Vierailija

6.5kk eikä vieläkään ryömi :/

Kommentit (9)

Älä enää stressaa sellaisista asioista joista ei todellakaan kannata stressata, älä aseta lapsillesi paineita vaikka he eivät sitä vielä ymmärtäisikään. Lapset oppivat asioita eri tahdissa, sen varmasti tiedätkin, muihin lapsiin/kirjatietoihin on ihan turha yrittää verrata joka asioissa lastensa osaamisia.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä esikoinen istui tuetta n 6.5kk ja nökötti sit tuonne 9kk asti, kunnes lähti pepulla liikkumaan, 10kk tukeavasten ylös ja kävelee puitapitkin ja 1v kävelee tuetta.

Nyt toinen samoilla linjoilla, pyörii akselinsa ympäri vatsalla ja peruuttaa, siinä se. Jos laittaa kontilleen siinä heiluu ja lysähtää vatsalle.Kääntyy selältä vatsalle ja toisin päin.

Vauvaa ei mitenkään tarvitse opettaa ryömimään, mutta on tosiaan todella tärkeää että hänellä on mahdollisuus harjoitella ryömimisliikkeitä ihan pienestä. Se harjoittelu mitä vauva tekee kun makaa vatsallaan on nimittäin tosi tärkeää vauvan aivojen kehitykselle, ihan niin kuin sitten myöhemmin ryömiminen ja konttaaminenkin.Jos vauvan ei anneta olla vatsallaan lattialla tarpeeksi hän ei myöskään saa tätä tärkeää harjoittelua yhtään. Jos hän jättää kaikki ryömimiset ja konttaamiset väliin, ja niin saattaa käydä jos hän ei opi viihtymään vatsallaan, häneltä jää myös tärkeä harjoittelu pois.Minä ajattelisin että sillä ei ole niin suurta väliä milloin lapsi alkaa ryömimään ja konttaamaan, mutta tärkeää olisi se että lapsi jossain vaiheessa ryömii ja konttaa.En halua pelotella niitä joiden lapset ovat olleet vain selällään, sitten istuneet jonka jälkeen ovat lähteneet kävelemään, mutta haluaisin kehottaa kannustamaan vauvaa olemaan vatsallaan niin että se on hänelle mielekästä, vaikka sitten vain pieniä hetkiä kerrallaan. Jos vauva saa olla vatsallaan hän kyllä sitten hoitaa kaikki ryömimiset ja konttaamiset ihan itse omassa tahdissa.

Lapsi kyllä lähtee kun on siihen valmis ja jotkut ei tosiaan ryömi ollenkaan.Meillä molemmat ollett 8-9 kk ennen kuin ryömineet, siihen saakka vain pyörivät tyytyväisenä paikasta toiseen.Kääntyykö vauvasi? On ihan sama, millä tavalla alle vuoden ikäinen lapsi pyrkii liikkumaan, tärkeintä on se, että edes jollain tavalla yrittää.

ja pyörii vähän napansa ympäri vatsallaan. yrittää hirveästi räpiköidä eteenpäin ja potkia jaloilla mutta ei vaan pääse mihinkään ja sitten hermostuu.

esikoinen oppi konttaamaan 6.5kk.ap

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat