jälkeen.

:) ONNANNAA

Tyttö syntyi torstaina aamuyöllä, tosin tulin sisään jo edellisenä päivänä puolenpäivän maissa. Lauantaina halusin lähteä kotiin vaikka olisivat kyllä pitäneet vielä päivän. Episiotomia tehtiin ja kohdunsuu repesi jota sitten leikkuusalissa ommeltiin. Häpyhuuliinkin taisi tulla repeämiä, mutta onneksi vauva voi hyvin. Aluksi en saanut nousta ollenkaan sängystä ja minulla oli katetri. Olo oli tosi heikko ja kipeä!Kotona sain sitten vielä kohtutulehduksen. :(

Tyttö oli aika iso, painoa 4075g ja pituutta 51cm.

Toisella kerralla sain poliklinikkasynnytyksen kuopus syntyi aamulla klo 7.16 ja puoli kuuden maissa illalla tultiin vauvan kanssa kotiin. Oli mielestäni aivan ihanaa päästä kotiin, omaan sänkyyn lepäämään.

Esikoinen syntyi 2003. Synnytys meni hyvin ja selvisin ilman epparia ja kahdella tikillä. 3vrk jouduin olemaan kun seuratttiin tulehdusarvoja. Lapsivesi oli vihreää mutta kaikki arvot kohdallaan.Kuopus syntyi 2005 ja 1vrk oltiin sairaalassa. Meinasin lähteä jo samana päivänä mutta lastenlääkäri ei ollut enää paikalla, joten odotin seuraavaan aamuun. Lääkäri tarkasti lapsen ja sanoi että voidaan jo lähteä kotiin.

Ensimmäinen lapsi, alatiesynnytys, ei repeämiä/epparia. Maito nousi juuri kotiinlähtöpäivänä, eli oltais tarvittu lisäruokaa jos oltais lähdetty aikaisemmin pois.

ainakin meni näin: Esikon kans kaikki meni hyvin: lauantaina alkuillasta syntyi ja kotia maanantaina.

Kuopuksen kanssa haikaranpesän puolella: Syntyi pe aamulla 7 aikoja ja kotia samana päivänä 15 aikoja. Vauvan kanssa 3pvä:n ikäisenä syntymästä sit lääkärin tarkastukseen synnytys sairaalaan mentiin.

Nyt odotetaan meille kolmatta ja toivon että kaikki menee jälleen hyvin ja päästään samana päivänä pois, tosin jos syntyy illasta/yöstä niin silloin ei kyl pääse ennen aamua ;) ..ei siis yöllä kotia pimeessä, hih.

Esikoisesta olin 6 pv, koska hän oli keltainen. Toisesta 1,5 vrk vauvan syntymästä. Eka oli liian pitkä aika, toinen ehkä liian vähän koska maitokuume iski vasta kotona. Mutta ei ryhmähuoneessa saanut oikein nukuttua niissä muovitetuissa sängyissä kuorsaavien naapurien kanssa.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat