Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija


Jos saa aivotarähdyksen, niin kuinka pian se ilmenee tapaturman jälkeen vai tuleeko oireet heti?Kommentit (4)

Aivotärähdyksen oireita ovat normaalia hitaampi pulssi, tiedottomuuden tila onnettomuuden aikana ja ohimeneviä tiedottomuuden jaksoja sen jälkeenkin, sekä toisinaan muistinmenetys onnettomuuden ajalta. Aivotärähdys saattaa aiheuttaa kuumetta, ja pahimmillaan hallusinaatioita. Muita oireita ovat pahoinvointi ja huimaus. Jos oireet jatkuvat pitkään kyseessä saattaa olla pahempi aivovamma kuin aivotärähdys. Aivotärähdyksessä ei synny kudosvaurioita, vaan oireet johtuvat tärähdyksestä, josta ei jää pysyviä vammoja. Pahan päähän tulleen kolauksen jälkeen ihminen voi myös tuntea aivotärähdyksen oloista tilaa varsinaista aivotärähdystä kuitenkaan saamatta.[muokkaa] TyyppiAivotärähdys on jaettu viiteen erilaiseen luokkaan.* Luokan I aivotärähdys on tyypeistä lievin. Siihen kuuluu vain päänsärky ja vähäinen sekavuus.

* Luokan II aivotärähdys aiheuttaa lyhytaikaisen muistinmenetyksen, yleensä vain noin 5 minuutin ajaksi.

* Luokan III aivotärähdys aiheuttaa tajuttomuuden ja muistinmenetyksen. Toisinaan henkilö ei aivotärähdyksestä selviämisen jälkeenkään muista tapahtumia onnettomuuden ajalta.

* Luokan IV aivotärähdys pitempiaikainen muistinmenetys, tiedottomuutta.

* Luokan V aivotärähdys on tyypeistä pahin. Siihen kuuluu yli kymmenen minuutin tiedottomuus, tiedottomuuden tason laskuja ja muistinmenetys.[muokkaa] HoitoAivotärähdyksen jälkeen potilaan tietoisuuden tila tulee tarkistaa neljän tunnin välein. Kotihoitona lievissä tapauksissa voidaan käyttää reseptivapaita särkylääkkeitä. Suositeltavin näistä olisi parasetamoli (esim. Panadol, ParaTabs tai Para-Suppo). Potilas tulee toimittaa hoitoon mikäli tajuttomuutta tai tietoisuuden tason laskuja esiintyy, koska silloin kyseessä saatta olla hyvin paha aivotärähdys tai jokin pahempi, jopa pysyviä vaurioita jättävä aivovaurio.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat