Seuraa 

Miten seuraa muu liikkuminen, konttaaminen, tukea vasten nousu, kävely? Kokemuksia?

Kommentit (9)

eli tasan 5 kk ryömi, yritti sitterissä nousta istumaan 5kk, yritti lattiallla nousta istumaan 5 kk 3vko, konttausasentoon 5 kk 2vko, konttasi 5 kk 3vko, nousi istumaan 6 kk ja 2vko, konttasi portaita sisällä 6kk 2vko, nousi seisomaan tukea vasten 6 kk ja viikko. Alkoi kävellä puita pitkin 7 kk.Nyt ikää 8 kk, viime aikoina keskittynyt puheen kehitykseen, höpöttelee hauvavauva -juttuja. :) Yhden kerran on itsekseen seissyt ilman tukea, vahingossa varmaan..löppöskä ja miro 8 kk

ryömi 5-kuisena, nousi pystyyn 7-kuisena ja kaikki sanoivat, että pian kävelee. Minä sanoin ja toivoin, ettei ennen 1-vuotispäivää kävelisi, kun oli vuoden vanhempi isovelikin säntäilemässä. Niin siinä sitten kävikin, että pari vkoa ennen 1-vuotispäivää poika lähti kävelemään, eli aika pitkään meni konttaamalla. Ehti isovelikin pikkasen isommaksi ja " viisaammaksi" kasvaa =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä poika alkoi ryömimään reilun 4kk:n iässä, konttasi,nousi seisomaan 6kk:n ikäisenä. Käveli ilman tukea 10kk:n iässä. On ollut tosi liikkuvainen tapaus ikänsä, puhe tuli sitten vähän perässä, mutta kyllä sekin sitten ihan yht´äkkiä tuli käyttöön. Omasta mielestä olisi saanut vähän hidastaa tahtia, hitaammallakin tahdilla olisi ehtinyt liikkeelle. Äidistä kun tuntui että sitä vauvaikää ei ollut oikeastaan ollenkaa.Poika nyt 3v.

Meillä on myös 10 viikkoinen tyttö, joka äsken kääntyi ensimmäisen kerran. Toivottavasti tällä tylleröllä ei niin kova hoppu ole liikkumisen kanssa :)Mutta jokainenhan lapsi on omanlaisensa ja kehittyy omaan tahtiinsa. Ja vaikka heti ei alkaisikaan liikkumaan niin eiköhän jokainen terve lapsi jossain vaiheessa lähde kävelemään ja jopa juoksemaankin ;o)ryömi 4kk ikäisenä, nousi konttausasentoon 5kk, mutta konttasi kunnolla 6kk ikäisenä. Samoihin aikoihin nousi seisomaan tukea vasten. Käveli tuen kanssa 7kk ikäisenä, 8kk seisoi ilman tukea. Ensiaskeleet ilman tukea otti 9,5kk ikäisenä. Nyt tyttö on 10kk, kävellä töpsöttelee pieniä matkoja.

Konttasi 5,5kk iässä. Nousi siitä pian tukea vasten seisomaan, oli n 6kk ikäinen silloin. Tämä oli siis kevättä.Meilläkin kaikki tosiaan veikkasi, että lähtee nopeasti kävelemään. Mutta käveli oikeastaan vasta 13kk iässä kunnolla. Tähän väliin tuli talvi ja monta korvatulehdusta. Ja taisi konttaamalla päästä niin hyvin, ettei kiinostanut.

Pari kertaa ennen tuota 13kk ikää oli ottanut joitain askeleita ilman tukea (ennen 1v ikää).Eli ei välttämättä lähde kävelemään tosi aikaisin.Undi ja poika 11/04 ja masuasukki rv13

meillä neiti ryömi 5kk ja jätti konttaamisen kokonaan väliin. Lähti kävelemään suoraan ilman tukea 7kk. Ei siis kävellyt ollenkaan tukia pitkin. Oli aika huikeata menoa kun noin pieni lähti kävelemään ilman tukea, järkeä kun päässä ei ollut vielä yhtään.Esikoinen ryömi 5kk, käveli tukia pitkin 6kk ja lähti kävelemään 9kk (ennuste oli että elä ihmettele jos lapsesi lähtee kävelemään vasta 1,5v sillä oli ollut ahtaalla kohdussa jolloin jalat oli hassussa asennossa ja eivät auenneet viimeiseen asti). Lapsi käveli,mutta polvet koukussa:) Nyt herra jo iso eskarilainen ja jalat täysin normaalit.

nuori herra on jo 4v, mutta lähti aikanaan ryömimään myös 5kk iässä, jätti konttaamisen kokonaan pois, nousi pystyyn ja käveli " puita pitkin" 7kk iässä jahieman vajaa 9kk käveli (tai lähinnä juoksi) ilman tukea. Ja voin sanoa että oli kyllä ihan hirveetä, ei nimittäin mitään itsesuojeluvaistoa tuossa hommassa!!!!puhua pulputtamaan alko 10kuisena joten ei voi sanoa että olis ainakaan puhe viivästyny kävelemisen takia.Vauhdikas pieni mies nykyäänkin :) ja motorisesti taitava.Minjuska

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat